red elephants band

Stage Diving #17 με Red Elephants στην Ικαρία

Η  Ικαρία... σου δίνει φτερά!
Διαβάστηκε φορες
Τελευταία Τετάρτη του Ιουλίου και το Stage Diving το σκάει στην Ικαρία!

Quiz: Τι κοινό έχουν η Ικαρία και η Κένυα;
Απάντηση:
Τους κόκκινους Ελέφαντες

Βέβαια στην Κένυα είναι κάπως έτσι:


και στην Ικαρία κάπως έτσι...

Και το αποτέλεσμα βγαίνει ακριβώς έτσι:# Who Is Who
  ή... to know us better (μη κοκκινίζετε)

Οι Red Elephants είναι ένα post rock-instrumental συγκρότημα, το οποίο σχηματίστηκε το 2010 στην Ικαρία και συνεχίζει μέχρι σήμερα να πειραματίζεται με καινούριους ήχους, συνδυάζοντας διαφορετικά είδη. Η τωρινή σύνθεση του συγκροτήματος έχει ως εξής:

Καζάλας Παντελής
(κιθάρα, πλήκτρα, τρομπέτα)
Κατσάφαρος Ιωάννης  (μπάσο, πλήκτρα)
Λιάρης Σιδέρης  (τύμπανα, μεταλλόφωνο)
Μελεσανάκης Γιώργος (κιθάρα)
Ξενάκης Κώστας  (μπάσο, φωνή)

# Τι θ΄ακούσετε;
Post rock-instrumental

#Debut Album
(οσονούπω)

Το 2012 οι Red Elephants πραγματοποίησαν την πρώτη ηχογράφηση του demo τους στο Akron Studio. Τα κομμάτια τους μπορείτε να τ' ακούσετε στο κανάλι τους στο You Tube.  Το ηχογραφημένο demo, καθώς κι άλλα κομμάτια, παρουσιάστηκαν στην πρώτη ζωντανή εμφάνιση τους στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2012 στο After Dark. Ακολούθησαν ζωντανές εμφανίσεις στο Αn Club της Αθήνας και στο six d.o.g.s. το Μάιο που μας πέρασε.
Αυτή την περίοδο το συγκρότημα δουλεύει το πρώτο ολοκληρωμένο του LP που όπως μας πληροφόρησαν αναμένεται γύρω στον Οκτώβριο.

Το πιο φρέσκο τους κομμάτι "Ήττα" μπορείτε ν' ακούσετε παρακάτω:# Dive In (στο Ικάριο πέλαγος, βεβαίως βεβαίως)

[Ε.Σ.] Καλώς τα παιδιά! Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και την πορεία σας μέχρι σήμερα;   
Ξεκινήσαμε το 2010 ως παρέα αδελφών και φίλων με κοινό τόπο την αγάπη μας για τη μουσική. Η εσωτερική ανάγκη του καθενός για την ακρόασή της, μας ώθησε να πιάσουμε τα όργανα και κατ’ επέκταση να βρούμε τρόπο να συνδυάσουμε τις ιδέες, τις ανησυχίες μας, να εκφράσουμε τις αγωνίες μας και να αποδώσουμε της ζωής μας την άγονη γραμμή που επιλέξαμε να ζούμε.

[Ε.Σ.] Περιγράψτε μου τη μουσική σας με 3 λέξεις. Ποιο το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;
Κάποιοι που θα μας ακούσουν θα μας χαρακτήριζαν post rock instrumental μπάντα. Εμείς από την άλλη αν έπρεπε να επιλέξουμε τρεις λέξεις, αυτές θα ήταν ελέφαντες, μαμούθ και φάλαινες, με ό,τι χαρακτηριστικά εσωκλείουν αυτές μέσα τους. Τα ξεσπάσματα και τις εκρήξεις των ελεφάντων, τη δυναμικότητα των μαμούθ και τη μελωδία της κίνησης των φαλαινών μέσα στο νερό.
Δεν πιστεύουμε πως απευθυνόμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό, καθώς εν δυνάμει κοινό μας –θεωρούμε- μπορεί να είναι όποιος βρίσκει στη μουσική μας πτυχές της δικής του έκφρασης.

[Ε.Σ.] Το ότι ζείτε στην Ικαρία νομίζετε πως σας "κρατάει πίσω" κατά κάποιο τρόπο; Πόσο εύκολο είναι να προωθήσει τη δουλειά του ένα συγκρότημα που έχει ως βάση ...ένα νησί σε αντίθεση με τα αθηναϊκά σχήματα;
Κύρια δυσκολία ήταν να βρούμε χώρο για τις πρόβες μας και κατ’ επέκταση εξοπλισμό, γεγονός που προϋποθέτει αφιέρωση χρόνου και χρημάτων. Μέσα από αυτή τη δυσκολία γίναμε περισσότερο εφευρετικοί και επίμονοι. Με βοήθεια αδελφών και φίλων βρήκαμε χώρο να στεγάσει τη δημιουργικότητά μας, ο οποίος μας ικανοποιεί πλήρως.
Όσον αφορά στην κοινοποίηση της μουσικής μας, το να είμαστε σε νησί δυσκολεύει τις μετακινήσεις μας σε βαθμό που μπορεί και να αναβάλλει ή και να ματαιώσει ακόμη τα πλάνα μας κυρίως στις ζωντανές εμφανίσεις μας. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί οι πλειονότητα των μουσικών σκηνών που θα ενδιαφερθούν για μια συναυλία μας δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν από πού ερχόμαστε και ποιες είναι οι απαραίτητες/ελάχιστες προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν για ένα live μας (πχ οδοιπορικά).
Από την άλλη πλευρά, το διαδίκτυο μας επιτρέπει να παρουσιάζουμε τη μουσική μας κατευθείαν από το νησί μας χωρίς περιορισμούς και δυσκολίες.

[Ε.Σ.] Με ποιο-α συγκροτήματα θα θέλατε να παίξετε live;
Από Ελλάδα θα θέλαμε να ανέβουμε στη σκηνή με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλω), τους gravitysays_i, τους 2l8 και Tuber. Ευτυχώς με τους αγαπημένους μας Duoyu παίζουμε συχνά! Από μπάντες του εξωτερικού θα θέλαμε να μοιραστούμε το stage με τους Godspeed You! Black Emperor, τους Mogwai, τους PVT, τους The Low Frequency in Stereo και τους Do Make Say Think.

[Ε.Σ.] Αγαπημένα ακούσματα; Μουσικές επιρροές; Αγαπημένα συγκροτήματα;
Χμ…θα λέγαμε τους Ταλαιπωρημένη Κομπανία και Manolo, οι οποίοι καλύπτουν ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών. Α! και σίγουρα οι μπάντες που αναφέραμε στην προηγούμενη απάντησή μας.


  "A clear horizon, nothing to worry about on your plate, only things that are creative and not destructive. I can’t bear quarreling, I can’t bear feelings between people I think hatred is wasted energy, and it’s all
non-productive.."  *The Definition of Happiness - Alfred J. Hitchcock


[Ε.Σ.] Υπάρχει έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στη μουσική σας. Ποιά η σχέση σας με την παραδοσιακή μουσική; Θα ακούσουμε ίσως στο μέλλον διασκευή της αμπελοκουτσούρας;
Όλα τα μέλη των Ελεφάντων ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική, είτε ως οργανοπαίχτες, είτε ως ακροατές. Στη μουσική μας, εκτός του Μινόρε του Τεκέ, το οποίο διασκευάστηκε ηθελημένα, τα υπόλοιπα στοιχεία προκύπτουν ενστικτωδώς λόγω επιρροών, αλλά πάντα με σεβασμό απέναντι στην παραδοσιακή μουσική.
Όσον αφορά στην αμπελοκουτσούρα, ποτέ δε θα θέλαμε να την αποδώσουμε σε post rock ύφος, διότι τέτοιοι παραδοσιακοί σκοποί είναι δομημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδονται με συγκεκριμένο τρόπο, σε συγκεκριμένο τόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο.

[Ε.Σ.] Θα σας ρώταγα τι σχέδια έχετε για διακοπές αλλά είστε ήδη..σε νησί! Αν όμως είχατε ευκαιρία να είστε κάπου αλλού για λίγες ημέρες που θα θέλατε; Κάθε πότε αφήνετε το νησί;
Το ότι ζούμε σε ένα νησί δε συνεπάγεται αυτόματα πως κάνουμε διακοπές, καθώς όλοι μας έχουμε την καθημερινότητα και τις έγνοιες μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απολαμβάνουμε παρατεταμένες περιόδους ξενοιασιάς και διακοπών, μιας και οι δυσκολίες και οι υποχρεώσεις δεν διακόπτονται με την έλευση της εποχής του καλοκαιριού. Αυτά απλά αποτελούν στερεότυπα, τα οποία και αναγνωρίζουμε και ερχόμαστε αντιμέτωποι συχνά.
Από την άλλη αν μας δινόταν η ευκαιρία να την κάνουμε για λίγο από το νησί δεν θα είχαμε θέμα για τον προορισμό, μιας και πιστεύουμε πως όλα τα μέρη είναι όμορφα με την κατάλληλη παρέα.
Την Ικαρία, βέβαια, την αφήνουμε κάθε φορά που έχουμε κάποια συναυλία ή για μεγάλη ανάγκη λόγω των απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν στο νησί, όπως την νοσοκομειακή περίθαλψη, τις υπηρεσίες κλπ.

[Ε.Σ.] Μελλοντικά σχέδια; Live; Εμείς στην Αθήνα πότε θα σας δούμε με το καλό;

Στα άμεσα σχέδια μας είναι μια εμφάνιση στην παραλία Ιερό, στο Φάρο Ικαρίας την Παρασκευή 31 Ιουλίου, όπου θα παίξουμε με τους Duoyu και τους Golden Mouth, ακολουθεί η εμφάνισή μας στο SNAK FEST, στο Κουζίνο, στην Παναγιά Ικαρίας παρέα με τους Vodka Juniors, Graviola, Man Down και N’Cheezed και κλείνουμε τις καλοκαιρινές συναυλίες μας στη Σκνίπα, στο Χριστό Ραχών με τους 1000mods.
Από Φθινόπωρο θα ανέβουμε Αθήνα για την ηχογράφηση του πρώτου μας ολοκληρωμένου LP και προγραμματίζουμε εμφανίσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ευχαριστούμε πολύ, Red Elephants, και Καλό Καλοκαίρι!

#Find them, like them, stalk them!
(ή απλά να πάτε την Παρασκευή στην Παραλία Ιερό... όσοι τυχεροί είστε στην Ικαρία)

   Facebook   You Tube  Bandcamp  SoundCloud# P.S.

 Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά η μουσική δε σταματάει! Μας βρίσκετε πάντα στο info[at]mixgrill.gr και φυσικά απαντάμε αμέσως σε   twitter  και Facebook

Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Πείτε μας τη γνώμη σας
9,3 / 10 (σε 12 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα