Οι συντάκτες του MixGrill στα ερτζιανά

Αν τριγυρίζετε στο χώρο των ραδιοφωνικών μεγάκυκλων ή του ιντερνετικού ραδιοφώνου, μπορεί να συναντήσετε συντάκτες μας καθώς διηγούνται ιστορίες και επιλέγουν τις μουσικές που αγαπούν.
Διαβάστηκε φορες
Το MixGrill διαθέτει μια πολυσυλλεκτική ομάδα που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, αλλά με κοινό το πάθος για τη μουσική. Και αν τριγυρίζετε στο χώρο των ραδιοφωνικών μεγάκυκλων ή του ιντερνετικού ραδιοφώνου, μπορεί να πέσετε πάνω σε ορισμένους από τους συντάκτες μας, καθώς διηγούνται ιστορίες και επιλέγουν τις μουσικές που αγαπούν.

Για να μην αφήσουμε όμως την τύχη να καθορίσει τη συνάντηση αυτή, παρακάτω θα βρείτε «τα δικά μας παιδιά», τους τίτλους και την περιγραφή των εκπομπών τους, καθώς και τις ιστοσελίδες των ραδιοφώνων που συμμετέχουν.


Αθηνά Τσαγκαράκη

Κάθε Τετάρτη 19:00-21:00 με την εκπομπή "Σουρεάλ" στο enforadio.gr

Η περιγραφή της εκπομπής δεν είναι καθόλου περιγραφική, γιατί έτσι μας αρέσει, και πάει κάπως έτσι:
"Σουρεάλ είναι να νιώθεις σημαντικός ενώ είσαι ένα μικροσκοπικό κομμάτι ενός απέραντου σύμπαντος, ή να μη νιώθεις κι ας έχεις καταφέρει, μέσα σε τόση απεραντοσύνη, να υπάρξεις. Σουρεάλ είναι η ίδια η ζωή."

Σύνδεσμοι
Σουρεάλ @ enforadio
http://enforadio.gr/

Σουρεάλ @ enforadio

Δημήτρης Όρλης

Κάθε Σάββατο 17:00-19:00 με την εκπομπή "Sunday Freakshow" στο InnerSound Radio

Κάθε Κυριακή 21:00-22:00 με την εκπομπή "Joy Box" στους FM 100,6

Τακτικός ραδιοφωνατζής τα τελευταία χρόνια, προσφάτως και με δεύτερη εκπομπή.

Το Sunday Freakshow που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αλλάξει τρία διαδικτυακά σπίτια, με ένα χρόνο απουσίας το 2013-14. Φέτος με ακούτε 17:00-19:00 στο InnerSound Radio. Ναι, ναι, ξέρω, Sunday δεν είναι Σάββατο και φέτος τυπικά η εκπομπή λέγεται 'Freakshow'. Η "κανονική" ζώνη της εκπομπής είναι 20:00-22:00 τις Κυριακές και ελπίζω να την επαναφέρω εκεί του χρόνου. Στην εκπομπή αυτή παίζω όσα ακούω κάθε μέρα κι όλα όσα έχω ακούσει από μικρός. Η στήλη ΔτΗ στο MixGrill παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα και εκεί.

Η εκπομπή Sunday Freakshow είναι μια παλιά ιδέα που ξεκίνησε να υλοποιείται τον Αύγουστο του 2012 και από τότε τριγυρνάει στα διαδικτυακά ερτζιανά. Περιγράφεται μάλλον ως το προς εξωτερίκευση μουσικό ανθολόγιό μου, όπως το διαμορφώνω καθημερινά. Διότι μέρα χωρίς μουσική, μάλλον είναι χαμένη μέρα. Παρουσιάζεται ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής μέσα από καινούριες κυκλοφορίες. Από δανέζικο punk rock και ιταλική electronica, μέχρι κονγκολέζικους ρυθμούς και indie απ’ το Λονδίνο. Το αγαπημένο παρελθόν, αναπόφευκτα, δε λείπει ποτέ.

Εδώ και λίγους μήνες ξεκίνησα μαζί με έναν φίλο μια άλλη εκπομπή, με όνομα Joy Box, που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα και είναι ελαφρώς διαφορετική από την "κύρια". Κάθε Κυριακή 21:00-22:00 στους FM 100,6 στη Θεσσαλονίκη (ή τουλάχιστον όπου πιάνει το αδύναμο σήμα του εθελοντικού δημοτικού ραδιοφώνου) και online επιλέγοντας το stream του FM 100,6.

Σύνδεσμοι
Sunday Freakshow, Facebook Page
Sunday Freakshow @ InnerSound Radio

JoyBoxRadioShow, Facebook Page
http://www.fm100.gr/

Sunday Freakshow @ InnerSound Radio

Χάρης Παπαευαγγέλου

Κάθε Παρασκευή 17:30-19:00 με την εκπομπή "Flashback" στο Spam Radio

Τα τελευταία χρόνια πειραματίζομαι με το ραδιόφωνο και φέτος βρέθηκα να κάνω εκπομπή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Παντείου Πανεπιστημίου το Spam Radio. Ακολουθεί η "επίσημη" περιγραφή της εκπομπής:

Κάθε Παρασκευή ο Χάρης Παπαευαγγέλου από τις 5.30 μέχρι τις 7 μ.μ. κάνει βουτιά στο παρελθόν, μακρινό και κοντινό, ξεθάβοντας καλλιτέχνες και τα albums τους, τα οποία παίζει και ολόκληρα. Και φυσικά γεννιέται εύλογα η απορία: ολόκληρο το album; Γιατί; Γιατί έχουμε ξεχάσει πως είναι να απολαμβάνουμε ένα album (και ειδικά τα concept albums) όπως έχουν φτιαχτεί για να απολαμβάνονται: απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι, τα εβδομαδιαία Flashbacks του Χάρη Παπαευαγγέλου σκοπό έχουν να ξαναβρούμε την τέρψη των albums, αλλά και να (ξανά) γνωρίσουμε μερικά απ’ τα σπουδαιότερα μουσικά έργα. Καλά, αν όχι σπουδαιότερα, σίγουρα αγαπημένα του παραγωγού. Όλα αυτά στο Spam Radio. Μείνετε συντονισμένοι.

Σύνδεσμοι
Flashback at Spam Radio, Facebook Page
http://www.spamradio.gr/
SpamRadio, Facebook Page

Flashback @ Spam Radio

Δημήτρης Αντωνόπουλος

Δευτέρα και Τετάρτη 20:00-22:00 με την εκπομπή "Ροκ Ζώνη" στο Κανάλι Ένα 90.4 FM

Την "Ροκ Ζώνη" επιμελούνται εδώ και πολλά χρόνια οι Γιώργος Πατριάρχης (Δευτέρα-Παρασκευή 19:00-20:00), Δημήτρης Αντωνόπουλος (Δευτέρα και Τετάρτη 20:00-22:00) και Νίκος Ξανθάκος (Τρίτη και Πέμπτη 20:00-22:00). Η εκπομπή του Δημήτρη Αντωνόπουλου συχνά φιλοξενεί συνεντεύξεις ξένων μουσικών ή συγκροτημάτων, χωρίς βεβαίως να λησμονεί τις σημαντικές παρουσίες από το χώρο της ελληνικής -αγγλόφωνης κυρίως- μουσικής.

Σύνδεσμοι
Κανάλι Ένα 90.4 FM
Δημήτρης Αντωνόπουλος @ soundcloud

Κανάλι Ένα 90.4 FM

MixGrill @ MindRadio

Κάθε Παρασκευή 22:00-00:00 η εκπομπή του MixGrill στο MindRadio

Το MixGrill εκπέμπει κάθε Παρασκευή βράδυ στη φιλόξενη ιντερνετική συχνότητα του MindRadio. Ένα δίωρο γεμάτο νότες και χρώματα που συνδιαλέγονται αρμονικά μεταξύ τους. Ένα ταξίδι στα χρώματα της μουσικής.
Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Μανόλης Μαυράκης.

Σύνδεσμοι
MixGrill @ MindRadio
MindRadio

MixGrill @ MindRadio

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα