The Good , the Bad & the Queen 19-25/3/09

Περί μουσικής

littlefluffyclouds : Το καταπληκτικό Possible Grenade του Brendan Canning από το περσινό του album Something For All Of Us... ακούστε, έστω 30'' εδώ.

MikeMous : Η επανακυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Pearl Jam, "Ten" , μετά από remastering από τον Brendan O'Brien συν 6 ακυκλοφόρητα κομμάτια. [Ακόμα έχω μείνει με την απορία τί είπε τελικά ο Jeremy στο ομώνυμο κομμάτι.]

Διαβάστηκε φορες




Περί μουσικής

littlefluffyclouds : Το καταπληκτικό Possible Grenade του Brendan Canning από το περσινό του album Something For All Of Us... ακούστε, έστω 30'' εδώ

MikeMous : Η επανακυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Pearl Jam, "Ten" , μετά από remastering από τον Brendan O'Brien συν 6 ακυκλοφόρητα κομμάτια. [Ακόμα έχω μείνει με την απορία τί είπε τελικά ο Jeremy στο ομώνυμο κομμάτι.]

Eugenia : Ο ζεστός -λόγω εμφανίσεων κυρίως Ελλήνων - Μάρτης που δίνει μια κίνηση στα λιμνάζοντα νερά. Τραγουδάτε αδέρφια γιατί χανόμαστε!
 
LEONIDAS FROM CARAVEL: Η δισκογραφική επιστροφή των Last Drive αρχές Μαίου με νέο studio album που θα ονομάζεται Heavy Liquid ενώ θα ακολουθήσουν και μία σειρά από ζωντανές εμφανίσεις.

ody : Οι Franz Ferdinand το καλοκαίρι στην Αθήνα!

Eugenia : Το Metropolis στην Πανεπιστημίου και μάλιστα το κατάστημα που μέχρι τώρα ήταν αφιερωμένο στην ελληνική μουσική ανακαινίζεται. Δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω. Ανακαινίζεται για να υποδεχτεί πάλι cd στα 15-20 ? ενώ η τάση στα δισκοπωλεία είναι η παύση εργασιών; Ανακαινίζεται για να επεκταθεί σε άλλες δραστηριότητες πιο προσοδοφόρες από τα cd μουσικής, όπως π.χ. τα dvd για τα γνωστά "θύματα" τους γονείς; Και λέω θύματα με διάθεση κατανόησης και συμπαράστασης στους "άμοιρους" γονείς που ΠΡΕΠΕΙ να γυρίσουν σπίτι με την καινούρια ταινία της Barbie αλλιώς...(δεν ξέρω πού να βάλω αυτή την είδηση. Είναι good ή bad ή queen;)


Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous : Με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, το «Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη» ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι, περιοδεύοντας τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.Η περιοδεία στην Αμερική έτυχε θερμότατης υποδοχής από κοινό και τύπο αποσπώντας πολλαπλές τιμητικές διακρίσεις από τοπικούς φορείς με αποκορύφωμα τις βραβεύσεις από τον δήμο της Νέας Υόρκης και το αμερικανικό Κονγκρέσο.Μετά την επιτυχημένη 40ήμερη περιοδεία της παράστασης σε 17 πολιτείες της Αμερικής οι «Βάκχες» ταξίδεψαν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας καθώς και την Κύπρο, όπου σημείωσαν επίσης εξαιρετική επιτυχία. Σειρά τώρα πήρε και η Βρετανία όπου τον Μάρτιο το Θεατρικό Σχήμα του Λεωνίδα Λοϊζίδη έρχεται να δώσει την ευκαιρία στο αγγλικό κοινό αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό να απολαύσει την εξαίρετη αυτή τραγωδία, ενός εκ των καλυτέρων αρχαίων συγγραφέων μας, σε μοντέρνα διασκευή.Συγκεκριμένα οι «Βάκχες» θα παρουσιαστούν στο ADC Theatre του Κέϊμπριτζ αύριο στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στις 20 και 21 Μαρτίου και στο Μπέρμιγχαμ την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009.

littlefluffyclouds : Το διαφημιστικό του Αντ1 για τα καλιστεία ομορφιάς 2009 με μουσικό υπόβαθρο... Strokes, μόνο που το πέτυχα μία φορά και δε πρόλαβα να τσεκάρω ποιο κομμάτι ήταν.  Ody?

LEONIDAS FROM CARAVEL: Η καταπληκτική ερμηνεία του Clint Eastwood στο Gran Torino.

MikeMous : Η (νέα) αναδάσωση στο δάσος του Κοκκιναρά στην πολύπαθη Πεντέλη την περασμένη Κυριακή. Και τώρα ραντεβού τον Σεπτέμβρη.







Περί μουσικής

littlefluffyclouds : Διαβάστε εδώ δισκοκριτική αλλά και τα σχόλια αυτής, στο Merriweather Post Pavilion των Animal Collective από τα "Χρονικά του Όστιν"...
Όταν μας φτύνουν, δε βρέχει.

ody : Οι Franz Ferdinand το καλοκαίρι στην Αθήνα με εισιτήριο 40 με 50 ευρώ! Στο Terra Vibe μεσοβδόμαδα!! Μόνοι τους!!! Κρίση? Ποια Κρίση?? Ο 2000 + 1 που θα σκάσει τα 45 ευρώ (αν υπάρξει) θα πρέπει να αισθάνεται μεγάλο κορόιδο.


Περί ανέμων και υδάτων


zouglos : Οι καινούριες διατάξεις σε νόμους που ανακοίνωσε ο Υπουργος Δικαιοσύνης.Δηλαδή η ποινικοποίηση της κουκούλας και η ποινικοποίηση του μπινελικιού σε δημόσια πρόσωπα.Τρεις ερωτήσεις μόνο :
1) Η γιαγιά μου με την μαντήλα θεωρείται κουκουλοφόρος;
2) Όλες οι γυναίκες που κάθε βράδυ βάζουν δέκα κιλά make up θεωρούνται κουκουλοφόροι;(Αφού αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά τους.Άλλη βλέπεις το βράδυ άλλη σου εμφανίζεται το πρωί όταν ξυπνάει)
3) Αν μου τα κάνουν τσουρέκια σε δημόσιες υπηρεσίες και μπινελικώσω τον υπάλληλο θα συλληφθώ ;
Άντε να δούμε πού το πάτε...

Eugenia : Για τους κινούμενους με ΜΜΜ στην περιφέρεια Αττικής υπάρχουν πολλές παγίδες και είναι αυτό γνωστό. Για την Στάση Φάληρο, όμως, κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει. Αναφέρομαι στη στάση Φάληρο των λεωφορείων που συνδέει τις γραμμές των λεωφορείων με αυτές του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου έξω από το στάδιο Καραϊσκάκη. Βγαίνεις από το λεωφορείο στη στάση και πρέπει να διασχίσεις με τα πόδια δρόμο ταχείας κυκλοφορίας μέσα στο "δακτυλίδι" του Σ.Ε.Φ. για να φτάσεις στο σταθμό του ηλεκτρικού με κίνδυνο ζωής. Δεν υπάρχει ορατή διάβαση πεζών και να υπήρχε θα ήταν τοποθετημένη λάθος αφού ο όγκος του κόσμου που αποβιβάζεται θέλει να περάσει απέναντι χωρίς να χάσει εκατοστό σε επιπλέον περπάτημα. Και γίνεται...σκοτωμός. Προς το παρόν όχι κυριολεκτικά αλλά... Τα είπα και ησύχασα και αμαρτίαν ουκ έχω. Όσοι πεζοί, προσέχετε!

MikeMous : Από εδώ και στο εξής όποιος φοράει κουκούλα θα τιμωρείται. Είναι η κουκούλα και η εμφάνιση ποινικό αδίκημα επειδή το κράτος είναι ανίκανο να συλλάβει 200 καταστροφείς-πλιατσικολόγους;







Περί μουσικής


LEONIDAS FROM CARAVEL : Η επιστροφή των Ονειροπαγίδα στο Gagarin 205 αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου. Ένα από τα καλύτερα Ελληνόφωνα σχήματα της προηγούμενης δεκαετίας επανασυνδέεται για μία μοναδική και αναδρομική στο υλικό τους συναυλία.

Eugenia : Οι σταθερές σε αυτή τη ζωή. Άκουγα τις προάλλες χαλαρώνοντας στο σπίτι Rolling Stones τα κλασσικά. Δεν μπορείς να το θεωρήσεις ξεπερασμένο άκουσμα όσο και αν το έχεις ακούσει τόσες φορές που έχει παλιώσει μέσα σου. Αν καθαρίσεις λίγο το κεφάλι σου-και τ' αφτιά σου- είναι πάντα φρέσκοι! Και μερικοί από αυτούς είναι και ατρόμητοι (βλ. Keith). Δεν μπορείς να το επαναλάβεις γιατί δεν ξέρεις από τι φτιάχτηκε και δεν μπορείς να το πειράξεις γιατί η παραμικρή διαφορά το αποδυναμώνει σε αξία. Αυτά είναι!

Dimi : Απολαυστική η εμφάνιση της Joanna Drigo στο Trova κάθε Πέμπτη. Ωραία φρέσκα τραγούδια, πολύ καλή μπάντα, υπέροχη φωνή σε έναν ζεστό χώρο!

Eugenia : Και εμείς εδώ έχουμε βάλει λιτούς και δεμένους να διατρανώσουμε ότι Τουρισμός είναι Πολιτισμός και Πολιτισμός είναι Eurovision και όλα αυτά κατατείνουν στο Sakis με την ελπίδα πως έτσι θα πάει καλά ο Τουρισμός (άσχετο) λογω της εμφάνισης του ωραίου Σάκη στον αγώνα της Μόσχας, όπου, βέβαια, πάμε για το χρυσό. Γιατί σε περιόδους κρίσης θα τους παίρναμε με τις λεμονόκουπες αν στήριζαν ΑΠΛΩΣ το Sakis ενώ τώρα κάτω από την ομπρέλα του εθνικού συμφέροντος ΟΛΑ επιτρέπονται.  
 

Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous : "Η Καρτερία"
Mια από τις τελευταίες μεγάλες περιπέτειες της ηρωικής εποχής των εξερευνήσεων - η μεγαλύτερη ίσως απ' όλες. Πρόκειται για το συγκλονιστικό χρονικό της εξερευνητικής αποστολής του Σερ Έρνεστ Σάκλετον στην Aνταρκτική τον Aύγουστο του 1914, βασισμένο στα ημερολόγια του πλοίου και των αντρών του πληρώματος και σε άγνωστες μέχρι σήμερα πηγές.Ο εικοσάμηνος αποκλεισμός της αποστολής στο Νότιο Πόλο ζωντανεύει με τρόπο μοναδικό, χάρη στις αυθεντικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Aυστραλού φωτογράφου Φρανκ Xάρλεϊ, μέλους της αποστολής, που για πρώτη φορά δημοσιεύονται όλες μαζί.

Eugenia : Πρέπει να το πω γιατί το φχαριστιέμαι. Ένα πράγμα είναι σίγουρα σε πολύ καλές τιμές στη χώρα και αυτό είναι οι τηλεπικοινωνίες. Σταθερά και κινητά είναι, επιτέλους, οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους. Με τις προσφορές των εταιριών καταντά αστείο να μην έχει κάποιος τηλέφωνο σπίτι του και έτσι πρέπει να είναι  (γιατί και αυτό το Skype αδέρφια είναι σα να μιλάς από το πηγάδι, μεταξύ μας). Ακολουθούν τα κινητά με όχι το ίδιο ευχάριστες επιπτώσεις, αφού μαθαίνουμε τα πιτσιρίκια να χαζεύουν στα sms και στην πάρλα όλο και από πιο μικρή ηλικία, αλλά δεν φταίει ποτέ το μέσο αλλά ο άνθρωπος που το χρησιμοποιεί. Το internet  είναι για όλους και με ικανοποιητικές ταχύτητες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. (Έχω μια αισιόδοξη ανοιξιάτικη διάθεση και μου φαίνονται έτσι ή έτσι είναι;

Διαβάστε ακόμα