Ο Μάριος Ιορδάνου σε νέες περιπέτειες σε μουσικά μονοπάτια!

Μάριος Ιορδάνου:  “Τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες;” Κι εμένα μου αρέσει να ονειρεύομαι...
Διαβάστηκε φορες
Δεν φοβάται, δεν ελπίζει... Είναι ο Μάριος Ιορδάνου σε νέες περιπέτειες σε μουσικά μονοπάτια!

"Έτσι και αλλιώς" λέγεται το νέο και πρώτο σου single και ανοίγεις της είσοδο σου στο χώρο της μουσικής. Μέχρι τώρα σε γνωρίζαμε ως ηθοποιό. Πώς προέκυψε αυτή η στροφή;

Δε θα τη χαρακτήριζα ως στροφή. Η ενασχόλησή μου με τη μουσική μετράει αρκετά χρόνια. Στο βιογραφικό μου βέβαια υπάρχουν κατά κύριο λόγο πιανιστικές συνθέσεις, κάποιες εκ των οποίων έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης και κάποιες άλλες έχουν “ντύσει” μουσικά θεατρικές παραστάσεις (“Νίτσε”, “ Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...”) και ταινίες όπως η μικρού μήκους μου, “Το μυστικό του Θησέα”, που βραβεύτηκε πρόσφατα στο Λονδίνο. Πέρα από αυτό όμως, ο δρόμος για δημιουργία και επικοινωνία δεν είναι ένας. Πίσω από οποιαδήποτε μορφή τέχνης - μουσική, θέατρο, κινηματογράφος-  κρύβεται η εσωτερική ανάγκη μας να εκφραστούμε.

Το ''Έτσι και αλλιώς'' είναι μέρος μια μεγαλύτερης δουλειάς που ετοιμάζεις; 

Ναι, είναι το πρώτο single από μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τη Final Touch (Cobalt).

Θα σε δούμε δηλαδή και σε live μουσικές εμφανίσεις πλέον; 

Βέβαια. Το περιμένω με μεγάλη χαρά. Πιστεύω πολύ στη σκηνική επικοινωνία λόγω της επαφής μου με το θέατρο. Άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο γράφεις ένα τραγούδι είναι για να το μοιραστείς. Με το μοίρασμα μόνο, ό,τι δημιουργείς “ψηλώνει” και ταξιδεύει. Ήδη, λοιπόν, από το καλοκαίρι έχουν δρομολογηθεί κάποιες εμφανίσεις μας εντός και εκτός Αθηνών.

Το όνομα της μπάντας είναι Μικρές Νοθείες. Υποθέτω από τον ομώνυμο στίχο του Οδυσσέα Ιωάννου. Μίλησε μας λίγο για την διαδρομή μέχρι το όνομα της μπάντας.

Οι Μικρές Νοθείες προέκυψαν από την τάση που έχουμε με τη Σοφία Καζαντζιάν, με την οποία ερμηνεύουμε τα τραγούδια της μπάντας και έχουμε συνυπάρξει επίσης τα τελευταία χρόνια στο θέατρο και τον κινηματογράφο, να “ανακατεύουμε” τις τέχνες. Όποιος έχει παρακολουθήσει για παράδειγμα την παράστασή μας “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” για τον Νίκο Καζαντζάκη, θα διαπίστωσε ότι συνδυάζει θέατρο, πιάνο και σύγχρονο χορό. Νοθεύουμε λίγο τα θεατρικά πράγματα με τα μουσικά, τα κινηματογραφικά και το χορό. Οι νοθείες μας όμως παραμένουν μικρές γιατί όπως σου είπα και πριν κάθε μορφή τέχνης πηγάζει από την ίδια προσωπική τάση για ψυχική ανάταση και επικοινωνία. Ο στίχος του Οδυσσέα Ιωάννου άλλωστε συνεχίζοντας λέει... “Τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες;” Κι εμένα μου αρέσει να ονειρεύομαι...

Ποιές είναι οι μουσικές σου επιρροές; 

Οι μουσικές μου επιρροές προέρχονται κυρίως από τη ροκ μουσική σκηνή του εξωτερικού. Αυτό θα φανεί και στα live που ετοιμάζουμε σιγά σιγά, τα οποία περιλαμβάνουν πολλές μη αναμενόμενες διασκευές εγχώριων και ξένων μουσικών κομματιών. 

Πόσο κόντρα είναι, αν είναι, η τέχνη του ηθοποιού σε σχέση με αυτή του μουσικού; 

Για εμένα προσωπικά καθόλου. Και τα δύο απαιτούν αφοσίωση, αγάπη και πολλή δουλειά. Εάν μπορούσα να διακρίνω μία διαφορά τους, θα έλεγα ότι είναι το γεγονός πως στο θέατρο ντύνεσαι το χαρακτήρα ενός άλλου και αυτό είναι πολύ δύσκολο και σε φέρνει κατά ένα παράδοξο τρόπο πιο κοντά στον εαυτό σου. Στη μουσική όμως, δεν υποδύεσαι κανέναν. Είσαι εσύ, ο ακροατής/θεατής και το όνειρο... Κι αυτό είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολο, άμεσο και μοναδικό.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα