Οικογένεια Μπες-Βγες στο Θέατρο 104

"Οικογένεια Μπες-Βγες" στο Θέατρο 104

Μία ιδιαίτερη θεατρική παράσταση μαύρης κωμωδίας μυστηρίου παρουσιάζεται στο θέατρο 104 από την ομάδα 4Frontal. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Ξανθούλη που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1982. 
Διαβάστηκε φορες
Μία ιδιαίτερη θεατρική παράσταση μαύρης κωμωδίας μυστηρίου παρουσιάζεται στο θέατρο 104 από την ομάδα 4Frontal. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Ξανθούλη που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1982. 

Η οικογένεια Πουστοδούλου ζει σε ένα απομονωμένο αρχοντικό στον Κολωνό. Πάμπλουτη επιχειρηματική οικογένεια, καθώς της ανήκει η εταιρία προφυλακτικών Μπες-Βγες, τον τελευταίο καιρό η ζωή τους θυμίζει μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Υπάρχει κάποιος που δολοφονεί ένα-ένα τα μέλη αυτής της οικογένειας. Ηρακλής Πουαρό είναι η μικρή Σίσσυ, η πεντάχρονη εγγονή του παππού Πουστοδούλου και νόμιμη κληρονόμος της εταιρίας, η οποία, όπως ισχυρίζεται, δε μοιάζει καθόλου με τα παιδιά της ηλικίας της. Το μυαλό της μεγαλώνει με μεγάλη ταχύτητα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους πράγμα που σημαίνει ότι στο σώμα της πεντάχρονης λειτουργεί μυαλό πενηντάχρονης.
 
"...Εδώ και τρία χρόνια είχα καταλάβει ότι δεν ήμουν ένα συνηθισμένο παιδί. Ξαφνικά, εκεί κοντά στα δύο, πάνω που σταθεροποιούσα το βήμα μου, που ανακάλυπτα τη φωνή και τις λέξεις, που μάθαινα να ξεχωρίζω τις μυρωδιές των λουλουδιών, των φαγητών και των δωματίων, κατάλαβα, τελείως μόνη μου, ότι μεγάλωνα με εκατονταπλάσια ταχύτητα από το κανονικό. Άρχισα να κρίνω προτού μάθω, αλλά ο εγκέφαλός μου ήδη προχωρούσε με ξέφρενη ταχύτητα, σαν τρένο χωρίς μηχανοδηγό. “

Η μικρή Σίσσυ είναι αναμφίβολα ένας τραγικός χαρακτήρας: ζει απομονωμένη στο δωμάτιό της χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ο πατέρας της - ένας ζιγκολό - την εγκαταλείπει, ενώ όλοι της οι συγγενείς πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο. Η Σίσσυ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο και να αποδώσει δικαιοσύνη.

Μέσα από καταιγιστικούς διαλόγους, πανέξυπνες ατάκες και σουρεαλιστικούς χαρακτήρες (πόσο υπέροχη η Φραου), η ιστορία μας γεννά μυστήριο και παράλληλα μας διασκεδάζει. 

Η τετραπλή διανομή του ρόλου της Σίσσυ στις 4 κοπέλες των 4Frontal και η εναλλαγή των ρόλων σε διαφορετικούς χαρακτήρες, προσθέτει επιπλέον ένταση στην αρκετά μεγάλη παράσταση. Εκφραστικές και γοητευτικές, με ένταση στις λέξεις και τις κινήσεις που σε μαγνητίζουν, καταφέρνουν να μεταδώσουν την ιστορία, παρά τα ελάχιστα σκηνικά και τον ομολογουμένως μικρό χώρου του θεάτρου. Συγκινούν και διασκεδάζουν, προκαλούν και τολμούν. 

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Επιμέλεια κίνησης: Πάνος Τοψίδης
Μουσική σύνθεση/ επιμέλεια: Ερατώ Α. Κρεμμύδα
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χάρης Κρεμμύδας, Ελένη Τσιμπρικίδου
Βοηθός φωτιστή: Θέμης Θεοχάρογλου
Φωτογραφίες: Ρούλα Λιανού/ Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γιώργος Βαλσάμης
Γραφιστική επιμέλεια: Αριστείδης Παναγόπουλος

Παίζουν: Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη.

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21.15
Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (Κανονικό) 8 € (φοιτητικό/ανέργων)

Black Box, Θέατρο 104
Ευμολπιδων 41.Γκάζι .Στάση Μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 2103455020 – 6940290312
Ιστοσελίδα: www.104.gr
 

Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
6,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα