Muse

Muse live @ Wembley : Οι εντυπώσεις μας

Ο ανταποκριτής μας στο Λονδίνο Κώστας Περακάκης μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την πρόσφατη συναυλία των Muse στο  Wembley Stadium  την Παρασκευή 10/09
Διαβάστηκε φορες
Muse

Ημ/νία : 10/09/2010  
Συναυλιακός Χώρος: Wembley Stadium
Περιοχή:  Λονδίνο. Ηνωμένο Βασίλειο
Αριθμός Τραγουδιών:   23
Support : Lily Allen, The Big Pink, White Rabbits

Set list
1.    Uprising
2.    Supermassive Black Hole
3.    New Born + Township Rebellion riff
4.    Neutron Star Collision
5.    Glastonbury 2004 intro + Butterflies & Hurricanes
6.    Guiding Light
7.    Interlude + Hysteria
8.    Nishe
9.    United States of Eurasia
10.    I Belong to You
11.    Feeling Good
12.    MK Jam
13.    Undisclosed Desires
14.    Adagio in G minor + Resistance
15.    Starlight
16.    House of the Rising Sun riff + Time Is Running Out + Power of Soul riff
17.    Unnatural Selection

Encore 1
18.    Soldier's Poem
19.    Exogenesis: Symphony Part I: Overture
20.    Stockholm Syndrome

Encore 2

21.    Take a Bow
22.    Plug In Baby
23.    Knights of Cydonia

Ο ανταποκριτής μας στο Λονδίνο Κώστας Περακάκης μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του από την πρόσφατη συναυλία των Muse στο  Wembley Stadium  την Παρασκευή 10/09.

- Πες μας κατ’ αρχάς πως σου φάνηκαν σε γενικές γραμμές τα support groups πριν τους Muse; 

Υπήρχαν 2 support groups και η Lily Allen. Η αρχή έγινε με τους White Rabbits οι οποίοι μου φάνηκαν μάλλον αδιάφοροι. Τη σκυτάλη πήραν οι λίγο πιο κεφάτοι The Big Pink με τον electro-rock ήχο τους. Τέλος εμφανίστηκε η Lily Allen η οποία έτυχε αρκετά θερμής υποδοχής από το κοινό. Μην  ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι αρκετά αγαπητή στους Άγγλους. Μάλιστα ανακοίνωσε με χαρά ότι είναι έγκυος…  Σε κάποιο από τα τραγούδια της εμφανίστηκε και  ο γνωστός Άγγλος rapper Professor Green και τραγούδησαν μαζί 2 τραγούδια. Γενικά όλα τα support έπαιξαν περίπου 30-45 λεπτά το καθένα.  

 Muse- Ήταν γεμάτο το Wembley; Έχεις κάποια άισθηση για τον αριθμό των εισιτηρίων;

Ήταν γεμάτο, μόνο κάποιες κερκίδες πίσω από τη σκηνή που ήταν κλειστές και κάποιες στην άλλη άκρη του γηπέδου ήταν άδειες. Δεν ξέρω  με ακρίβεια πόσος κόσμος μπορεί να ήταν, αλλά προσωπικά είναι ο περισσότερος κόσμος που έχω δει σε οποιαδήποτε εκδήλωση. Υπολογίζω ότι πρέπει να ήταν πάνω από 70.000. Εδώ αξίζει να σας αναφέρω ότι και οι 2 διαδοχικές μέρες ήταν sold out. Γενικά ο κόσμος ήταν πολύ θερμός, συμμετείχε στα τραγούδια και χόρευε ασταμάτητα. Βέβαια ήμουν στην αρένα όπου είναι οι fans του συγκροτήματος.  

- Τι ώρα ξεκίνησαν οι Muse και πόσες ώρες διήρκεσε το set τους;

Οι Muse ξεκίνησαν στις 20.45 και τελείωσαν γύρω στις 23.00. Ήταν 2 ώρες και 15 λεπτά γεμάτα.

Muse

- Η αρχή ήταν εντυπωσιακή, όπως μας είπες. Κάποιες λεπτομέρειες για αυτήν;

Στην αρχή η σκηνή γέμισε με κόσμο που κρατούσε διάφορες σημαίες και πανό που τοποθετήθηκαν στις 2 άκρες της σκηνής γράφοντας στίχους από το Uprising με το οποίο ξεκίνησαν ( They will not control us, We will be victorious). Τα πανό επίσης προβάλλονταν και στο πάνω μέρος της σκηνής, το οποίο λειτουργούσε σαν οθόνη.

- Ο ήχος ήταν καλός;

Ο ήχος γενικά ήταν πάρα πολύ καλός, με εξαίρεση το χρονικό δίαστημα που έπαιζαν τα support groups όπου υπήρχε αντίλαλος. Βεβαια αυτό ίσως δικαιολογείται από το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το γήπεδο ήταν άδειο ακόμα και μόνο η αρένα είχε συγκεντρώσει κάποιο πλήθος κόσμου. Όσο έπαιζαν οι Muse ήταν πολύ καλός. Μια παρατήρηση που είχα κάνει και στη συναυλία τους στο Tera vibe είναι ότι  η φωνή του Bellamy σε αρκετά τραγούδια ήταν πολύ χαμηλά σε σημείο που καλυπτόταν από τα όργανα. Ειδικά στο Time is Running Out, η φωνή του είχε καλυφθεί από τον κόσμο που τραγουδούσε.
    
- Πώς σου φάνηκε συνολικά το setlist; Κάποια τραγούδια που ξεχώρισες;

Μου φάνηκε αρκετά πλήρες και ισορροπημένο όσον αφορά τα καινούργια με τα παλιά τραγούδια. Περίμενα να ακούσω κάποια τραγούδια από το Showbiz που προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου δίσκος, αλλά δε στάθηκα τυχερός. Μ’ άρεσε που γενικά δεν κράτησαν τις εκτελέσεις σε ακριβή αναπαραγωγή του cd και είχαν καινούργια στοιχεία όπως σόλο κλπ. Ήταν πολύ ωραία η εκτέλεση του Exogenesis: Symphony Part 1: Overture με όλο το  show που το συνόδευε. Εξίσου ανεβαστικά ήταν το Hysteria και το Knights of Cydonia στο τέλος  που  έκανε όλους στο δρόμο προς το μετρό να τραγουδάνε No one's gonna take me alive, Time has come to make things right, You and I must fight for our rights, You and I must fight to survive!

- Έπαιξαν καινούργια τραγούδια;

Δεν έπαιξαν τραγούδια που δεν είχαμε ξανακούσει. Το Neutron Star Collision από το soundtrack του Εclipse ήταν το πιο καινούργιο και φυσικά έπαιξαν πολλά από το Resistance.

- Η ανταπόκριση του κόσμου;

Όπως έγραψα και πριν ο κόσμος ήταν πολύ θερμός και συμμετείχε σε όλα τα τραγούδια και στα support groups.

Muse- Κάποια αξιοσημείωτα γεγονότα από την όλη βραδιά, αν υπήρχαν;

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του Exogenesis: Symphony, Part 1: Overture στο πρώτο encore, εμφανίστηκε ένας ιπτάμενος δίσκος από πίσω από τη σκηνή ο οποίος ήρθε στο κέντρο της αρένας. Μόλις μπήκε η κιθάρα στο κομμάτι, άνοιξε από κάτω και μια κοπέλα, μαζι με αρκετά χαρτάκια κρεμόταν κάνοντας διάφορα ακροβατικά. Στο τέλος του τραγουδιού όλα μεταφέρθηκαν πάλι πίσω από τη σκηνή.

Ακόμα, κάποια
στιγμή ανάμεσα σε 2 κομμάτια, ο Bellamy άρχισε να παίζει στην κιθάρα την εισαγωγή από το House of the Rising Sun, το οποίο έχουν διασκευάσει νομίζω κάπου. Ο κόσμος άρχισε να τραγουδάει μέχρι που μπήκε το επόμενο κομμάτι.

Μια άλλη ωραία στιγμή ήταν όταν για 3-4 κομμάτια, οι τρεις τους βρίσκονταν σε μια μικρή κυκλική σκηνή η οποία ήταν ξεχωριστή από την κεντρική, που κινούταν μέχρι το κέντρο της αρένας, ανέβαινε ψηλά και ταυτόχρονα
περιστρέφοταν. Στα διαλείμματα μεταξύ των support, η οθόνη του γηπέδου έλεγε ότι είναι το πρώτο tour παγκοσμίως με augmented reality το οποίο δεν πολύ-κατάλαβα τι μπορεί να εννοεί.

Εδώ αξίζει να σας αναφέρω ότι  ο Bellamy, ξεκίνησε έχοντας μια κιθάρα αλά Jimmy Page και μετά το
τέλος του κυρίως μέρους της συναυλίας ζήλεψε και λίγο από Cobain πετώντας την από τη μία άκρη της σκηνής στην άλλη. Ένα τελευταίο highlight της εμφάνισης των Muse ήταν το σακάκι που φόραγε ο Bellamy στο 2ο encore. Είχε πάνω του λαμπάκια τα οποία αναβόσβηναν σαν μπάρες απο hifi, σ' όλη τη διάρκεια των τραγουδιών (του 2ου encore) και φορούσε και γυαλιά με μπλε λεντάκια σ' όλο το σκελετό.

Κώστα ευχαριστούμε πολύ και συνέχισε να μας κρατάς ενήμερους για τα μουσικά δρώμενα στο όχι και τόσο μακρινό Λονδίνο…

Οι φωτογραφίες βρίσκονται στο επίσημο site των Muse.

 
Διαβάστε ακόμα