Το IN-EDIT Θεσσαλονίκη 2015 ξεκινάει!

Το πρώτο βράδυ για το In-Edit Festival 2015 Thessaloniki Edition.
Διαβάστηκε φορες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ IN-EDIT GREECE 2015 Thessaloniki Edition

Το In-Edit Greece ξεκινά! Την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 21.00, οι PULP μας αφηγούνται την ιστορία της κοπέλας από την Ελλάδα που σπούδαζε γλυπτική στο St. Martin’s College, γεμάτη δίψα για μάθηση, στο ντοκιμαντέρ PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets (SOL BEER SCREENING), που θα σημάνει την έναρξη μίας εβδομάδας γεμάτη μουσική και κινηματογράφο ή αλλιώς την έναρξη του In-Edit Greece 2015 Thessaloniki Edition.

Μετά την προβολή, οι PULP παραδίδουν το μικρόφωνο στους Deep in the Top και το πάρτι στο φουαγιέ του ΟΛΥΜΠΙΟΝ ξεκινά! Παράλληλα, όσοι διψούν για μάθηση ξεφυλλίζουν την pocket έκδοση του In-Edit Greece (από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) και μαθαίνουν τα πάντα για το φεστιβάλ. Ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες λοιπόν, γιατί πουθενά δε θα δεις… τόση μουσική!

«Μουσική για τα μάτια σου»

Are you sure.. you wanna live like common people?

Την Πέμπτη 23 Απριλίου το βράδυ, το IN-EDIT χαμηλώνει τα φώτα στο Ολύμπιον και ο Jarvis Cocker χωρίς να χάσει χρόνο, αφηγείται την ιστορία της κοπέλας από την Ελλάδα που σπούδαζε γλυπτική στο St. Martins College, γεμάτη δίψα για μάθηση. Αν όλα αυτά δε βγάζουν νόημα, κλείστε θέση για το Sol Beer Screening του ντοκιμαντέρ PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets, που θα σημάνει την έναρξη μίας εβδομάδας γεμάτη μουσική και κινηματογράφο ή αλλιώς... την έναρξη του IN-EDIT 2015 THESSALONIKI EDITION.

PULP: A FILM ABOUT LIFE, DEATH AND SUPERMARKETS - ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Οι Pulp και το Sheffield είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως εξηγεί για δύο λεπτά κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ ο Jarvis Cocker, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει πουθενά αλλού. Ούτε αυτό το ντοκιμαντέρ μπορούσε να έχει γυριστεί με άλλον τρόπο: εδώ είναι η ζωή, ο θάνατος και βέβαια τα σουπερμάρκετ. Είναι οι απλοί άνθρωποι του Sheffield, που αντανακλούν την κυριαρχία των Pulp, τους μήνες μέχρι τη τελευταία τους συναυλία σε αγγλικό έδαφος (8 Δεκεμβρίου 2012): παλιοί φίλοι, παιδιά, ενθουσιώδεις θαυμαστές (“Έχω τον Jarvis στο εσώρουχό μου”, λέει μία θαυμάστρια) και ψαράδες μιλούν για το συγκρότημα των common people. Ένας εφημεριδοπώλης τους μπερδεύει με τους Queen. Ένας συνταξιούχος υποστηρίζει ότι έχουν καλύτερους στίχους από τους Blur. Μια παρέα παιδιών λέει, ότι ακούγοντας το τραγούδι “Disco 2000” είναι αδύνατο να μην αρχίσεις να χορεύεις. Οι Pulp – ακούσιοι ποπ-σταρς, κόντρα στις προβλέψεις – λένε ανοιχτά τις δικές τους ιστορίες. Ο Jarvis αλλάζει ένα λάστιχο αυτοκινήτου. Ο Mark Webber παραδέχεται ότι πάντα ταξιδεύει με λεωφορείο. Ο Jarvis εξηγεί πώς βρέθηκε σε ένα ποπ συγκρότημα και μας δείχνει το βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών που έχει πάντα μαζί του στις συναυλίες και γράφει ιστορία. Α! Τραγουδάει και ένα απόσπασμα του “I like to move it”. Ένα ντοκιμαντέρ-φαινόμενο που παρουσιάζει την ιστορία των Pulp καλύτερα από κάθε άλλη βιογραφία. Οι Pulp έγιναν αυτό που έγιναν επειδή ήρθαν από το Sheffield. Τώρα είναι απολύτως κατανοητό.IN EDIT GREECE 2015 - Thessaloniki Edition
International Music Documentary Film Festival
23 - 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διοργανωτής: Parenthesis )
Web: www.in-edit.gr
Facebook Page: InEditFestival
Facebook Event
Twitter: @InEditGreece
Instagram: Ineditgreece

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα