Best 926 paragogoi 1

Ο Best 92,6 είναι η μεγάλη ελπίδα για το κανονικό ραδιόφωνο

Κι όχι αυτό των playlist...

Διαβάστηκε φορες

H μεγάλη άνοδος του Best 92,6 έχει μάλλον ξενίσει όλους όσους παρακολουθούν επιδερμικά την πορεία των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. Το «πολυμετοχικό» ραδιόφωνο της Αθήνας - το οποίο ανήκει στους παραγωγούς του που συνθέτουν την αντίστοιχη ΙΚΕ - κονταροχτυπιέται με τον Εν Λευκώ 87,7 και τον Pepper 96,6 και παράλληλα τις βραδινές και πρώτες πρωϊνές ώρες ξεπερνάει τα δύο πιο δημοφιλή ροκ ραδιόφωνα της πόλης, τον Red 96,3 και τον Rock 96,9 (δείτε τις ακροαματικότητες των ραδιοφωνικών σταθμών στο e-tetradio).

Γιατί όμως αυτά τα νούμερα έχουν ενδιαφέρον και γιατί ο Best 92,6 μπορεί να σώσει το κανονικό ραδιόφωνο;

Ο λόγος είναι απλός. Έχω γράψει πολλές φορές για την επικράτηση της playlist στην συντριπτική πλειονότητα των ραδιοφώνων της Αθήνας και γενικότερα τους ελληνικούς σταθμούς. Είναι η εύκολη λύση για μείωση του κόστους και σταδιακή αύξηση των κερδών. Ο Best όμως δεν παίζει αυτό το παιχνίδι. Ξαναμπήκε στα FM ως ραδιόφωνο των παραγωγών για να καλύψει το κενό της ποιοτικής κι όχι τόσο εμπορικής ηλεκτρονικής μουσικής, όπως έκανε παλαιότερα ο Κλικ FM και ο ίδιος ο Best. Παράλληλα όμως διατήρησε την ελευθερία στις επιλογές των τραγουδιών από τους παραγωγούς. Το playlist ευτυχώς δεν υπάρχει στον Best.

Δεν είναι τυχαίοι οι Best παραγωγοί

Το δυνατό σημείο του ραδιοφώνου της Αθήνας είναι βέβαια οι μουσικές επιλογές παραγωγών, που κουβαλάνε πολλά χρόνια στα decks ραδιοφώνων και bars/clubs, όπως ο αγαπημένος (επιτρέψτε μου) Δημήτρης Παπασπυρόπουλος (καθημερινά στις 16:00-18:00 παρουσιάζει τις "Last chance" επιλογές του), ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος με φανατικό "La Suite" ακροατήριο (καθημερινά στις 21:00-23:00), ο Γιώργος Σεράγος και ο g-pal (τις καθημερινές και το Σάββατο στη 01:00-02:00), η Μαρία Παπιδάκη (η οποία «παρτάρει» πραγματικά τα πρωϊνά από τις 10:00 μέχρι τις 12:00), η Άννα Αναστασίου (καθημερινή καλή παρέα στις 14:00-16:00), η Εύη Σιδηροπούλου (καθημερινά στις 18:00 - 20:00), η Νάντια Δρακούλα (καθημερινά στις 20:00 - 21:00), η Κλεοπάτρα Φυντανίδου (κάθε βράδυ στις 23:00-01:00 με super επιλογές από την ηλεκτρονική μουσική), ο Γιώργος Κυριάκου με προϋπηρεσία στην Klik Records και την EMI (τα Σαββατοκύριακα στις 20:00-22:00), ο Ανδριανός Παπαδέας (τα Σαββατοκύριακα στις 22:00-00:00) και η Άννα Μαρία Χαροκόπου ή αλλιώς ΑΜΧ όπως την ξέρουμε εδώ και χρόνια (τις Παρασκευές 12 με 1 το βράδυ). Αυτοί οι παραγωγοί δεν είναι τυχαία ονόματα στον ευρύτερο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Στις εκπομπές τους δεν περιμένεις τα σχόλια, αλλά τις μουσικές επιλογές, τα remix τους και κάποια όχι τόσο γνωστά τραγούδια που μας προτείνουν. 

Παράλληλα, υπάρχουν δύο πραγματικά αξιόλογες εκπομπές που κάνουν καλά νούμερα και βασίζονται περισσότερο στον λόγο και μετά στα τραγούδια. Ο Θεοδόσης Μίχος και η Έφη Αλεβίζου κάνουν καλό πρωϊνό πρόγραμμα (8:00-10:00) με εύστοχα σχόλια και αξιόλογες μουσικές επιλογές. Δείχνουν προσγειωμένοι, δεν προσποιούνται και είναι αυθεντικοί, μη προσπαθώντας να παρουσιαστούν ως ψεύτικες περσόνες, που ταιριάζουν στα πρωινά ραδιοφωνικά προγράμματα. Ο δε Κώστας Γιαννακίδης (12:00-14:00) είναι πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο, έχει άποψη για ποικίλα θέματα, δε μασάει τα λόγια του, ακόμα κι αν πολλές φορές κονταροχτυπιέται με τους ακροατές, δε φοβάται να αναφέρει τα «κακώς κείμενα» και έχει μπόλικο χιούμορ. Σκέφτομαι πραγματικά πόσο θα ταίριαζε ο Στέφανος Τσιτσόπουλος back-to-back δηλαδή πριν ή μετά το δίωρο του Γιαννακίδη...

Η αρχή έγινε και η μάχη κατά του playlist συνεχίζεται

Ο Best 92,6 καλύπτει όμορφα και εύστοχα ένα κενό που υπήρχε στο Ελληνικό ραδιόφωνο και πετυχαίνει επιτέλους! Πραγματικά, αυτή είναι μια τόσο όμορφη είδηση για όλους εμάς που αγαπάμε το ραδιόφωνο.

Παρόλα αυτά, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα μπορούσε να έχει περισσότερα σχόλια στις καθαρά μουσικές εκπομπές του, μιας και όλοι οι παραγωγοί του έχουν πολλές γνώσεις στην ηλεκτρονική μουσική, αλλά και σε άλλα είδη γενικότερα. Θα μπορούσε ακόμη να δίνει το μικρόφωνο στους ακροατές του σε μουσικά παιχνίδια, ή μετά από συναυλίες που είναι κοντά στο μουσικό ύφος του και τέλος θα μπορούσε να τρέξει περισσότερες συνεντεύξεις με ανθρώπους του ευρύτερου χώρου της μουσικής.

Όλα αυτά τα περιμένω από κάθε μουσικό ραδιόφωνο κι όχι μόνο από τον Best. Ίσως όμως σε ετούτη τη γωνιά να «συναντήσω» ανθρώπους που έχουν ανοιχτά μάτια κι αυτιά σε διαφορετικές ιδέες και προτάσεις. 

Η αρχή έγινε λοιπόν και η μάχη κατά του playlist συνεχίζεται... Τα καλύτερα έρχονται!

Διαβάστε ακόμα