Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολη [19.09.2016]

Ο Σωκράτης είχε πολλά κέφια τη Δευτέρα το βράδυ.
Διαβάστηκε φορες
«Χαίρομαι που είμαι μαζί σας και που καταφέρατε να διώξετε τη βροχή!» και με «Δυο τρεις κουβέντες» μας καλωσόρισε ο Σωκράτης Μάλαμας στην συναυλία του στις 19/9 στην Τεχνόπoλη του Δήμου Αθηναίων.

Ο Σωκράτης είχε πολλά κέφια τη Δευτέρα το βράδυ και μαζί με τους εξαιρετικούς συνοδοιπόρους του, Λαμπρινή Καρακώστα: τραγούδι, Νίκο Μαγνήσαλη: τύμπανα, Γιάννη Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο, Φώτη Σιώτα: βιολί, βιόλα, Κυριάκο Ταπάκη: λαούτο, μπουζούκι, Νίκο Παραουλάκη νέυ, μας ταξίδεψαν στους κόσμους των τραγουδιών του Σωκράτη.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς και μέχρι την στιγμή που βγήκε ο Σωκράτης στην σκηνή η Τεχνόπολη είχε γεμίσει ασφυκτικά! Όπως συμβαίνει στις συναυλίες του Μάλαμα, το κοινό τραγούδησε μαζί του τα περισσότερα τραγούδια, ίσως γιατί ο καθένας βρίσκει ένα κομμάτι δικό του στις μουσικές του.

«Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια δυσάρεστη κατάσταση που δεν μας επιτρέπει να λέμε όμορφα παραμύθια για το μέλλον. Παρόλα αυτά, εσείς πουλάκια μου είστε πάντα εδώ».

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολη [19.09.2016]

Ο Σωκράτης δεν άφησε κανένα από τα «πουλάκια» που τον ακολουθούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια, παραπονεμένο. «Νεράιδα», «Πριγκιπέσσα», «Τίποτα δε χάθηκε», «Στα είπα όλα», «Οι πρώτες λέξεις», «Τα ξωτικά», «Ηλιόπετρα», «Στην Αμερική», «Το χρόνο να λαβώσω», «Τσιγάρο ατέλειωτο» και ο «Τειρεσίας» αφιερωμένος στον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν κάποια από τα τραγούδια που ακούμε σπάνια στις συναυλίες του, «Ο Καιρός», «Το μετάξι», «Είναι σκοτάδι» και η «Τίγρη» αφιερωμένη στον Δημήτρη Αποστολάκη.


Δυνατές στιγμές τις βραδιάς με έντονη συμμέτοχη από το κοινό όταν ο Σωκράτης και η μπάντα έπαιξαν τα «Στα είπα όλα», «Ηλιόπετρα» και «Στην Αμερική», αλλά όλοι σταμάτησαν να ακούσουν τα τραγούδια που παίζει σπάνια.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολη [19.09.2016]

Από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν τα «Φύλλα αλκαλικά» με την φωνή της Λαμπρινής Καρακώστα και τα «Σαν παίδι» και τα «Τρία Ρουμπαγίατ» με την φωνή του Φώτη Σιώτα.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στην Τεχνόπολη [19.09.2016]

Ο Σωκράτης είπε αντίο με τον «Αποσπερίτη» αφήνοντας μας στην μελωδία του «Ικαριώτικου» από τους Φώτη Σιώτα, Κυριάκο Ταπάκη και Νίκο Μαγνήσαλη και όλοι ξεκίνησαν να στήνουν χορό και να καλούν τους διπλανούς τους.

Φεύγοντας από την Τεχνόπολη ένιωθα γεμάτη μουσικές και με ανανεωμένη διάθεση!

Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Δήμητα Κανάκη και το Mixgrill.

Διαβάστε ακόμα το "Λεπτό προς Λεπτό" άρθρο μας.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα