Bach

Radio Propaganda: Οι Εγγραφές Άρχισαν

Όσο εντείνονται οι πιέσεις, τόσο πεισμώνουν (ακόμα και: αγριεύουν) οι διαθέσεις. Τα ραδιόφωνα, τα πιο πολλά, η συντριπτική (που μας συντρίβει κιόλας) πλειονότητά τους παίζουν τα ίδια και τα ίδια...
Διαβάστηκε φορες
Όσο εντείνονται οι πιέσεις, τόσο πεισμώνουν (ακόμα και: αγριεύουν) οι διαθέσεις. Τα ραδιόφωνα, τα πιο πολλά, η συντριπτική (που μας συντρίβει κιόλας) πλειονότητά τους παίζουν τα ίδια και τα ίδια, play list και βγάλτε το σκασμό – όποιος θέλει ν’ ακούσει κάτι πέρα από τον πολτό των πολτών και τον χυλό των χυλών καταφεύγει πια, και καλά κάνει, στα web radios. Ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί, είναι ιδανικά είτε για την ωραία πιτσιρικαρία που είναι σβέλτα εξοικειωμένη με τα δίκτυα, είτε για ανθρώπους που περνάνε τις πιο πολλές ώρες στο γραφειόσπιτό τους. Αρχίζουμε να τα παρακολοθούμε και από το Mix Grill και τη Radio Propaganda να τα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΜΕ!

*   *   *

Ήδη από σήμερα, και με το χέρι στην καρδιά, σας συνιστούμε να παρακολουθείτε το www.radiobubble.gr – έχει μπει δυναμικότατα στο χορό της Μουσικής και του Λόγου, με πεπειραμένους παραγωγούς (Γιώννης Λώλος, Ελένη Μαθιουδάκη, Βασίλης Δουβίτσας, Σωκράτης Παπαχατζής, κ.ά.), με τον Απόστολο Καπαρουδάκη σε αναπάντεχο ρόλο Καναλάρχη, με τη Lady Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και τον Αυγουστίνo Ζενάκο σε εκπομπές που πάντα έχουν κάτι λίαν ενδιαφέρον να προσφέρουν.

*   *   *

Με περισσή χαρά αναγγέλλουμε ότι, μεσούσης της κρίσεως και με βιβλιοχτυπημένη διάθεση, ο υπογράφων ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου να συγγράφει (λέμε: συγγράφει, καθότι δέχεται πολύτιμη little help from his friends) ένα βιβλίο για τον Henry Charles Bukowski, αυτόν τον τόσο σημαντικό συγγραφέα και, κυρίως, ποιητή. Εννιά δεκατίες μετά τη γέννησή του στις 16 Αυγούστου του 1920 και δεκαέξι χρόνια από τότε που έφυγε από τούτο τον όχι και τόσο μάταιο κόσμο, ο αγρίως παρεξηγημένος Bukowski, ίσως κιόλας ο ΠΙΟ παρεξηγημένος ποιητής του 20ού αιώνα, αποκαθίσται στις συνειδήσεις των αναγνωστών ως ένας βαθύς γνώστης της ουσίας του ανθρώπου, ένας μείζων φιλόσοφος που αδράχνει τα νοήματα και τα αποτυπώνει με λέξεις-καρφιά, με λέξεις-σουγιάδες, με λέξεις-αγκωνάρια. Ήδη στήσαμε ένα blog και μια σελίδα στο facebook για το εγχείρημα της συγγραφής αυτού του βιβλίου. Ιδού: www.babukowski.blospot.com, επίσης www.belleviefacile.blogspot.com και babukowski στο φατσοκιπάπι (όπως μετέφρασε το facebook ένας φίλος). Ο Bukowski αγαπούσε πολύ την κλασική μουσική, και την απολάμβανε ώρες ολόκληρες συνήθως από ένα σαραβαλιασμένο ραδιόφωνο.

*   *   *

Δύο άλλα web radios που θα έχουν πολλά να μας προσφέρουν, και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, είναι το www.classicalradio.gr που άρχισε να μεταδίδει πειραματικά από τον Ιούνιο και πλέον μπαίνει με σοβαρότητα και μεράκι στο παιχνίδι προσφέροντάς μας αριστουργήματα των Τεσσάρων B ( Bach, Beethoven, Bruckner, Brahms) που τους άκουγε μανιωδώς ο Πέμπτος Β, ο Bukowski. Και το www.clipartradio.gr που με την «ψίχα της ψυχής» του, τον Βάσο Γεώργα, άρχισε να μας συντροφεύει από τα τέλη Αυγούστου. Αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι οργανωμένες ζώνες εκπομπών με παραγωγούς γνωστές φυσιογνωμίες του ρεύματος Δεν Θα Πεθάνουμε Ποτέ Πριν Ζήσουμε Για Πάντα. Συντονιστείτε, Παίδες! (όπως λέγαμε, και λέμε, και στα ερτζιανά). Μπορεί όντως, όπως διατεινόταν πικρά ο ποιητής από την μαγευτική Κυπαρισσία, ο Μιχάλης Κατσαρός,  το μέλλον να έχει ξηρασία, αλλά το μέλλον του web ραδιοφώνου προβλέπεται ευάερο, ευήλιο, και διόλου διαμπερές. Πάω στοίχημα!

*   *   *

Καλή μας εβδομάδα με Ποίηση, Μουσική, Φιλία!

*   *   *
 
Διαβάστε ακόμα