Love Parade

Love Parade: Μια μεγάλη τραγωδία σε Festival

Τέσσερις μέρες πριν, στις 24 Ιούλη έγινε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες σε μουσικό Festival! 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 510 τραυματίστηκαν στοDuisburg της Γερμανίας...
Διαβάστηκε φορες
Τέσσερις μέρες πριν, στις 24 Ιούλη έγινε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες σε μουσικό Festival! 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 510 τραυματίστηκαν στο Duisburg της Γερμανίας, όπου μαζεύτηκαν περίπου 1.400.000 (!!!) άνθρωποι για το Love Parade, το Festival ηλεκτρονικής (techno) μουσικής. 

Σε μια πόλη που έχει περίπου 500.000 κατοίκους βρέθηκε τριπλάσιος πληθυσμός σε ένα από τα πιο γνωστά Festivals της Ευρώπης. Το Love Parade ξεκίνησε το 1989 στο Βερολίνο, λίγο πριν να πέσει το τοίχος της πόλης. Δημιουργήθηκε με σύνθημα την ειρήνη, την αγάπη και τον έρωτα και οι μουσικές που το χαρακτηρίζουν είναι από την ηλεκτρονική - techno σκηνή με τους πιο γνωστούς djs να παίζουν σε αυτό.

Love ParadeΦέτος, παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ που είχε το Φεστιβάλ πριν 2 χρόνια στο Dortmund, όπου το παρακολούθησαν 1.600.000 άνθρωποι, αλλά δυστυχώς το Duisburg είναι μικρή πόλη για να καλύψει αυτές τις μεγάλες ανάγκες (όχι ότι η Dortmund είναι πολύ πιο μεγάλη). Η βασική είσοδος λοιπόν του "Love Parade" ήταν ένα τούνελ και όταν ο χώρος είχε γεμίσει από κόσμο και έρχονταν κι άλλοι από το τούνελ κάποια στιγμή αρκετός κόσμος εγκλωβίστηκε σε αυτό και δημιουργήθηκε πανικός. Βέβαια, υπήρχε ενημέρωση ότι η είσοδος αυτή ήταν κλειστή, γιατί είχε γεμίσει ο χώρος, αλλά ο κόσμος συνέχιζε να μπαίνει από εκεί... Όπως καταλαβαίνετε, 21 άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία ή επειδή ποδοπατήθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν!!!

Οι διοργανωτές δεν ενημέρωσαν άμεσα τον κόσμο για να μη δημιουργηθεί πανικός και γίνουν χειρότερα. Βέβαια μετά από λίγη ώρα το Love Parade σταμάτησε.

Love ParadeΔύο άνθρωποι που ήταν στο Festival είπαν τα εξής σε Γερμανικά μέσα ενημέρωσης: "The people were pressed against a wall. I was afraid to die", "I was lucky, I found a hole to escape, but I saw two dead women about me."

O Moby είπε τα εξής για την τραγωδία: "This just makes me so unspeakably sad: My heart goes out to the families and friends of the people who were killed, and also the people who were injured. It's just tragic and terrible."


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα διακόψει τις διακοπές της για να είναι το Σάββατο στο Duisburg, στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στη μνήμη των 21 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Love Parade.

Την επομένη της τραγωδίας ένας εκ των διοργανωτών, ο Rainer Schaller είπε ότι δε θα ξαναγίνει το Love Parade, για σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Οι φωτογραφίες ανήκουν εδώ.