πέθανε ο glenn frey eagles

Ο Glenn Frey, κιθαρίστας των Eagles πέθανε σε ηλικία 67 χρονών

Το θανατικό συνεχίζεται...
Διαβάστηκε φορες
Μετά τον Lemmy και τον Bowie, έφυγε από τη ζωή χτες, Δευτέρα, και ο Glenn Frey, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των The Eagles.

Ο Frey έπασχε από ρευματοειδή αρθρίτιδα τα τελευταία 15 χρόνια και, όπως δήλωσε ο μάνατζερ της μπάντας στο περιοδικό The Wrap, τα φάρμακα που έπαιρνε για την ασθένειά του, δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα υγείας που τελικά δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει. Τελικά, πέθανε από στομαχικό έλκος και πνευμονία.

Ο Frey ήταν ανάμεσα στους τέσσερις που ξεκίνησαν ως support σε συναυλίες της Linda Ronstadt, στις αρχές τις δεκαετίας του '70. Με το τέλος της περιοδείας, οι "νεογέννητοι" Eagles ταξιδεύουν στο Λονδίνο, όπου ηχογραφούν το πρώτο τους άλμπουμ με παραγωγό τον Glyn Johns. Το άλμπουμ αυτό ονομάζεται 'Eagles'. Το πρώτο τους single,'Take it easy', στο οποίο κάνει φωνητικά ο Glenn Frey, τους καθιστά παγκοσμίως γνωστούς.

Μετά τη διάλυση των Eagles το 1980, ο Frey ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας τον πρώτο προσωπικό τους δίσκο 'No Fun Aloud' το 1982 και ηχογράφησε επιτυχίες όπως "The One You Love", "Smuggler's Blues", "Sexy Girl", "The Heat Is On", "You Belong to the City", "True Love", "Soul Searchin'" και "Livin' Right".

Με τους Eagles, ο Frey είχε κερδίσει έξι βραβεία Grammy και πέντε American Music Awards. Μόλις τον πρώτο χρόνο υποψηφιότητάς τους, το 1998, οι Eagles μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.Διαβάστε ακόμα