nikkosunset

Ο Nikko Sunset στο Muzitee Zone

O DJ και παραγωγός που κατάφερε αθόρυβα να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, λύνει τις απορίες του Muzitee Zone.
Διαβάστηκε φορες
Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Nikko Sunset.

O Αύγουστος ανήκει στον Nikko Sunset, τον DJ και παραγωγό που κατάφερε έτσι αθόρυβα να φτάσει τη μουσική του σε ηχεία πολύ έξω από τα ελληνικά σύνορα.

nikkosunsetΓιατί sunset; Είναι η συγκεκριμένη ώρα της ημέρας έμπνευση για τον ήχο σου;
Σίγουρα η συγκεκριμένη ώρα της ημέρας είναι η αγαπημένη μου! Τις περισσότερες ώρες στο studio τις περνάω μετά τις 7 το απόγευμα. Βέβαια το "Sunset" δεν βγήκε γι αυτό τον λόγο. Το επέλεξα στα 19 μου, όταν κυκλοφόρησα το 1ο επίσημο κομμάτι μου. Έπρεπε να επιλέξω γρήγορα ένα όνομα... Οπότε ήρθε το Nikko Sunset.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν DJ στις μέρες μας να ξεχωρίσει ανάμεσα στην υπερπροσφορά των "DJs" στη χώρα του "ό,τι δηλώσεις είσαι"; Αρκεί η χρήση του sync button τελικά;
Σίγουρα στην Ελλάδα πλέον πηγαίνει μπροστά όποιος έχει γνωριμίες. Αρκετά παιδιά με πολύ ταλέντο, ακριβώς γι αυτό τον λόγο χάνονται. Γνώμη μου είναι βέβαια πως αργά η γρήγορα, όποιος αγαπάει πραγματικά αυτό που κάνει και έχει ταλέντο, θα βρει τον δρόμο του. Για μένα σημασία έχει να αντέξεις στο χώρο χρόνια. Από φωτοβολίδες έχουμε χορτάσει!

Εκτός από DJing κάνεις και δικές σου παραγωγές. Ποια είναι η διαφορά του να είσαι στο στούντιο και να δημιουργείς τη δική σου μουσική από το να μιξάρεις κομμάτια άλλων σε ένα club;
Στο studio σίγουρα είμαι πιο ήρεμος και με πιο καθαρό μυαλό, σε αντίθεση με το club όπου βρίσκομαι σε υπερένταση.

Και τελικά αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από τα 2 (παραγωγός ή DJ) ποιο θα διάλεγες τελικά;
Νομίζω είναι τελείως διαφορετικό το djing με το producing... Αγαπώ εξίσου και τα δύο.


Μία από τις δικές σου κυκλοφορίες είναι και το "Andalusia" το οποίο έχει ξεπεράσει ξεφύγει από τα στενά ελληνικά όρια. Μίλησέ μας λίγο γι αυτό το κομμάτι. Η επιτυχία του αυτή επηρεάσει την επαγγελματική σου πορεία;

Το Andalusia σίγουρα αγαπήθηκε πάρα πολύ. Με βοήθησε ώστε να με γνωρίσει περισσότερος κόσμος και promoters έξω από τα ελληνικά σύνορα, ανοίγοντάς μου κάποιες πόρτες στο εξωτερικό. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων που είχα το καλοκαίρι δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν τα gigs αυτά, αλλά ελπίζω τελικά να γίνουν το χειμώνα.

Ταυτόχρονα, εκτός από το Djing και τις παραγωγές σου, έχεις ιδρύσει και το δικό σου Label, παρόλο που είχες ήδη κυκλοφορίες σε καταξιωμένα labels του χώρου. Τι σε ώθησε σε αυτή την κίνηση; Μίλησέ μας λίγο για τη Noevo Records.
Τη Noevo την ίδρυσα το 2008 που γενικότερα τότε, τα labels εδώ στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στο εξωτερικό δεν ήταν πολλά. Αρχικά το έκαναν για να κυκλοφορώ κάποια κομμάτια που ήταν δύσκολο να βγουν από άλλα labels, αλλά και επειδή με είχε κουράσει να περιμένω απαντήσεις από διάφορες δισκογραφικές. Αργότερα κυκλοφόρησα και singles από διάφορους Έλληνες αξιόλογους παραγωγούς με πολύ ταλέντο, που δεν είχαν τις γνωριμίες να κυκλοφορήσουν τα κομμάτια τους.

Τι να περιμένουμε από νέα releases είτε από τον Nikko Sunset ή και από τη Noevo Records;
Έχω ήδη έτοιμα πολλά νέα tracks και περιμένω την κατάλληλη περίοδο έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν. Σεπτέμβριο ξεκινάει επίσης και το radio show μου που αναμεταδίδεται σε 30 ραδιόφωνα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ακόμα, ετοιμάζω μία συλλογή με κομμάτια από Έλληνες παραγωγούς η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Noevo.

Τι έχεις ετοιμάσει για το Muzitee;
Ενα special dj set που θα σας κάνει να παρτάρετε όπου και αν βρίσκεστε!

Ακούστε και κατεβάστε το live set που επιμελήθηκε o Nikko Sunset για το Muzitee, εδώ
nikkosunset
Διαβάστε ακόμα