Pop Eye live @ Faust w/ Dusk & Echo Train

What are the Chances of... having Lots of Fun on a Tuesday?
Διαβάστηκε φορες
Και κάπως έτσι ξανασυναντιόμαστε με τους Pop Eye. Τρίτη βράδυ, μετά τη δουλειά, κανένα σκοπό για live review, παρά μόνο διασκέδαση... με γνώριμη αγαπημένη μουσική και ευκαιρία να χαρώ απο κοντά την Dusk που τόσο πολύ στοιχειώνει τις βροχερές μου μέρες με το "What are the Chances" στο repeat και τους Echo Train με τον ιδιαίτερο ήχο τους.

Κάπως έτσι, ανάμεσα σε σχέδια με παρέες που ναυάγησαν στο τέλος, βρέθηκα στο Faust, γεμάτο από φίλους των "παιδιών", μέσα σ' αυτούς κι εγώ, σ' ένα από τα live που θα θυμάμαι για καιρό για την παρείστικη ζεστή ατμόσφαιρα και την υπέροχη μουσική, κάτι ανάμεσα σε οικογενειακή γιορτή και πριβέ πάρτυ που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από κάθε άλλο live που έχω παραστεί (ω και είναι αρκετά!), μάλλον το αντίθετο. 

Έπινα το ποτό μου στο μπαρ μιλώντας με μια κοπέλα, συζήτηση του στυλ "Εσύ ποιανού είσαι; -Φίλη της Εφης των Pop Eye.",  όταν ανέβηκαν οι Pop Eye στη σκηνή με το "Is it Real".. και κάπως έτσι βρέθηκα να τραβάω φωτογραφίες και videos με το κινητό, ανακουφισμένη που ήταν φορτισμένο. Αν έσπρωξα κάποιον στο δρομολόγιο μπαρ-σκηνή, ας με συγχωρέσει.

Ήταν, για μένα, η καλύτερη εμφάνιση ως τώρα των Pop Eye, οι οποίοι μας τραγούδησαν παλιότερα αγαπημένα κομμάτια τους (όπως τα Deepest Sea, If You), διασκευές που αγαπάμε με τη φωνή της Έφης Θεολόγου (Overpowered) αλλά και νέα αναμενόμενα (Back in Town, Yoohoo!). Κλασική αξία ο Δημήτρης Καμπούρης με την ενέργειά του στη σκηνή σε ρόλο frontman-οικοδεσπότη συντόνιζε τη βραδιά με "νέα Κυβέρνηση" και πολύ κέφι. Μπορεί να μην έσπασε  ποτήρια στο τσακίρ κέφι, αλλά έσπασε τα γυαλιά του, το ίδιο κάνει στ' αγγλικά, εντελώς τυχαία (;) πριν το "Better Day"..

Με την ίδια άνεση, καλωσορίσαμε στη σκηνή την Dusk με την κιθάρα της να συνοδεύει τους Pop Eye στο "What Is True" και μετά να μας χαρίζει το "What are the Chances" με τη γλυκιά μελαγχολική φωνή της. Δε θα με πείραζε να το έλεγε 2-3 φορές ακόμα.. Την χειροκροτήσαμε. Το άξιζε!Οι Pop Eye συνέχισαν το δρομολόγιο με ενδιαφέρουσες επιλογές και στο βαγόνι ανέβηκαν οι Echo Train για ν' ανάψουν τα αίματα με διπλές κιθάρες στη σκηνή και "Have Some Fun" (και κάτι παραπάνω από some). Τι να πεις και για τη φωνή της Ειρήνης Δούκα των Echo Train.. Εξαιρετική απλά!Ο λόγος που αποφάσισα αυθόρμητα να γράψω δεν είναι απλά η καλή μουσική ούτε οι φρέσκες παρουσίες που αναζωογονούν την ελληνική μουσική σκηνή. Κυρίως είναι η αίσθηση που μου άφησαν στο τέλος της βραδιάς. Έχουμε συνηθίσει να πηγαίνουμε σε live, να περιμένουμε να τελειώσουν τα "support group" για να δούμε εκείνους που θέλαμε να δούμε εξαρχής. Φεύγουν οι πρώτοι έρχονται οι δεύτεροι.

Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την αρχή ως το τέλος να τραγουδούν όλοι μαζί στην ίδια σκηνή, τα τραγούδια τους, τα τραγούδια όλων με αυτόν τον τρόπο.. κάνοντας support τη μουσική τους και όχι απλά τους εαυτούς τους. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους Pop Eye για την οργάνωση της βραδιάς τους, την Dusk και τους Echo Train που μοιράστηκαν τη σκηνή μαζί τους και σε όλους μαζί ΜΠΡΑΒΟ γιατί μας έδειξαν τι θα πει "παρέα". 

Μέχρι την επόμενη φορά που δεν πρόκειται να χάσω, και ούτε κι εσείς πρέπει, αυτή τη φορά απλά για ποτό και διασκέδαση το Have some fun ως απλός θαμώνας κι εγώ...  (Χμμμμ.. Ναι.. what are the chances?)Σύντομα θα δημοσιευτεί και το φωτογραφικό άλμπουμ από τη βραδιά.

POP EYE
https://www.facebook.com/pages/POP-EYE
https://soundcloud.com/popeyeband
https://myspace.com/popeyegr

DUSK
https://www.facebook.com/DuskAvgi
http://www.jumpingfish.gr/NONSENSE 

ECHO TRAIN
https://www.facebook.com/EchoTrainTheBand
http://www.jumpingfish.gr/echotrain
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα