Σκηνή από την παράσταση

Είδαμε τη "Βίβλο" με τα μάτια μας! Στο θέατρο Δημήτρης Χορν

Τα παράλογα και οι αντιφάσεις της θρησκείας, η κιβωτός του Νώε, τρεις μάγοι, ένα βρέφος και μια μπάλα ποδοσφαίρου, κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή του Θεάτρου Χορν και διασκεδάζουν το κοινό για δύο ολόκληρες ώρες.

Διαβάστηκε φορες
Η αυλαία άνοιξε για δεύτερη χρονιά για την παράσταση " Όλη η Βίλος (λέμε τώρα)", αυτή τη φορά, στο θέατρο Δημήτρης Χορν.  Η Αθανασία Καραγιανοπούλου μεταφέρει και σκηνοθετεί το έργο “THE BIBLE: The Complete Word of God (Abridged)” των Άνταμ Λονγκ, Ριντ Μάρτιν και Ώστιν Τίχενορ και ψυχαγωγεί, με καυστική σάτυρα, το κοινό του θεάτρου Χορν.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης

Ο θεατής, που θα βρεθεί εκεί, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, θα παρακολουθήσει το χρονικό της Βίβλου, από τον Αδάμ και την Εύα, μέχρι την Ανάσταση του Χριστού, μέσα από διαδοχικά και, ως επί το πλήστον, καλοστημένα, σατυρικά σκετσάκια. Τα παράλογα και οι αντιφάσεις της θρησκείας, η κιβωτός του Νώε, το κεφάλι του βαπτιστή,ο Δαυίδ και ο Γολιάθ, τρεις μάγοι, ένα βρέφος και μια μπάλα ποδοσφαίρου, κάνουν την εμφάνισή τους, ανάμεσα σε πολλά άλλα, και διασκεδάζουν το κοινό για δύο ολόκληρες ώρες, μέσα σε ευχάριστο και σαρκαστικό κλίμα.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης και ο Σωτήρης Δούβρης μεταμορφώνονται, τρέχουν ανεβοκατεβαίνουν, χορεύουν και τραγουδούν, ανεξάντλητοι, καθώς δώδεκα σχολικές τάξεις θρησκευτικών περνούν μπροστά από τα μάτια μας. Η Χαρά Κονταξάκη επιμελείται την πληθώρα κοστουμιών που παρελαύνουν στη σκηνή, ενω ο Λευτέρης Παυλόπουλος βρίσκεται πίσω απ' τα φώτα, που έχουν, με τη σειρά τους, σημαντική θέση, στο έργο. Οι τρεις ηθοποιοί αλληλεπιδρούν επιτυχώς τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό, δημιουργώντας πολυ καλές συνθήκες για να ξετυλιχτεί η κωμωδία.Ο κακός ήχος, πολλές φορές, εξαφάνιζε τα αστεία που έπρεπε να ακουστούν, ενώ σε ορισμένες στιγμές η ένταση των μικροφώνων ήταν ενοχλητικά υψηλή, με αποτέλεσμα να αποσπά την προσοχή του θεατή από την πλοκή. Αυτό, φυσικά, δεν πτόησε τους πρωταγωνιστές, που πάσχιζαν, συχνά, να ακουστούν πάνω από τα γέλια του κοινού. Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν πολλά δυναμικά στοιχεία -έξυπνοι διάλογοι, πετυχημένα αστεία- η παράσταση, σε αρκετά σημεία, άγγίζει τα όρια της επιθεώρησης, με αποτέλεσμα, αυτά τα σημεία να υστερούν σε σχέση με τα υπόλοιπα και να σε βγάζουν, λίγο, εκτός κλίματος. Χαρακτηριστικά, ενώ η έναρξη του δεύτερου μέρους ήταν πολύ δυναμική και καλοπαιγμένη, η μακρόσυρτη διάδραση με το κοινό, που ακολούθησε, δεν κατάφερε να απογειώσει το τέλος του έργου.

Η παράσταση αποτελεί ένα ιδιαίτερο εγχείρημα, καθώς θίγει και σατυρίζει -επιτέλους- το θέμα της θρησκείας, κάτι που δε συναντάμε συχνά στη χώρα όπου ζούμε. Η σάτυρα γίνεται με χιούμορ και έχει στόχο να αφυπνήσει και όχι να προσβάλλει και, με εξαίρεση τα στοιχεία επιθεώρησης που προανέφερα, το κάνει τολμηρά και επιτυχημένα. Ένα έργο για όλη την οικογένεια, που αν μη τί άλλο, θα σας διασκεδάσει!

Σκηνή από την παράσταση


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Κείμενο: A.Long, R.Martin, A.Tichenor
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χαρά Κονταξάκη
Σκηνικός Χώρος: ΟΜΑΔΑ «ΒΙΒΛΟΣ»
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θέατρο: Θέατρο Χορν , Αμερικής 10
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (προπώληση) || 15€ (γενική είσοδος),  10€ (φοιτητικό και ευπαθείς ομάδες)


Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα