Radiohead

Φοβερό το line-up του Primavera Sound 2016!

Κάθε χρόνο το Primavera μας έχει συνηθίσει σε προσεγμένες επιλογές στο line-up του, αλλά νομίζω ότι φέτος θα έχει μια από τις καλύτερες συνθέσεις του!
Διαβάστηκε φορες
Πολλές καλημέρες σε όλους!

Πριν γράψω οτιδήποτε, δείτε προσεχτικά την παρακάτω εικόνα:

Primavera Sound 2016 Line-up

Κάθε χρόνο το Primavera μας έχει συνηθίσει σε προσεγμένες επιλογές στο line-up του, αλλά νομίζω ότι φέτος θα έχει μια από τις καλύτερες συνθέσεις του!

Μεγάλες Επιστροφές

Οι Radiohead επιστρέφουν στις συναυλίες, μετά το 2012, όταν ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους για την παρουσίαση του δίσκου "The King of Limbs". Μέσα στο 2016 και λογικά πριν να ξεκινήσουν τις συναυλίες (άρα πριν τον Ιούνιο), θα κυκλοφορήσουν το νέο album τους. Όπως είχε γίνει και στους προηγούμενους δίσκους, τηρείται σιγή ιχθύος για το νέο δισκογραφικό πόνημα τους. Μπορεί να βγάλουν μια ανακοίνωση σήμερα ότι ο δίσκος θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα και το Σαββατοκύριακο, τα μέλη του συγκροτήματος να μοιράζουν μια εφημερίδα του συγκροτήματος. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει για την προώθηση του "The King of Limbs".

Θυμάμαι ότι το 2012 προσέφερε μια πολύ άσχημη στιγμή στους Radiohead. Στις 16 Ιουνίου, μια ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες του χώρου που θα φιλοξενούσε συναυλία τους στο Toronto, έπεσε η σκηνή και σκότωσε το μηχανικό των drums, Scott Johnson. Ευτυχώς, δεν ήταν κανένα μέλος του συγκροτήματος στη σκηνή. Όπως καταλαβαίνετε, πήρε καιρό στα μέλη της μπάντας να ξεπεράσουν αυτό το σοκ...

Εκτός από την επιστροφή των Radiohead, έχουμε άλλη μια μεγάλη συναυλιακή επιστροφή. Οι LCD Soundsystem του James Murphy βγαίνουν σε περιοδεία 5 χρόνια μετά τον Απρίλιο του 2011, όταν έδωσαν την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους. Η μπάντα κυκλοφόρησε νέο single τον περασμένο Δεκέμβρη, με τίτλο  "Christmas Will Break Your Heart" και μέσα στο 2016 αναμένουμε τη νέα δισκογραφική δουλειά τους.

PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project

Το μπουζούκι της PJ

Το τρίτο μεγάλο όνομα του Primavera Sound είναι βέβαια η PJ Harvey, μια ιδιαίτερα όμορφη και αγαπημένη γυναικεία φωνή. Η Polly Jean Harvey κυκλοφόρησε χθες νέο single με τίτλο "The Wheel". Ο καινούργιος δίσκος της θα λέγεται "The Hope Six Demolition Project" και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Απρίλη. Σας θυμίζω ότι ένα χρόνο πριν, στα μέσα του Γενάρη του 2015, η PJ έγραφε το νέο της δίσκο, μπροστά στο κοινό της και μάλιστα ο κόσμος που παρακολούθησε τις πρόβες της, είπε ότι μεταξύ άλλων μουσικών οργάνων, χρησιμοποίησε και μπουζούκι!

Πέρα από τους παραπάνω, το Primavera Sound διαθέτει σχεδόν όλους τους καλούς μουσικούς, που περιοδεύουν αυτό το καλοκαίρι. Οι Last Shadow Puppets έχουν νέο τραγούδι (Bad Habbits) και θα κυκλοφορήσουν στα γενέθλια μου, την Πρωταπριλιά το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Everything You've Come To Expect". Οι Tame Impala κυκλοφόρησαν το 2015 το δίσκο της χρονιάς για το Mix Grill και πολλά άλλα μουσικά έντυπα και ιστοσελίδες, ενώ οι Sigur Ros ετοιμάζουν το νέο πόνημα τους, χωρίς να έχουν αναφέρει τίποτα για πιθανή κυκλοφορία του μέσα στη χρονιά.

Νομίζω ότι είναι προφανές ότι πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή στη Βαρκελώνη τις πρώτες ημέρες του Ιούνη (1-5/6), όταν θα γίνει το Primavera Sound Festival. Η τιμή του εισιτηρίου για τις 3 ημέρες του Φεστιβάλ ξεκίνησε στα 125 και τώρα είναι στα 175 Ευρώ. Αν δεν θέλετε να πληρώσετε 195 Ευρώ (τελική τιμή), καλύτερα να κλείσετε άμεσα τα εισιτήρια σας. Όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, η καλύτερη τιμή που μπορώ να δω τώρα είναι 146,80 Ευρώ (πήγαινε-έλα). Περισσότερα εδώ.

Πολλοί από εσάς θα σκεφτείτε το κόστος της μετακίνησης και των εισιτηρίων του Φεστιβάλ. Θα σας πω ένα πράγμα. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από τις συναυλίες στην Ελλάδα. Το 2016 αναμένεται να είναι άλλη μια δύσκολη συναυλιακή χρονιά για τη χώρα μας. Αν θέλετε να δείτε τα περισσότερα καλά ονόματα που κάνουν περιοδεία αυτό το καλοκαίρι, τότε το Primavera είναι ίσως η καλύτερη λύση!

Διαβάστε ακόμα