Το "Vinyl is back" πάει Κεραμεικό!

Με αλλαγή χώρου επιστρέφει το μεγαλύτερο event της χώρας για το βινύλιο. Αυτή το φορα το "Vinyl is back" πάει Κεραμεικό 11-13 Δεκεμβρίου 2015.
Διαβάστηκε φορες
Από τον Μάρτιο του 2015, που ήταν το τελευταίο ραντεβού του "Vinyl is back", άλλαξαν πολλά στον κόσμο του βινυλίου κι όλο και περισσότερος κόσμος ενισχύει πλέον την επιστροφή σε αυτό. Η κατακόρυφη άνοδος στις πωλήσεις βινυλίων παγκοσμίως οδήγησε αλώστε και στην 6η διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης "Vinyl is back", η οποία φέτος αλλάζει, μεγαλώνει και μεταφέρεται από το Γκάζι στο "Cine Κεραμεικός".

Το Η αλλαγή του χώρου σηματοδοτεί τη νέα μορφή του: κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο βινύλιο, όπως οι Νίκος Παπάζογλου, Χαρούλα Αλεξίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Cesaria Evora, Buena Vista Social Club και πολλοί άλλοι, τίμησαν με την παρουσία και τις εμφανίσεις τους το "Cine Κεραμεικός" όπου και θα διεξαχθεί το "Vinyl is back" το τριήμερο Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με χιλιάδες βινύλια, πολλή μουσική αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Στόχος του "Vinyl is Back"  δεν είναι να καταγραφεί ως άλλο ένα παζάρι δίσκων, ούτε να αποτελέσει μόνο ένα εορταστικό event. Το "Vinyl is back" "στήθηκε" για να σηματοδοτήσει την οριστική και συστηματική επιστροφή του βινυλίου, αλλά και για να αποτελέσει μια αποτελεσματική πλατφόρμα συστηματικής καταγραφής όλων των εμπλεκομένων μερών στη διαδικασία της παραγωγής, αναπαραγωγής και πώλησης δίσκων βινυλίου (δισκογραφικές εταιρείες, μηχανήματα αναπαραγωγής και διαχείρισης, καταστήματα πώλησης, ιδιώτες συλλέκτες).

Παράλληλα, με την ανάδειξή του σε παράγοντα ενημέρωσης, δημιουργικού διαλόγου, εμπορικών επαφών και συναλλαγών, το "Vinyl is back" θα λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς, όπου όλοι οι "εραστές" του βινυλίου θα μπορούν να συναντώνται μεταξύ τους με απώτερο στόχο την αξιοποίηση και συστηματική επικοινωνία με ένα δυναμικό κοινό δυνητικών αγοραστών, αλλά της μύηση των νεότερων γενιών στη μαγεία του βινυλίου και του πικάπ.

Μια από τις εκπλήξεις είναι και το ειδικό αφιέρωμα στα 80s! Τη θρυλική δεκαετία φέρνει ζεστά στο πιάτο σας το "Vinyl is back" καθώς θα είναι η κεντρική θεματική ενότητα διανθισμένη με εικόνα και ήχο στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και ό,τι προκύψει μέσα από τις πρωτοβουλίες και προτάσεις των ανήσυχων βινυλιομανών!
Το
Ειδικότερα στο 6ο "Vinyl is back" θα υπάρχει ένα activities access pass, προαιρετικό για το κοινό, αξίας 5 ευρώ, με το οποίο ο κάτοχός του θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις παράλληλες και ιδιαίτερες δράσεις του. Σε αυτές περιλαμβάνονται συναυλίες με κορυφαία ονόματα της ελληνικής jazz - blues σκηνής, προβολή της ταινία για την ανεξάρτητη και ηρωική σκηνή των 80ς "Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο" του Μιχάλη Καφαντάρη και άλλα πολλά.

Ποιοι συμμετέχουν στο "Vinyl is back"

- Καταστήματα πώλησης δίσκων

- Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων

- Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου

- Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ)

- Αξεσουάρ για βινύλια

- Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου

- Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ

- Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα

- Μουσικές Αφίσες,

- Μουσικά T-shirts & Μπλούζες

- Μουσικά Βιβλία

- Handmade Bazaar


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
9,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα