Muzitee Zone - H μουσική της Ellen Curtis είναι μία (ρεαλιστική) ασπρόμαυρη φωτογραφία

Το πρώτο Muzitee Zone του 2020, φιλοξενεί την Ellen Curtis, που αν τη ρωτήσεις  αν μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στο πιάνο και τα synthesizers, θα σου απαντήσει αν μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στον μπαμπά και τη μαμά.
Διαβάστηκε φορες
Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Αυτή τη φορά φιλοξενούμε την Ellen Curtis, που όταν αφήνει το πιάνο της, χρησιμοποιεί τα synthesizers για να χτίσει νέα ηχητικά μονοπάτια.

Ελένη είσαι το 1ο Muzitee Zone του 2020!
Είσαι ο άνθρωπος του στυλ «Κάθε πέρσι και καλύτερα» ή «Κάθε πέρσι και χειρότερα»;


Γενικά είμαι του κάθε πέρσι και καλύτερα σε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του πλανήτη, την πολιτική, οικονομική και περιβαλλοντική, αλλά και με τη μουσική. Γενικότερα όμως με την καθημερινότητα προσπαθώ να κρατώ θετική στάση και να βλέπω τις αλλαγές που γίνονται προς το καλύτερο γιατί πάντα γίνονται. Επομένως είμαι κάπου στη μέση!

Και που θα έβλεπες καλλιτεχνικά την Ελένη στην επόμενη δεκαετία;

Ότι σχέδια έχω κάνει στη ζωή μου έχει γίνει κάτι πολύ διαφορετικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να συνεχίσω να είμαι παραγωγική στο κομμάτι της σύνθεσης νέου υλικού και της δισκογραφίας και έχω ως στόχο να παίξω live εκτός του ελλαδικού χώρου, καθώς θεωρώ ότι σήμερα η πληθώρα των φεστιβάλ επιτρέπει και σε πιο ανεξάρτητους καλλιτέχνες, αν το πιστεύουν και το στηρίζουν να το επιχειρήσουν χωρίς φόβο.

Και επιστρέφοντας στο τώρα, πες μας λίγα λόγια για το ASTRALS

Το “Astrals” είναι ένα πειραματικό EP που επιχείρησα να δημιουργήσω πρώτη φορά χωρίς φωνητικά και στίχο, καθώς είχα ανάγκη να εκφραστώ μέσα από τη μελωδική γραμμή με ορχηστρικό τρόπο, ήθελα να αναπαράγω την αίσθηση που μου δίνουν παραγωγοί ηλεκτρονικής μουσικής που δεν χρησιμοποιούν στίχο σε πολλά κομμάτια τους, σε αντίθεση με ότι επιχειρούσα μέχρι τώρα, τις pop δομές δηλαδή με τα φωνητικά. Μερικοί από τους αγαπημένους μου είναι ο Christian Loeffler και φυσικά ο πάντα αγαπημένος μου Έλληνας παραγωγός αλλά και μέντοράς μου ο Serafim Tsotsonis. Το ΕΡ ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 μέρες, με πρώτο το track Soundscape που απλά προϋπήρχε με μια πρόχειρη δομή.


Και μια που μιλάμε για αστέρια, ποιο τραγούδι σου θα έστελνες στο διάστημα με το Tesla του Elon Musk;

Να και κάτι πρωτότυπο που δεν είχα σκεφτεί ποτέ… Νομίζω κατάλληλο για διάστημα είναι το “Saying My Baby Sounds Fake”. Ειδικά η γέφυρα του κομματιού έχει έναν ήχο που θυμίζει rocket take off οπότε νομίζω θα ταίριαζε.

Kαι ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να φιλοξενήσεις στον επόμενο δίσκο σου;

Έχω πολλούς που θαυμάζω και θα ήθελα να δουλέψω, αν και κατά βάση η δημιουργική μου διαδικασία είναι πολύ απομονωμένη. Όταν όμως έχω έτοιμα κομμάτια το καλύτερο μου είναι να συνεργάζομαι με μουσικούς με αντίληψη στην παραγωγή, αλλά η λίστα είναι ατελείωτη. Θα μου άρεσε πολύ να συνεργαστώ με Keep Shelly in Athens ιδανικά να μου έκαναν κάποιο remix, με τον Serafim Tsotsoni που πάντα είναι στη λίστα μου, αλλά και τους Supersan, το ηλεκτρονικό duo που αγαπώ γιατί είναι και φίλοι εκτός από πολύ καλοί παραγωγοί. Και πολλοί άλλοι.

Αν η μουσική σου ήταν φωτογραφία, ποια φωτογραφία θα ήταν;

Νομίζω μια ασπρόμαυρη φωτογραφία αλλά πολύ ρεαλιστική, ένα κοντινό ασπρόμαυρο πορτραίτο ενός ανθρώπου, είτε άνδρα είτε γυναίκας.

Αν έπρεπε να διαλέξεις ΕΝΑΝ δίσκο για να πάρεις μαζί σου στο έρημο νησί που θα ζούσες για όλη σου τη ζωή, θα ήταν το…;

Δύσκολο, θα έλεγα οποιοδήποτε δίσκο των Depeche Mode από το 2009 και πίσω, το King of Limbs των Radiohead ή το Closer των Joy Division.

Και τελικά, αν σου έδιναν 1.000.000 ευρώ ποιο είναι το πρώτο μα ΠΡΩΤΟ πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό να αγοράσεις;

Ένα μεγάλο χώρο για υπερστούντιο, με όλο το μουσικό εξοπλισμό που θα ‘θελα να αγοράσω, αλλά και θα προσλάμβανα φυσικά και τους καλύτερους τεχνικούς που θα τα δούλευαν! Όλοι οι μουσικοί και μουσικοί παραγωγοί αυτό βλέπουνε στον ύπνο τους, μην το ξεχνάμε.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνάς και τι είναι το τελευταίο που κάνεις πριν πέσεις για ύπνο;

Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω δυστυχώς είναι να τσεκάρω το κινητό μου για μηνύματα και mail κυρίως από δουλειά. Το τελευταίο είναι να παίζω ένα παιχνίδι με λέξεις στο κινητό πάλι για να αποκοιμηθώ ή να βλέπω χαλαρωτικό βίντεο ASMR (όποιος δεν το ξέρει και έχει αϋπνία να το μάθει άμεσα).

Τι είναι αυτό που θα έλεγες στον John Lennon αν σου ζητούσε να ζήσεις μαζί του στο Yellow Submarine;

Θα του έλεγα, βεβαίως John να έρθω μαζί αλλά...
When I get older losing my hair
Many years from now
Will you still be sending me a Valentine?
Birthday greetings bottle of wine?

Will you still need me, will you still feed me
When I'm sixty-four?

και... πιάνο ή synthesizers;

Αυτό είναι σα να ρωτάς τα παιδιά αν αγαπούν πιο πολύ το μπαμπά ή τη μαμά, δεν έχει απάντηση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το πιάνο είναι πάντα πιο κοντά στο στοιχείο μου καθώς όταν είμαι εκεί νιώθω πάντα ο εαυτός, μου καθώς αυτό έπαιζα από μικρή και πάνω σε αυτό έμαθα μουσική. Τα synthesizer όμως είναι το στοιχείο που πήγαν τη δημιουργική μου διαδικασία στο παραπάνω επίπεδο, επομένως η θέση τους είναι αδιαμφισβήτητα ψηλά πάντα εξίσου.

Και τέλος, που μπορούμε να σε δούμε live?

Σήμερα Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 9 στο six d.o.g.s εμφανίζομαι ως opening act στο live των Katrame για την παρουσίαση του δίσκου τους!


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα