The Good, the Bad & the Queen 16-22/09/10

Stepas: Δεν έχω λόγια για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη! Έχει βαλθεί να μας (ξε)τρελάνει, αλλάζοντας διαρκώς τις μουσικές του παραστάσεις προς το διαφορετικό και το καλύτερο.
Διαβάστηκε φορες

 



Περί μουσικής


Stepas: Δεν έχω λόγια για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη! Έχει βαλθεί να μας (ξε)τρελάνει, αλλάζοντας διαρκώς τις μουσικές του παραστάσεις προς το διαφορετικό και το καλύτερο. Όταν το ταλέντο σου περισσεύει και συναντιέται με την όρεξη για δουλειά, ε τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό...

Eugenia: Ο καιρός που δεν πρέπει να χαλάσει σήμερα, 15/9/2010, μήπως και καταφέρω να πάω στο Μάλαμα με το gbal-γνωστό μαυρόγατο. (16/9: O καιρός δε χάλασε  )

halias: Ο Ψαραντώνης στο Ηρώδειο. Τι ενέργεια είναι αυτή; Τι πάθος, τι θέρμη; Τεράστια και σε διάρκεια, συναυλία και κόσμος που το διασκέδασε. Άντε και του χρόνου. Μόνο τον Ξένιο δεν είπε, κρίμα. Το 'πα και ξεθύμανα (και ας ήταν τον Ιούνιο).

GKamp: Η πολύ καλή (διεθνής, ευτυχώς) πορεία των FILM και της ETTEN. Ουδέν έτερον σχόλιον, απλώς επισκεφθείτε το site τους.

Maria: Βρέθηκα στο Ark Festival τη 2η μέρα. Είχε πολύ κόσμο, ωραίο line up και ελπίζω να συνεχιστεί και του χρόνου. 

GKamp: Το μπαράζ συναυλιών(ε): U2, Porcupine Tree, Aviv Geffen, Placebo, όλοι οι μεγάλοι και τρανοί μας την έπεσαν μαζί. Και μπράβο που τους χωρέσαμε όλους αυτούς. Και μπράβο που βρήκαμε λεφτά για να πάμε - όσοι πήγαμε.

Felicia: Καταιγισμός νέων δίσκων από αγαπημένα συγκροτήματα: Interpol, Grinderman, Black Angles, Black Mountain, Blonde Redhead, Walkmen κ.α. μέσα σε λίγες μέρες. Όρεξη να έχουμε να ακούμε!



Περί ανέμων και υδάτων


GKamp: Η αλλαγή του καιρού. Με τα καλά της και τα κακά της.

Felicia: Πως καταλαβαίνουμε ότι ήρθε το φθινόπωρο; Αρχίζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας! Ώρα να κλειστούμε στις σκοτεινές αίθουσες. Ραντεβού στο Αττικόν ή τον Απόλλων ή τον Δαναό…

Eugenia: Να 'μαστε πάλι εδώ, σε παράταξη και έτοιμοι για διάβασμα. Ηλεκτρονικό φροντιστήριο δε μου ήθελες;

GKamp: Το μαγευτικό Πόζαρ με τα λουτρά του, στο Νομό Πέλλας. Παρά τη ζέστη, μια όαση φρεσκάδας, φενγκσουϊκου νεροτρεχάματος, και αναπόφευκτου μπανάκιου στα ιαματικά λουτρά. (Όχι, δεν είμαι 80. Για κάτι βαφτίσια πήγα.)

Eugenia: Οι καινούριοι στο MixGrill.  Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από ανεργία-  έτσι και αλλιώς, γιατί είμαστε δε-θελοντές και ό,τι κάνουμε γίνεται επειδή αγαπάμε- και 'προσλαμβάνουμε' και κόσμο. Μας την πέσαν και τα αλλοδαπά και γίναμε international! Τρέμε BBC!

GKamp: Η ταινία "Walk the Line", με τις εξαίρετες ερμηνείες των Joaquin Phoenix / Rheese Witherspoon. Η ζωή του μεγάλου Johnny Cash σε μια πολύ δεμένη ταινία. Ατού: οι ηθοποιοί που υποδύονται τους Johnny Cash, Roy Orbison, Carl Perkins, Elvis Presley, Jerry L. Lewis, June Carter τραγουδούν με τις φωνές τους. Αν και ξενίζει αυτό σε σημεία, ωστόσο είναι ειλικρινές και τελικά πείθει. Μείον: Η υπερβολική ωραιοποίηση της June Carter και η (με προσοχή) δαιμονοποίηση της Vivian, της πρώτης γυναίκας του Cash. 

halias: Champions League που ξεκίνησε και μας επιτρέπει να δούμε λίγο καλό ποδόσφαιρο. Μετά το υποτονικό Μουντιάλ (μόνο η Γερμανία και η Ισπανία άξιζαν) το κάζο του Μουντομπάσκετ (την πάθαμε όπως οι Τούρκοι πέρσι που λέγαν ότι θα πάνε για μετάλλιο και τους αποκλείσαμε στα νοκ αουτ) και το Ελληνικό πρωτάθλημα (ώρε μπάλα...) επιτέλους μαγικές στιγμές, γκολ και φάσεις, ακόμα και αν σε πονάει η πεντάρα. Ελπίζω στο Europa να μπουν με το δεξί οι Ελληνικές ομάδες.
 




Περί μουσικής


Felicia: Δεν είπαμε όχι ενδιαφέρουσες συναυλίες όσο κρατούν οι Νύχτες Πρεμιέρας; Sorry Tindersticks

GKamp: Οι αντιφάσεις με τον businesman Bono. Μια φωνάζει "ζήτω του Μαντέλα" και την άλλη δηλώνει οπαδός του W.Bush. Τη μια φωνάζει "Fuck the revolution" και την άλλη δηλώνει φανατικός ανθρωπιστής. Όπου φυσάει το χρήμα, μ' άλλα λόγια. Σεβασμός στον μουσικό, αλλά σαν παράγοντας με απογοητεύει.



Περί ανέμων και υδάτων


Stepas: Ανασχηματισμός είναι να τρέχει ένα λεωφορείο προς τον γκρεμό και να πείθει ο οδηγός τους επιβάτες ότι δεν θα πέσει μέσα επειδή άλλαξε ο ξεναγός...

halias: Τέλος τα μπάνια και επισήμως. Ξανά στο χάλι. Η κρίση ακάθεκτη. Οι εκλογές (αυτοδιοικητικές, ουφ το έβγαλα) έρχονται. Οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι το χαβά τους. Τα ριάλιτι (ανατριχίλα) αυξάνεστε και πληθαίνετε. Σωτηρία από που; Κανάς σούπερμαν ρε παιδιά;

GKamp: Παρά τη δεινή μας κατάσταση, παραμένουμε ελληνάρες σε πολλά ελαττώματα. Όπως στη ρεμούλα.

halias: Βγήκαν τα μαχαίρια σε Δήμους και Περιφέρειες γιατί δεν χωράνε όλοι. Παλιοί φίλοι τώρα άσπονδοι εχθροί. Γκάλοπ, φήμες, "τρελές" υποψηφιότητες, σίγουρα και αουτσάιντερ (ούτε στον ιππόδρομο). Εκλογές για τον τόπο μας (τάχα μου) αλλά και εκλογική αναμέτρηση για τα κόμματα με φόντο το ΔΝΤ. Τι έχουν να δουν τα ματάκια μας; Εγώ προσωπικά περιμένω την "ηρωική μάχη" του "Ζορό".

Maria: Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη  στο Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος και Βιομηχανικού Σχεδιασμού εισήχθησαν υποψήφιοι με βαθμό πρόσβασης 0,9 Τα σχόλια δικά σας!!!

halias: Δεύτερη αγωνιστική και τέλος στο καλό κλίμα φιλίας και συνεργασίας. Ένα πέναλτι έφτανε για να εξαγριωθούν τα πλήθη. Με τον πρώτο διαιτητή να φεύγει αναρωτιέμαι σε λίγο ποιός θα σφυρίζει τα Ελληνικά ματς. Ας μου πει κάποιος σε ποιό πρωτάθλημα δεν γίνονται ανθρώπινα (και μη) λάθη. Κοιτάξτε μόνο δίπλα στους Ιταλούς(α ρε Γιούβε), στην διαστημική Ισπανία(και συ τέκνο Ρεάλ), ακόμα και στην Αγγλία (για να μην μιλήσω για το Μουντιάλ) εδώ και χρόνια. Μόνο οι Ελβετοί (λόγο ουδετερότητας) θα μας σώσουν.

halias: Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: να δέρνεις τον προπονητή σου ή να διαλύεις το γήπεδο σου (για να μην παίξουν οι άλλοι). Όποιος έχει καμιά ιδέα...

GKamp: Ενώ όλοι έδιναν λεφτά στη μουσική εγώ τα έδινα στους γιατρούς. Άτιμο πράγμα ο πόνος και οι απανωτές αρρώστιες που με χτύπησαν. Σε 6 μήνες, έχω πει το δεσπότη Παναγιώτη.

halias: Οι Νύχτες Πρεμιέρας είναι για λίγους πρωτευουσιάνους. Για μας τους επαρχιώτες γιοκ. Γιατί έμεις δεν έχουμε ψυχή; Να μην δω και εγώ λίγο Γούντι (και ας μην συμπαθώ τις ταινίες του τελευταία) ; Άδικοοοοοοοο!

Eugenia: Οι τηλεοπτικές εκπομπές που έκαναν έναρξη προγράμματος. Θα μου πεις, και σωστά, μη βλέπεις. Θα σου απαντήσω ότι, δυστυχώς, μαζί με το φθινόπωρο έρχεται και η επιστροφή στο σπίτι και στις ώρες της καθημερινής ξεκούρασης που το μυαλό λειτουργεί με λίγες θερμίδες και, όλως περιέργως,  προτείνεται, από μόνη της ως έπιπλο, αυτή η ρημάδα η τηλεόραση. Το ομολογώ. Ακόμα τη βλέπω- δεν την παρακολουθ
ώ. Άσε που έρχονται και διασκεδαστικές μέρες με τις εκλογές. Θα περάσουμε πάλι μέρες δόξας...

GKamp: Τα διόδια στην Εθνική Οδό. Κάθε 20 χλμ και 2 Ε. Κορόιδα είπατε;...





Περί μουσικής


Eugenia: Οι U2. Δε θέλω να πάω σε συναυλία, για να μην μπερδέψω με τίποτα την ανάμνηση που έχω  (ο Μάλαμας δε θεωρείται συναυλία, αλλά βιολογική ανάγκη αντίστοιχη αυτής της λήψης φαγητού και νερού). Άσε τους θολοκουλτουριάρηδες να φωνάζουν για τον παλιάτσο Bono και την παρέα του! Εμείς ξέρουμε.

halias: U2 rulez. Όποιος αμφιβάλει απλώς να ρωτήσει κάποιον που ήταν εκεί, μέσα. 'Nough said.

Maria: Μα τι άλλο, θα είμαι και εγώ εκεί να χτυπιέμαι. Για τους Prodigy λέω το καταλάβατε έτσι???

Eugenia: (Αν και ο τίτλος θα έπρεπε προς τιμήν του να αλλάξει σε King, αλλά δεν είμαστε και υπήκοοι) ο Σωκράτης Μάλαμας. Πάντα τέτοια!





Περί ανέμων και υδάτων


Stepas: Μα τι άλλο; Ο δροσερός, φθινοπωρινός καιρός και μάλιστα χωρίς πολλές βροχές. Το είχα απόλυτη ανάγκη μετά τον απίστευτο καύσωνα...

halias: Όχι δεν είναι ο Μέσι αλλά ο Xavi (Τσάβι) ο καλύτερος στην Barca. Όταν στο μουντιάλ είσαι ο playmaker, κάνεις κάπου εκατό πάσες το παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 90%, με πολλές από αυτές 30-40 μέτρων και η ομάδα σου παίρνει το Μουντιάλ, τότε είσαι τεράστιος.



φωτογραφίες από: http://el.wikipedia.org/, forum.xcitefun.net/, http://www.tanea.gr/, http://www.enet.gr/, http://en.wikipedia.org/




Διαβάστε ακόμα