moanmuzitee

Οι ΜΟΑΝ στο Muzitee Zone!

MOAN: Ένα τρίο που θα σε κάνει να βογγήξεις από ευχαρίστηση.
Διαβάστηκε φορες
Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Αυτόν το μήνα φιλοξενούνται οι ΜΟΑΝ οι οποίοι προσφέρουν το νέο τους EP "Breaking Bad", σε όλους τους Muzitee owners. Ένα τρίο που έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή με τους James και τους Stranglers, στην αρχική σελίδα του PirateBay, αλλά κυρίως, ένα τρίο που θα σε κάνει να βογγήξεις από ευχαρίστηση!

Moan συστηθείτε!
Αποφεύγουμε να γνωρίζουμε κόσμο από το ίντερνετ, οπότε αν θέλετε να γνωριστούμε  πρέπει να το κάνουμε από κοντά κάποια στιγμή!

moanmuzitee2

Το δικό σας βογγητό (moan) είναι πόνου ή απόλαυσης;
Ανάλογα με το κομμάτι. Πάντως είναι και οι δύο εκδοχές απαραίτητα συστατικά του songwriting μας.

Δηλώνετε ότι τραγουδάτε για Love, Sex and death. Είναι το Sex, drugs and rock n roll της εποχής μας;
Ακόμα κι ο Ian Dury είπε για sex& drugs& rock n' roll αναχρονιστικά, οπότε η Ιστορία θα δείξει.

Εσείς είστε πάντως "νοσταλγοί του rock n' roll" που λέει και το τραγούδι; Βλέπω μία ρετρολαγνεία στον ήχο σας.
Σίγουρα το rock n' roll είναι από τα βασικά μας ακούσματα. Παρ'όλα αυτά όταν γράφουμε ένα κομμάτι δεν προσπαθούμε να το κάνουμε να μοιάζει με κάτι από το παρελθόν. Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τις επιρροές μας για να σχηματίσουμε έναν προσωπικό ήχο. Γι αυτό και δεν ασπαζόμαστε την ιδέα του Revival.

Εκτός από τα τραγούδια σας έχετε και κάποιους αξιόλογους σταθμούς σε αυτόν τον μόλις 1.5 χρόνο αισθητής παρουσίας σας. James, Stranglers... Θα μας μιλήσετε λίγο γι' αυτά; Πώς προέκυψαν; Πώς ήταν η εμπειρία; Καταφέρατε να τους γνωρίσετε;

Το opening act των James ήταν η πρώτη φορά που παίξαμε σε μεγάλο stage και σε πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό με το οποίο ήμαστε εξοικειωμένοι. Η χαρά ήταν τεράστια, όπως και το άγχος.  Οι Stranglers προέκυψαν έναν χρόνο αργότερα και σίγουρα αποτελεί την αγαπημένη μας στιγμή στην πορεία μας (γιατί είμαστε και μεγάλοι φαν!).


Και με το Balkony TV;
Το Balcony TV έδωσε την ευκαιρία στο κομμάτι μας 'Breaking Bad' να ακουστεί και εκτός συνόρων, καθώς αποτελεί μια παγκόσμια μουσική πλατφόρμα. Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε να παίζουμε live μπροστά σε μία κάμερα, ήταν πολύ ωραία εμπειρία.
 
To Languages βρισκόταν στην αρχική σελίδα του Piratebay για 3 μέρες. Τι αποτέλεσμα είχε τελικά; Έφερε τα αναμενόμενα; Πχ πόσα views ή downloads? Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τελικά ο πολύς κόσμος έχει πρόθεση να στηρίξει ανεξάρτητες παραγωγές ή απλά θέλει να νιώσει την ικανοποίηση του δωρεάν που κανονικά δεν είναι δωρεάν! Ποια ήταν η δική σας εμπειρία;
Η επιλογή του Languages από το Pirate Bay οδήγησε σε μία τεράστια διεύρυνση του κοινού μας. Μέσα σε λίγες μέρες άκουσαν το πρώτο μας single εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους έγιναν συνδρομητές στο κανάλι μας στο Youtube. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή με μπάντες από το εξωτερικό, με τις οποίες επικοινωνούμε ακόμα. Ο κόσμος σίγουρα θέλει να στηρίξει ανεξάρτητες παραγωγές και μέσω του Promo Bay πήραμε μια καλή γεύση αυτού. Απλώς στην Ελλάδα δεν είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με τις αγορές μέσω ίντερνετ. Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καν χρεωστικές κάρτες. Η online αγορά μουσικής είναι πιο διαδεδομένη στο εξωτερικό. Παρ'όλα αυτά το ελληνικό κοινό μας στηρίζει συνέχεια με την παρουσία του στις live εμφανίσεις μας.

Μιλήστε μας λίγο για το Breaking Bad EP. Και εν τέλει... τι σχέση έχει με την ομώνυμη σειρά;
Είχε έρθει από καιρό η ώρα να παρουσιάσουμε κάτι ολοκληρωμένο. Και τα τέσσερα κομμάτια ηχογραφήθηκαν σε δικό μας χώρο με τα μέσα που διαθέταμε και δεν θα είχε πετύχει χωρίς τη βοήθεια των συνοδοιπόρων μας Κώστα Ζάμπο και Γιώργο Βλάσση, καθώς και πολλών άλλων φίλων, μουσικών και μη. Η συνωνυμία με τη σειρά είναι τυχαία.


Θα ήθελα να τονίσω και την εξαιρετικότατη συσκευασία της φυσικής έκδοσης. Θα μας πείτε 2 λόγια γι αυτό; Και κυρίως... για το γλιφιτζούρι!
Το γλειφιτζούρι, καθώς και όλο το packaging, το κάναμε μόνοι μας με την βοήθεια δικών μας ανθρώπων  που έραψαν, κόλλησαν, έκοψαν και έτρεξαν πολύ για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Η ιδέα ήταν να έχουμε μια φυσική κυκλοφορία του EP σε περιορισμένα αντίτυπα χωρίς να αποτελεί απλά ένα τρόπο διανομής της μουσικής μας αλλά και ένα συλλεκτικό αντικείμενο που δύσκολα κάποιος θα ξέχναγε στο αμάξι (κάτι που αλήθεια θα έπρεπε να αποφευχθεί καθώς είναι σίγουρο ότι θα λιώσει η καραμέλα).

moanbreakingbadep

Ποια είναι τα επόμενα βήματα των Moan; Δίσκος; Live;
Από την στιγμή που κυκλοφορήσαμε το EP, είμαστε διαρκώς στην διαδικασία προπαραγωγής ενός LP. Στις 10 Δεκεμβρίου θα παίξουμε στα 525 sessions του Εν λευκώ.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα