Είδαμε τους GAD. στο KooKoo Live Bar

In GAD. we trust…πάντα και παντού!
Διαβάστηκε φορες
Είναι από τα συγκροτήματα στων οποίων τις συναυλίες ξέρεις ότι θα περάσεις καλά. Θα τραγουδήσεις, θα χορέψεις, θα ξεφύγεις, δεν θα βαρεθείς και οπωσδήποτε θα θες κι άλλο! Οι μη συχνές live εμφανίσεις τους κάνει την ενέργεια (και τη δική τους και τη δική μας) να συσσωρεύεται και να περιμένει ανυπόμονα να εκτονωθεί , σαν μια μικρή έκρηξη αστεριού. Πράγμα το οποίο συνέβη και το προηγούμενο Σάββατο στο KooKoo Live Bar.

Προθέρμανση για το μεγάλο μουσικό “συμβάν” έκανε το συγκρότημα “Late Farewell” που αποτελείται από δύο νέα ταλαντούχα παιδιά: την Παναγιώτα Αλτανοπούλου και τον Κώστα Σιδηροκαστρίτη, οι οποίοι με εφόδια τις κιθάρες και τις φωνές τους μας χάρισαν όμορφες μελωδίες. Λιτά και αισθαντικά άνοιξαν το μουσικό μονοπάτι που λίγη ώρα μετά οδήγησε στους GAD.

Από τους πρώτους ήχους του “True Love” και τις πρώτες λέξεις του “Perfect Crime” προδιαγράφηκε η πορεία και το κλίμα της βραδιάς.  Η φωνή του Κώστα Αντωνιάδη, η κιθάρα του Αντώνη Αντωνιάδη, τα πλήκτρα του Ηρακλή Αναστασιάδη, τα τύμπανα του Σπύρου Παπακώτση και το μπάσο του Μιχάλη Σεμερτζόγλου συνωμότησαν κρυφά και φανερά για ένα ακόμα φλογερό live. Τα φώτα, η ένταση και ο ρυθμός του “Chloe” μας κατέκλυσαν δημιουργώντας εκείνη την αέναη αίσθηση του δεν-σκέφτομαι-τίποτα-παρά-μόνο-χάνομαι-στη-μουσική και βάζοντάς μας για τα καλά στον “Deep blue world” τους.

Την περίοδο αυτή οι GAD. ετοιμάζουν την καινούργια τους δουλειά κι εμείς πήραμε μία μικρή αλλά πολύ γλυκιά γεύση από αυτήν, μέσα από τα singles “This light in you” και “A kind of death” που αποτελούν ευοίωνα σημάδια για το τι θα ακούσουμε στο νέο τους μουσικό έργο. Τραγούδια φρέσκα που διατηρούν την ιδιοσυγκρασία, τον χαρακτήρα και το στίγμα των GAD. , στοιχεία που τόσο αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να αγαπάμε. Στη σκηνή ανέβηκε η Κατερίνα Κοζαδίνου, η οποία πρωταγωνιστεί στο video clip του “A kind of death” , αποδεικνύοντας ότι πέρα από πολύ εκφραστικό πρόσωπο (βλ. video clip) έχει και εξαιρετική φωνή, όμορφη χροιά και τρομερή ενέργεια πάνω στη σκηνή. Έτσι αέρινα καθώς λικνιζόταν στους ρυθμούς μας τραγούδησε τα: “Heavy cross” (Gossip), “Monument” (Royksopp & Robyn), “Don’t forget to live” (κομμάτι που δεν ακούμε συχνά στα lives τους!) αλλά και το μελωδικό “Wonderful” μαζί με τον Κώστα, σε ένα ντουέτο όπου οι φωνές αγκαλιάζονταν αρμονικά.

Η μπάντα μεταδίδει μια πρωτόγνωρη αμεσότητα πάνω στη σκηνή και σε κάνει να γίνεσαι και να αισθάνεσαι ένα με τη μουσική της. Ακούσαμε κομμάτια και από τους τρεις δίσκους όπως τα: “Second thoughts”, “Leslie”, “Big brown eyes”, “Over the moon”  αλλά και μερικά ακόμα. Φυσικά δεν έλειψε και το γαλήνια ερωτικό “Waves” που αποτελεί πια σήμα κατατεθέν τους. Πάντως, ολόκληρη η μέχρι τώρα δισκογραφία των GAD. περιέχει διαμαντάκια που στη live μορφή τους είναι ακόμα πιο όμορφα. Κι ενώ η ενέργεια ήταν ήδη μεγάλη, οι ρυθμοί ανέβαιναν ακόμη περισσότερο, οι παλμοί χτυπούσαν πιο γρήγορα και πιο δυνατά, η αδρεναλίνη έφτανε στο κόκκινο κι οι μελωδίες σαν ηλεκτροφόρα κύματα διαπερνούσαν το κορμί σκίζοντας τον αιθέρα. Με τα δικά τους “The end of the road”, “Safe”, “Parallel lines” και τις διασκευές “Take the world” (She wants revenge), “Kinky afro” (Happy Mondays), “Mr.Brightside”(The Killers), η βραδιά έφτασε στο απόγειό της! 

Η ώρα κύλησε πολύ γρήγορα, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Εξάλλου λένε πως όταν περνάς καλά δεν συνειδητοποιείς πόσο γοργά φεύγει ο χρόνος. Ήταν αναμφισβήτητα μία από εκείνες τις μέρες που δεν θες με τίποτα να τελειώσουν. Θα μέναμε, αν ήταν δυνατόν, εκεί στο ΚοοΚοο ακούγοντας GAD. μέχρι το πρωί! Αχόρταγοι καθώς ήμασταν ζητήσαμε «κι άλλο» , οπότε η μπάντα επανήλθε για ένα μικρό encore και μια ευχαριστήρια καληνύχτα, ενώ μέσα μας κλείναμε ήδη ραντεβού για το επόμενο live.

Υ.Γ. Εδώ μπορείτε να βρείτε το photo story της συναυλίας από τη συντάκτρια μας Ελένη Σουλιώτη.
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα