Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος κάνει μια από τις καλύτερες εκπομπές στα FM

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος κάνει μια από τις καλύτερες εκπομπές στα FM

Spotify - Τσιτσόπουλος: 0-3!
Διαβάστηκε φορες
Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος κάνει πραγματικά μια φοβερή εκπομπή, η οποία παραπέμπει στο καλό ραδιόφωνο των 90's και «βάζει τα γυαλιά» σε όλους εκείνους τους παραγωγούς που έχουν την εμπειρία και τις γνώσεις αλλά έχουν αφεθεί στην playlist του ραδιοφωνικού σταθμού τους.

Με ταλανίζει πολύ καιρό αυτή η σκέψη κι αυτό το άρθρο... 

Πού στοχεύει άραγε το Ελληνικό ραδιόφωνο τα δέκα τελευταία χρόνια; 
Τι είναι πιο ισχυρό στις εκπομπές του σήμερα; Είναι τα τραγούδια που επαναλαμβάνονται πολλές φορές σε καθημερινή βάση και δημιουργούν εξάρτηση και σύνδεση με τον ακροατή; Ή μήπως είναι ο παραγωγός, οι επιλογές και οι ατάκες του ανάμεσα στα τραγούδια;

Δυστυχώς, η απάντηση είναι τα τραγούδια της playlist. Αλλά, πείτε μου πραγματικά, μπορούν αυτές οι επιλογές να κερδίσουν το Spotify και το YouTube, τα οποία γνωρίζουν το γούστο μας μέσα από τα cookies που κρατάνε και επεξεργάζονται; Όχι βέβαια. Δεν είναι τυχαία η απαξίωση του ραδιοφώνου από τους νέους.

Γιατί να ακούσουν ραδιόφωνο τα λυκειόπαιδα;
Για τα τραγούδια που παίζει;
Μα δεν παίζει καν τα κομμάτια που επιλέγουν οι νέοι. Μόνο ένα στοιχείο μπορεί να σώσει το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο:

Οι δυνατοί παραγωγοί - περσόνες με άποψη! 

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος κάνει μια από τις καλύτερες εκπομπές στα FM
Στις μουσικές εκπομπές τα τραγούδια παίζουν βέβαια σημαντικό ρόλο, αλλά η προσμονή να ακούσεις την ατάκα του παραγωγού δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέσο! Πέρα από τον Γιάννη Πετρίδη και λίγους ακόμη, υπάρχει ένας άνθρωπος που χαίρομαι να τον ακούω σε καθημερινή βάση στα FM. Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος γεμίζει τα μεσημέρια μας και αυτή τη στιγμή κάνει μια από τις καλύτερες εκπομπές στο ελληνικό ραδιόφωνο!

Ο Ξανθιώτης 56χρονος ραδιοφωνικός παραγωγός του Athens Voice Radio 102,5 σπούδασε στη Νομική κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην δημοσιογραφία κι επικοινωνία. Ήταν διευθυντής του σαλονικιώτικου Republic 100,3 και ραδιοφωνικός παραγωγός στον 88μισό, τον ΑΝΤ1 97,5 και τον Παλμό 96,5. Ήταν μέλος της τηλεοπτικής ομάδας της εκπομπής ΑΜΑΝ με Κανάκη-Καλυβάτση (Mega) και συμπαρουσιαστής της εκπομπής «Κακές λέξεις από μι όπως Media» (ΕΤ3). Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών "ΚΛΙΚ" και "MEN", διευθυντής του περιοδικού «Επιλογές» της «Μακεδονίας της Κυριακής», καθώς και του μηνιαίου πανελλαδικής κυκλοφορίας περιοδικού "COOL". Ήταν διευθυντής του μηνιαίου περιοδικού "SOUL", ανταποκριτής Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα Athens Voice και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Imagine 89,7.  

Το βιογραφικό του «Τσίτς» (ελπίζω να μου επιτρέπει να τον αποκαλώ έτσι) είναι δυνατό, αλλά αυτό δε φαίνεται στον ακροατή της εκπομπής του, ο οποίος στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γνωρίζει καν το παρελθόν του. Όμως, κάθε μέρα θυμάται να μπει στους 102,5 για να τον ακούσει, γιατί πολύ απλά η συνολική πρότασή του δεν υπάρχει σε κάποια streaming πλατφόρμα ή σε άλλο μέσο.

Στο ραδιόφωνο δεν μετράει το βιογραφικό, αλλά η σχέση που θα δημιουργήσεις με τον ακροατή.

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος έχει δημιουργήσει μια περσόνα, μια καρικατούρα, ένα καρτούν, αν θέλετε, και καταφέρνει με τη φωνή του και τα λεγόμενά του να μας δημιουργεί εικόνες, συναισθήματα και προβληματισμό σε όσα θέματα εκφράζει άποψη. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν «φιλελέ», γιατί βρίσκεται στον Athens Voice, αλλά αυτό θα έλεγα ότι είναι ισοπεδωτικό, αν λάβουμε υπόψη την άποψη που εκφράζει σε ορισμένα θέματα. Ο «Τσιτς» έχει πηγαίο χιούμορ, αλλά διαθέτει και ισχυρή άποψη, την οποία δε φοβάται να εκφράσει, ακόμη κι αν με αυτό τον τρόπο χάσει ακροατές. Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να «εκτεθεί» ή -καλύτερα- να «ξεγυμνωθεί» σε όλους εμάς, εκφράζοντας άποψη σε δύσκολα θέματα με καυστικό και έμμεσο τρόπο.

Παράλληλα με τις απόψεις του, ο Τσιτσόπουλος θα βγάλει τα εσώψυχα της περσόνας του, τα οποία μπορεί να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, μπορεί κι όχι. Θα μιλήσει για τον έρωτα του για το Βαγιάκι, θα τραγουδήσει στο ρεφρέν του τραγουδιού και θα διαλέξει τραγούδια, που δεν μπαίνουν στην καθημερινή playlist του σταθμού. Δεν είναι μουσική εγκυκλοπαίδεια, όπως είναι ο Γιάννης Πετρίδης, αλλά δε νομίζω να το θέλει αυτό, ακόμη κι αν έχει πολλές γνώσεις μετά από τόσα χρόνια στον χώρο.

Τα 80's και τα 90's είναι τα αγαπημένα του και δύσκολα θα επιλέξει φρέσκα hip hop ακούσματα. Όμως, όποιο τραγούδι θα παίξει, θα το υποστηρίξει τρελά με τα σχόλια, τις ατάκες και τα ιστορικά στοιχεία του.

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος κάνει μια από τις καλύτερες εκπομπές στα FM

Spotify - Τσιτσόπουλος: 0-3

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις που με κάνουν να σταματάω το Spotify και την ακρόαση νέων δίσκων για να τον ακούσω στα FM. Είναι ένας από τους παραγωγούς που κερδίζουν τις streaming πλατφόρμες, γιατί πολύ απλά αυτές δεν μπορούν να αντιγράψουν την περσόνα του. Μόνο οι παραγωγοί αυτού του τύπου - κι ας παίζουν hip-hop, metal, pop ή ό,τι μουσική θέλετε - θα σώσουν το ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο! Μόνο αυτοί. Κι ας το πάρουν επιτέλους χαμπάρι όλοι όσοι διοικούν τα ελληνικά ραδιόφωνα. Η αντίστροφη μέτρηση της απαξίωσης αυτού του μέσου έχει αρχίσει εδώ και χρόνια, αλλά προλαβαίνουμε να τη σταματήσουμε.

Ο «Τσιτς» είναι ένας από αυτούς που προτάσσει τα στήθη του για αυτή την μάχη. Είναι καθημερινά στον Athens Voice Radio 102,5. Δεν θα σου πω την ώρα της εκπομπής του, για να μη νομίσεις ότι του κάνω διαφήμιση επειδή είναι φίλος μου (δεν τον ξέρω καν, αλλά ευχαρίστως θα τον γνώριζα) ή με έχει πληρώσει. Ψάξ' τον και θα με θυμηθείς!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
8,0 / 10 (σε 7 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα