Πολύ καλοί οι Pop Eye στο Faust

Την προηγούμενη Τρίτη οι Pop Eye έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο Faust.
Διαβάστηκε φορες
Την προηγούμενη Τρίτη οι Pop Eye έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στο Faust, στο κέντρο της Αθήνας. Το συγκρότημα που αποτελείται από το Δημήτρη Καμπούρη (φωνητικά), τον Μάρκο Καλατή (κιθάρα), τον αδερφό του Γιάννη Καλατή (Drums Πλήκτρα, programming), τον Μάνο Αναγνωστάκη (μπάσο) και την Έφη Θεολόγου (φωνή, Πλήκτρα, Κιθάρα) είναι αρκετά χρόνια στο χώρο. Τα τελευταία 2 χρόνια, η προσθήκη του Μάνου Αναγνωστάκη και της Έφης Θεολόγου και η τοποθέτηση του Γιάννη Καλατή στα drums έδωσε άλλη πνοή και άνοιξε νέους ορίζοντες στην μπάντα.

Σε σχέση με τα πρώτα χρόνια τους, οι Pop Eye τώρα είναι περισσότερο συναυλιακοί και η νέα σύνθεση τους έχει δώσει τη δυνατότητα να "παίξουν" με τα παλιά τους κομμάτια και να δημιουργήσουν νέες μουσικές από άλλη βάση.

Η πρώτη συναυλία τους στο Faust πήγε πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι αυτή εδώ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία τους!Το Faust ήταν γεμάτο από τις 10:30 μμ με κόσμο που είχε έρθει να ακούσει καλή μουσική. Ο Δημήτρης Καμπούρης ήταν με πυρετό, αλλά ανέβηκε στη σκηνή με τους υπόλοιπους Pop Eye και αν εξαιρέσεις τα πρώτα τραγούδια, στα οποία προσπαθούσε να βρει τα "πατήματα" του σε εμπύρετες συνθήκες, μετά ήταν παραπάνω από καλός.

Πέρα από τον Δημήτρη, μου άρεσε πολύ ο Γιάννης Καλατής, ο οποίος δεν έδινε μόνο το ρυθμό με τα drums του, αλλά προσπαθούσε για το κάτι παραπάνω σε συγκεκριμένα σημεία των κομματιών. Ο Μάρκος Καλατής είχε το κλασσικό παίξιμο της κιθάρας που "αναγνωρίζεις" στους Pop Eye, ο Μάνος Αναγνωστάκης ήταν άρτιος καθ' όλη τη διάρκεια του σετ και η Έφη Θεολόγου "έδεσε" σε πολλά τραγούδια με τον Δημήτρη (σε κάποιες περιπτώσεις που κάνει δεύτερα φωνητικά, είναι πιο καλό να ακούγεται πιο χαμηλά στα γεμίσματα που κάνει).Μαζί τους πάνω στη σκηνή ανέβηκαν οι Gadless, Vinyl Suicide και η Γεωργία Νταγάκη.

Ο Κώστας Αντωνιάδης (Gadless) ταίριαξε με τη μια με τους Pop Eye, γιατί οι μουσικές των GAD και των Pop Eye είναι αρκετά κοντά. Πάντως, το single του "Dark Sky" είναι αρκετά καλό. Οι Vinyl Suicide έδωσαν μια πολύ χαρούμενη πνοή στη βραδιά και η εκτέλεση του τραγουδιού τους "Safely Blind again" ανέβασε τον κόσμο.

Η αποκάλυψη της βραδιάς ήταν βέβαια η συνεργασία - επί σκηνής - των Pop Eye με τη Γεωργία Νταγάκη. Η "λυρική" ποπ τους ταίριαξε περισσότερο από όσο περίμενα αρχικά. Πέρα από το ότι είναι μια όμορφη παρουσία, η Γεωργία Νταγάκη έχει καλή, δυνατή και σταθερή φωνή και η λύρα της είναι το μεγάλο όπλο της.Τα τραγούδια που ξεχώρισα από αυτή την βραδιά ήταν:

- το "Vicious Game", το οποίο άλλαξε αρκετά σε σχέση με τη studio εκτέλεση του και νομίζω ότι αναδείχτηκε ακόμη περισσότερο,
- και το "What is true" το οποίο απογειώθηκε με τη λύρα της Νταγάκη.

Εν κατακλείδι, οι Pop Eye δουλεύουν αρκετά κι αυτό φαίνεται και στις ζωντανές τους εμφανίσεις και την ανταπόκριση του κόσμου. Το μόνο που χρειάζονται είναι μεγαλύτερη υποστήριξη από το ραδιόφωνο και γενικότερα τα μέσα ενημέρωσης.

POP EYE LIVE @ FAUST

1. THE DEEPEST SEA
2. IF YOU
3. OVERPOWERED
4. RISE & FALL
5. FLY UP HIGH GADLESS
6. DARK SKY GADLESS
7. OVER THE MOON GADLESS
8. WAVES GADLESS
9. A VICIOUS GAME
10. THE NIGHT FALLS
11. YOOHOO!
12. MISSING
13. YOU GOT THE LOVE VINYL SUICIDE
14. SAFELY BLIND AGAIN VINYL SUICIDE
15. TIME TO PRETEND
16. A BETTER DAY
17. IS IT REAL GEORGIA DAGAKI
18. STIN ARXI TON TRAGOUDION GEORGIA DAGAKI
19. AYTOKINITA GEORGIA DAGAKI
20. ANAKOXI GEORGIA DAGAKI
21. WHAT IS TRUE GEORGIA DAGAKI
22. HAVE SOME FUN
23. BACK IN TOWN
24. MIDNIGHT CITY
25. DNM (OUTRO)

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα