Ο Almodovar, το Χυτήριο και οι δωρεάν ταινίες

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών.
Διαβάστηκε φορες
Το Χυτήριο, που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιεί εδώ και λίγες μέρες ένα εξαιρετικό εγχείρημα που οι σινεφίλ –και όχι μόνο- σίγουρα θα λατρέψουν. Σχεδόν κάθε μέρα, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα, στον εξωτερικό του χώρο προβάλλονται δύο ταινίες πολύ γνωστών σκηνοθετών με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται, σαφώς, για μια πολύ όμορφη κίνηση γιατί αφενός μας δίνει την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε παλιές, ίσως και σημαντικές, ταινίες και αφετέρου καλεί με τον τρόπο του το ευρύ κοινό – μικρούς, μεγάλους, ταινιοφάγους και μη- να τις παρακολουθήσει  σε ένα όμορφο περιβάλλον και εντελώς δωρεάν.

Χθες βράδυ παρευρέθηκα κι εγώ στο Χυτήριο για να παρακολουθήσω την ταινία "Δέσε με" του Pedro Almodovar. Το έργο πραγματεύεται την ιστορία του Ρίκυ που όταν "απολύεται" από το ψυχιατρείο ψάχνει τη Μαρίνα, μια πορνοστάρ του κινηματογράφου με την οποία είχαν περάσει μια νύχτα μαζί στο παρελθόν. Αφού της εξομολογηθεί τον έρωτά του και μετά την απόριψή της, την απαγάγει και την κρατάει δεμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι μέχρι αυτή να τον ερωτευτεί.

Το "Δέσε με" αποτελεί μία από τις απλές -σεναριακά, αλλά και γενικότερα- ταινίες του Pedro Almodovar, η οποία είναι διαποτισμένη με πολλά χιουμοριστικά στοιχεία αλλά και υπονοούμενα εκ μέρους του Almodovar για διάφορες καταστάσεις. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως μια "ρομαντική κωμωδία". Δεν θα λέγαμε ότι έχει ανατροπές, ούτε πως προκαλεί τρομερή αγωνία στον θεατή. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα ευχάριστο έργο που μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον για όσο διαρκεί. Οι ερμηνείες των Antonio Banderas και Victoria Abril είναι πολύ καλές και οι δυο τους έχουν εξαιρετική χημεία ως πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενώ τους πλαισιώνουν και οι επιτυχημένες ερμηνείες άλλων ηθοποιών. Ο Antonio, χωρίς υπερβολές και εξάρσεις, καταφέρνει να αποδώσει εύστοχα τον χαρακτήρα του Ρίκυ ενώ, παράλληλα, κατορθώνει να κάνει τον θεατή να τον συμπαθήσει. Η όμορφη Victoria, χαριτωμένη και συνάμα σέξι, ανταποκρίνεται πολύ ικανοποιητικά στο ρόλο της Μαρίνα. Μια "περίεργη ιστορία αγάπης" εκτυλίσσεται σε ένα έντονα χρωματιστό φόντο.

Όποια ταινία και να παρακολουθήσετε από αυτές που έχουν απομείνει ένα είναι σίγουρο: ότι δεν θα χάσετε τον χρόνο σας και ότι θα περάσετε ένα όμορφο φθινοπωρινό βράδυ, είτε μόνοι σας είτε με καλή παρέα! Μόνο να πάτε λιγάκι νωρίς για να εξασφαλίσετε μια θέση.

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών είναι το εξής:

Πέμπτη 8/10 
  
    
Όλοι λένε σ’ αγαπώ (Everyone says I love you)-Woody Allen στις 20:00
Αντίο Λένιν (Good bye Lenin)–Wolfgang Becker στις 22:00


Δευτέρα 12/10   
 
Μίλα της (Τalk to her)–Pedro Almodovar στις 20:00
Ερωτική Επιθυμία (In the mood for love)–Kar War Wong στις 22:00


Τετάρτη 14/10    

Ο θρόνος του αίματος (Τhrone of blood)–Akira Kurosawa στις  20:00
Η εκλογή της Σόφι (Sophie’s choice)–Alan J.Pakula στις 22:00


Το πρόγραμμα για όλες τις εκδηλώσεις στο Χυτήριο το βρίσκετε εδώ .

Ιερά Οδός 44, Γκάζι
Στάση Μετρό "Κεραμεικός"
Πληροφορίες: 210 3412313 - 6951787821
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα