Stage Diving #6 ...μ' έναν Άγνωστο σ' ένα Δωμάτιο

Τελικά οι ιστορίες που χωρούν σ' ένα δωμάτιο είναι όσες θέλεις να κρύψεις... κι όσες κρύβεις για να τις θέλεις.
Διαβάστηκε φορες
"Οτιδήποτε έχει ένα ισχυρό vibe, και ένα ξεθωριασμένο, vintage χρώμα, μου τραβούσε πάντα την προσοχή. Πάντα έδινα βάση στα χρώματα και στην ατμόσφαιρα. Ή αλλιώς, στις εποχές που τα συνδυάζουν. Το Δωμάτιο είναι αυτό που είναι. Το θέμα είναι πώς θα το διακοσμήσεις, πώς θα το βάψεις, πώς θα ζήσεις εκεί μέσα... Ζούμε στην εποχή που ο ρομαντισμός έχει πεθάνει, οι ταχύτητες αρχίζουν και ξεφεύγουν, και η ανάγκη από «παιδιά» είναι μεγαλύτερη από ποτέ."# Who Is Who # (Who's that UnknownArtist ???)

Σήμερα, το Stage Diving γίνεται abstract. Ο Θωμάς φταίει. Τον άφησα να με παρασύρει  στις ελλειπτικές τροχιές της σκέψης του και στις ακανόνιστες υφές της άμετρης μουσικής του. Τον άφησα να μας καλησπερίσει με το μοναδικό τρόπο που βλέπει τον κόσμο, ακόμα και "με βλέμμα πλάγιο προς το παράθυρο" σ'ένα τετραγωνισμένο δωμάτιο, solo, με τον πιο οργισμένα ρομαντικό απόηχο. Στίχοι που σε βρίσκουν, σε στήνουν στον τοίχο και σε προκαλούν να τον σπάσεις ή να σε σπάσει. Είναι ο Θωμάς από τη Θεσσαλονίκη που δε τον νοιάζει να ξέρουμε τ' όνομά του.. κι εγώ που όντας αναποφάσιστη για τ' αγαπημένα μου τραγούδια τα σκόρπισα στο κείμενο..
# Τι θ΄ακούσετε;  
Abstract, indie, rap, alternative.... Μουσική ("Δωματίου" και όχι μόνο..)

#  Δωμάτιο (Album) 01.  Tetra 
02.  Δωμάτιο
03.  Q      
04. Untitled1
05.  Delay
06.  Βιταμίνες
07.  Τίποτα
08.  Untitled2
09.  Άνοιξη
10.  428
11.  Cube
12.  Untitled3
13.  Exit
14.  Τι έγινε χθες REMIX    [Bonus Track]Στίχοι-Λέξεις-Ερμηνεία: UnknownArtist
Μουσικη Παραγωγή-Σύνθεση-Προγραμματισμός: UnknownArtist, Newtrix, Μάνος Καρυστηναίος (κιθάρες/πιάνο), Face, Smilin, Minor, Κρίτων Κιουρτσής, Γιάννης Λάζαρης
Ηχοληψία-Επεξεργασία ήχου-Επιπρόσθετος Προγραμματισμός: Κρίτων Κιουρτσής
Μίξη-Mastering: Κρίτων Κιουρτσής (στα κομμάτια Βιταμίνες & 428), UnknownArtist
Artwork: Odieone, Marilia G. Daril, UnknownArtist
Επιμέλεια Παραγωγής: UnknownArtist


Το album κυκλοφορεί "ανεξάρτητο" σα το δημιουργό του κι είναι διαθέσιμο για ακρόαση στο Υou Τube. Εσείς που επιθυμείτε να στηρίξετε τον... "Άγνωστο πλην ταλαντούχο καλλιτέχνη" αποκτήστε το σε ψηφιακή μορφή στο Βandcamp  με συμβολική τιμή κι άριστη ποιότητα (flac/wav). 

Σύντομα, θα υπάρχει και σε φυσική μορφή, σε digipack συσκευασία και η διάθεση θα γίνεται μέσω παραγγελίας ή στα live της παρουσίασης του album (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη)

Χθες  βράδυ, κυκλοφόρησε και το video clip του κομματιού "Untitled1" το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω:


Σκηνοθεσία-μοντάζ:  Γιάννης Τόμτσης  Συμμετοχή- Ερμηνείες: Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Κατερίνα Παππά


# Dive In.. (''The Room") με τον  Άγνωστο Θ. 

*(δε θα αποκαλύψω όλα όσα ειπώθηκαν στο δωμάτιο αλλά κρίμα που οι τοίχοι δεν έχουν αυτιά!)*


- Λοιπόν Θωμά, θα μας πεις λίγα λόγια για τη μουσική σου πορεία; Πώς   ξεκίνησε η ενασχόλησή σου  με τη μουσική;  
Ένα καλοκαίρι του 2008, με πιάνω να πειραματίζομαι πάνω σε κάτι περίεργα προγράμματα μουσικής παραγωγής, που ούτε εγώ θυμάμαι πως αποφάσισα να τα αγγίξω. Ίσως να ήταν το καλοκαίρι, ίσως λίγο οι μουσικές μου επιρροές εκείνη την περίοδο, το θέμα είναι ότι λίγο αργότερα, μάλλον επειδή δεν μου έφτανε αυτό που έφτιαχνα [ή δεν το έκανα καλά], με έπιασα να γράφω λέξεις πάνω στις –ας πούμε- μουσικές αυτές. Δοκίμαζα συνεχώς πράγματα και ήχους, ώσπου έφτασα σιγά σιγά το 2010 στην κυκλοφορία της πρώτης μου δουλειάς. Έπειτα ακολούθησαν άλλες δύο κυκλοφορίες, αρκετές συμμετοχές, ζωντανές εμφανίσεις και κυρίως η ανάγκη για δημιουργία, μας έφερε εδώ που είμαστε. Στο Δωμάτιο.

- Γιατί  υπογράφεις ως UnknownArtist; 

Σημασία έχει το τι αφήνεις πίσω σου. Είμαστε πάνω απ’ όλα ιδέες. Οπότε δεν χωράει τίποτα περισσότερο σε ένα κομμάτι παρά το ίδιο το κομμάτι. Οι λέξεις που θα ακούσεις, θα είναι εκεί για να τις ακούσει πρώτα αυτός που τις έγραψε. Κάτι άλλο, πέρα από σένα, πέρα από μένα, πέρα από αυτό που φαίνεται. Και συχνά στην αναζήτηση του «ποιος» χάνουμε το νόημα.

- Τελικά πόσες ιστορίες χωρούν σ' ένα δωμάτιο;

Όσες θέλεις να κρύψεις και όσες κρύβεις για να τις θέλεις.
Η ελπίδα σου για κάτι καλύτερο, έρχεται λίγο αφού αγγίξεις το «κάτι καλύτερο».

- [Όλα μας τα δεινά προέρχονται από το ότι δεν είμαστε ικανοί να καθίσουμε ήρεμα σ’ ένα δωμάτιο, μονάχοι]. Τι είναι το "δωμάτιο" για  σένα, φυλακή ή καταφύγιο;
Αυτό ακριβώς που είπε ο κος Pascal. Το δωμάτιο είναι αυτό που είναι. Εμείς είμαστε το θέμα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ως νέος στο χώρο;  Πόσο  πιο δύσκολο/ εύκολο είναι να είσαι solo; Έχει σκεφτεί τον εαυτό σου  ως μέλος σε συγκρότημα;
Νομίζω δεν έχει να κάνει με δύσκολο ή εύκολο, είναι περισσότερο τι ταιριάζει στον καθένα. Σίγουρα έχει τη δυσκολία του ότι όλη η οργάνωση και οι αρμοδιότητες  πέφτουν σε ένα άτομο, αλλά η αίσθηση αυτή της δημιουργίας, που γίνεται αυτομάτως ανάγκη, είναι ικανή να σβήσει κάθε εμπόδιο.

Όσον αφορά τον εαυτό μου σε συγκρότημα, έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες παλιότερα αλλά δεν κόλλησε ποτέ. Προτιμώ να το τρέχω σόλο, να έχω το χώρο μου, και να έχω δίπλα μου άτομα που θέλω και θέλουν να συνεργαζόμαστε για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

-Μελλοντικά σχέδια; Πού θα σε δούμε; 
Θα γίνουν αρχικά δύο παρουσιάσεις δίσκου, μία στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Μαΐου στο Casa Bostani  με ιδιαίτερους guests (δείτε το σχετικό Facebook Event) κι η άλλη στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Μαΐου στο Υπόγειο  με live band.
Ελπίζω να τα πούμε από κοντά. 
(Εννοείται πως δε το χάνουμε με τίποτα!)

# Εντοπίστε τον Άγνωστο Θωμά στο.. 
Facebook  Bandcamp  Soundcloud  YouTube


# P.S. (όπως πάντα)
T
ο Stage Diving θα επιστρέψει την επόμενη Τετάρτη.  Η παρέα όπως βλέπετε μεγαλώνει κι ομορφαίνει. Επικοινωνήστε μαζί μας στο info[at]mixgrill.gr με παρασύνθημα "Stage Diving" αλλά και στο  Facebook.
Σας περιμένουμε :)

        
                                               *  *  *  *  *

     [Μπορεί κανείς να φυλακιστεί σ’ ένα δωμάτιο με ξεκλείδωτη πόρτα,
 αν η πόρτα ανοίγει προς τα μέσα και δεν του περάσει απ’ το μυαλό να τραβήξει αντί να σπρώξει.] 
Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Πείτε μας τη γνώμη σας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα