Ladydust

Μπήκαμε στον Πλανήτη Ladydust

Μιλήσαμε με την Ladudust για τα επόμενα σχέδια της, την βραδιά που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό της, την εκπομπή "Planet Ladydust" και τα δισκάκια που ακούει αυτή την περίοδο.
Διαβάστηκε φορες
Η πρώτη δράση του Let me know! festival στο 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ξεχωριστή συναυλία! Τρείς κυρίες με τις μπάντες τους, η Katerine Duska, η Angelika Dusk & η Daphne And The Fuzz σε ένα εκρηκτικό live, για περισσότερες από δύο ώρες στο stage του death disco για όλες τις εορτάζουσες!!! Ακολουθεί closing party, με τη Ladydust στα decks!

Πότε;
Την Τρίτη 8 Μαρτίου

Let me know! festival Women

Μιλήσαμε με την Ladudust για τα επόμενα σχέδια της, την βραδιά που έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό της, την εκπομπή "Planet Ladydust" και τα δισκάκια που ακούει αυτή την περίοδο.

Ο λόγος στη Μαρίνα Τσιγωνάκη (Ladydust):

Μουσική ή Θέατρο/Cinema; Αν σου ζητούσαν να επιλέξεις ένα από τα δύο, έστω με πολύ μικρή διαφορά, τι θα διάλεγες;

Πρέπει να μου έχουν κάνει αυτή την ερώτηση πολλές φορές, και η απάντηση είναι μάλλον μουσική...

Θα μας πεις τα σχέδια σου για τους ερχόμενους μήνες; Τι σχεδιάζεις στο κομμάτι της μουσικής (dj, ραδιοφωνική εκπομπή) και του Θεάτρου/Cinema;

Τα επαγγελματικά σχέδια των επόμενων μηνών έχουν να κάνουν με διάφορα guests σε Αθήνα και εκτός, κάποια οpening acts σε συναυλιακά δρώμενα, (όπως πχ το επερχόμενο με τον Dan Stuart από Green on Red στις 4 Απριλίου), και από cinema κάνω τώρα το Ice Age 5 το οποίο βγαίνει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2016. Υπαρχουν συζητήσεις για κάποια άλλα projects αλλά όχι σε ανακοινώσιμο σημείο ακόμα.

Υπάρχει κάποια βραδιά στην οποία έπαιξες μουσική και έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό σου; Κάποια ξεχωριστή βραδιά για σένα.

Νομίζω ότι θα θυμάμαι για πάντα το opening act στους Get Well Soon, και τη χαρά που ένιωσα όταν με πλησίασε η μπάντα μετά και με ρώτησε πότε θα παίξω Γερμανία, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ξανακούσουν σετ μου. Πρέπει να ήταν από τις πιο ευτυχισμένες μουσικές μου αναμνήσεις.

Να κάνω την ίδια ερώτηση και στο κομμάτι της υποκριτικής;

Στο κομμάτι της υποκριτικής πέρασα πολύ όμορφα στα γυρίσματα της Ισραηλίτικης ταινίας 'Magic Men'. O σκηνοθέτης Guy Nattiv με έκανε και ένιωσα πραγματικά οικεία. Ένας υπέροχος και ταλαντούχος άνθρωπος.

Η εκπομπή "Planet Ladydust" θα ήθελες να έχει κάποια ραδιοφωνική στέγη, ή προτιμάς την επικοινωνία μέσω του Internet (mixcloud);

Η εκπομπή 'πλανητης ladydust', επειδή έχει αυτό τον μουσικό χαρακτήρα, θα ήθελα να έχει μια αντίστοιχη ραδιοφωνική στέγη, κι όχι απλά να εκπέμπει για να εκπέμπει, εκτός κι αν στήσω κάτι αυτοδύναμο ως Ladydust με μια χορηγική συνεργασία, όπου θα μπορεί να εκπέμπει σε πολλά ραδιόφωνα ανά τη χώρα, κάτι που ίσως 'κολλάει' περισσότερο στην ιστορία των τελευταίων 15 ετών μου, όσον αφορά τις τόσες περιοδείες σε πόλεις. Αλλιώς, το internet βρίσκεται πάντα εκεί...

Είσαι στο χώρο του Πολιτισμού περίπου 15 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος. Θα ήθελες να μας πεις μερικά από τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισες; Υπάρχει στήριξη σε καλλιτέχνες σαν κι εσένα κι από ποιους;

Πολιτισμός και προβλήματα στην Ελλάδα... Ωραία ερώτηση. Όχι, όλα είναι ιδανικά, αν πιστεύεις στο Θεό και τη δύναμη της ψυχής σου. Κατά τα άλλα, ο νοών νοείτω όσον αφορά την 'στήριξη' από άλλους φορείς.

Θα μας πεις 3 δισκάκια που ακούς αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο ακούω το καινούργιο των get well soon που ανέφερα και πριν, το blackstar (θα ακουστώ προβλέψιμη, αλλά το ακούω πιο πολύ όχι για μουσικούς, αλλά για συναισθηματικούς λόγους), και το Sol Invictus των Faith No more.

Τι μας ετοιμάζεις για τη βραδιά του Let me know! Festival Women, την Τρίτη 8 Μαρτίου;

Για τη βραδιά του Let me know, έχω στο μυαλό να ακουστούν αρκετά κομμάτια από γυναικεία projects, και να τιμήσω κατ' αυτόν τον τρόπο τη γυναικεία παρουσία στη μουσική.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα