Γιατροί του κόσμου: 20 χρόνια ζωής - 20 χρόνια δράσης

24/9 συναυλία γιορτή, στο θέατρο Πέτρας
Διαβάστηκε φορες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Συνέντευξη Τύπου - Ιανός
Σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιανό η Συνέντευξη Τύπου για τη μεγάλη συναυλία-γιορτή που θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας, με σκοπό την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου των Γιατρών του Κόσμου που φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια δράσης.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης, η επίτιμη Πρόεδρος κ. Ηρώ Βαρσαμή και το μέλος Ανδρέας Θωμόπουλος μαζί με τους συντελεστές της συναυλίας Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτη Καλαντζόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Κανάκης σημείωσε πως συμπληρώνοντας 20 χρόνια συνεχούς δράσης, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας, με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ τόνισε πως «μακροπρόθεσμος στόχος των Γιατρών του Κόσμου είναι να κάνουν την υγεία βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο συνθέτης Παναγιώτης Καλαντζόπουλος λέγοντας πως «κάποιοι λένε πως η μουσική είναι ιατρική με ήχους, άρα κατά μία έννοια κι εμείς οι μουσικοί είμαστε γιατροί, με τη διαφορά πως η θεραπεία αφορά και αυτούς που είναι πάνω και αυτούς που είναι κάτω από τη σκηνή».

Με τη σειρά της η Ευανθία Ρεμπούτσικα ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες που δέχτηκαν να συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε αυτή τη συναυλία, αλλά και τους Γιατρούς του Κόσμου που τους τίμησαν με αυτή την πρόσκληση, επισημαίνοντας πως «είναι χρέος μας να στηρίξουμε οικονομικά τους Γιατρούς του Κόσμου γιατί το έργο που προσφέρουν εδώ και 20 χρόνια σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο αναγκαίο, όλο και πιο απαραίτητο».

Το «παρών» στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν πολλοί από τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση ανάμεσα στους οποίους, η Dilek Koc, ο Βαγγέλης Κορακάκης,  ο Άγγελος Παπαδημητρίου, οι Palyrria, ο Μάριος Στρόφαλης και ο Φώντας Τζανίνης.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία παραμένοντας, ωστόσο, μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα. Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Νατάσα Θεοδωρίδου, Γιώτα Νέγκα, Βαγγέλης Κορακάκης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Έλλη Πασπαλά, Μάριος Στρόφαλης, Dilek Koc, PALYRRIA και τα Χαλκέντερα Χάλκινα του Φώντα Τζανίνη.
Εισιτήρια για τη συναυλία προπωλούνται στα καταστήματα Public, στα δισκοπωλεία Metropolis, στο βιβλιοπωλείο Ιανός,  στο περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου στην πλατεία Κοραή και στον Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Πετρούπολης.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ και 7 ευρώ το φοιτητικό.


Για πληροφορίες σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας:
Ευγενία Θάνου – Γενική Διευθύντρια ΓτΚ                                        
Τηλ.: 6943 29 00 23, 2103213150
E-mail: info@mdmgreece.gr
www.mdmgreece.gr

[Στη φωτογραφία απεικονίζονται (από αριστερά) οι:
Νικήτας Κανάκης: Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου
Ανδρέας Θωμόπουλος: Μέλος των Γιατρών του Κόσμου
Παναγιώτης Καλαντζόπουλος: Συνθέτης
Ευανθία Ρεμπούτσικα: Συνθέτις
Ηρώ Βαρσαμή: Επίτιμη Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου]

 
Διαβάστε ακόμα