Απεβίωσε ο χαρισματικός μπασίστας Jimmy Bain (Rainbow, DIO)

Να δούμε που θα σταματήσει αυτός ο τραγικός κατάλογος.
Διαβάστηκε φορες
Ο Χάρος έχει βγει παγανιά και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα του. Από προχθές το πρωί (Κυριακή 24/1) άλλος ένας μεγάλος μουσικός της rock σκηνής πέρασε στην άλλη πλευρά.

Ο λόγος για τον Jimmy Bain, το χαρισματικό μπασίστα που διέπρεψε με τους Rainbow, αλλά κυρίως με το Ronnie James Dio στην προσωπική μπάντα του τελευταίου. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνώστη μέσω δημοσίευσης στον προσωπικό λογαριασμό Facebook του ντράμερ Simon Wright (AC/DC, DIO) αλλά και του Vivian Campbell (Dio, Def Leppard).O Jimmy Bain γεννήθηκε στη Σκωτία στις 19 Δεκεμβρίου του 1947. Ήταν ο μπασίστας των Rainbow στο δεύτερο (και ίσως τον καλύτερο) δίσκο τους “Rising” (1976) οπου στα φωνητικά ήταν ο Dio. Όταν ο Dio έφυγε από τους Black Sabbath για να φτιάξει την προσωπική του μπάντα, στο μπάσο επέλεξε τον Jimmy Bain. Μαζι κυκλοφόρησαν τα “Holy Diver”(1983), “The Last In Line”(1984), “Sacred Heart”(1985) και “Dream Evil”(1987). Ο Jimmy Bain έφυγε για να επιστρέψει ξανά το 2000 στο δίσκο “Magica”, οπου και παρέμεινε μέχρι και το θάνατο του Dio.Η άλλη αξιοσημείωτη μεγάλη συνεργασία που έκανε ο Bain ήταν αυτή στα προσωπικά album του επίσης τεράστιου ( λλά και χαμένου πρόωρα ) Phil Lynott, “Solo In Soho”(1980) και “The Philip Lynott Album” (1982). Ακόμη συμμετείχε και στα δυο album των Wild Horses (“Wild Horses”1980 και “Stand Your Ground” 1981) καθώς και στο δίσκο του Gary Moore “Dirty Fingers”(1983).

Στα 68 του χρονια, λοιπόν έφυγε και o Jimmy Bain. Και το σίγουρο είναι ότι πάει να βρει όλους αυτούς που συνεργάστηκε : τον Dio, τον Lynott, τον Moore αλλά και τον Cozy Powell τον ντράμερ των Rainbow στο Rising.

Τελικά μάλλον στην άλλη πλευρά ετοιμάζεται ένα super group.

Καλό ταξίδι Jimmy.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα