Ο Χορευτής

Ο Σεργκέι Πολούνιν "Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ" ήρθε στην Αθήνα!

Ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο, ήρθε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου, την τελευταία μέρα του 22ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Ο Σεργκέι Πολούνιν ήρθε στην Αθήνα για τις Νύχτες Πρεμιέρας μας μάγεψε και έφυγε…
για να επιστρέψει ξανά στη μεγάλη οθόνη στις 24 Νοεμβρίου!

Ο Χορευτής
photo by Vassilis Skopelitis

Ο Σεργκέι Πολούνιν, ο καλύτερος χορευτής στον κόσμο, ήρθε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου, την τελευταία μέρα του 22ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», για την sold out προβολή της ταινίας «Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ» που παρουσιάζει την συγκλονιστική πορεία του μέχρι τώρα.

Το «κακό» παιδί του χορού, όπως τον έχουν αποκαλέσει, κέρδισε τις εντυπώσεις όλων με την γνήσια ευγένεια και τη λάμψη που τον διακρινει σαν άνθρωπο, συγκίνησε με την προσωπική του ιστορία που παρουσιάζεται στην ταινία και ενέπνευσε με τις απαντήσεις που έδωσε στο Q & A που είχαν διοργανώσει οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ μετά την προβολή της ταινίας.

«Το να είσαι χορευτής είναι μια πολύ σκληρή δουλειά. Όταν είσαι παιδί ξεχνάς για πάντα το παιχνίδι, ζεις και εργάζεσαι με πολύ μεγάλη πειθαρχία και αυστηρότητα. Αν θέλεις να γίνεις ένας μεγάλος χορευτής  όμως, πρέπει να δουλέψεις σκληρά σε μικρή ηλικία. Εγώ δούλεψα πολύ σκληρά όταν ήμουν μικρός, στα 19 μου χρόνια όμως μπορούσα να κάνω χορευτικά ότι ήθελα» απάντησε στην ερώτηση νεαρής χορεύτριας.

Στην ερώτηση μητέρας σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς  ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το χορό, ο Σεργκέι συμβούλεψε: «οι γονείς θα πρέπει να αφουγκράζονται την κλίση του παιδιού και να το ρωτούν πάντα τί θέλει να κάνει. Κι εγώ που κάποια στιγμή είχα θυμώσει με την μητέρα μου που με πίεζε, είχα άδικο, γιατί για οποιαδήποτε επιλογή που έκανε με ρωτούσε προηγουμένως και η απάντησή μου ήταν πάντοτε θετική. Να ακούτε αυτό που θέλει το παιδί σας».

Η συγκινητική και ιδιαίτερη ιστορία της ζωής  του Σεργκέι Πολούνιν θα ξετυλιχθεί στις κινηματογραφικές οθόνες στις 24 Νοεμβρίου, στην ταινία με τίτλο «Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ», σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Steven Cantor και με τη συνεργασία του διάσημου φωτογράφου David LaChapelle.

Σύνοψη της ταινίας Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ

Προικισμένος με έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Σεργκέι Πολούνιν χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεαρότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. Στο απόγειο της δόξας  του, στην ηλικία των 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Σεργκέι ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο.

Η ταινία Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ είναι μια, χωρίς προηγούμενο, ματιά στη ζωή της  σύνθετης προσωπικότητας του Σεργκέι Πολούνιν, που έκανε το μπαλέτο viral στο internet, εκτελώντας τη χορογραφία του Jade Hale-Christofi στο τραγούδι "Take me to Church" του Hozier, στο βίντεο που σκηνοθέτησε ο  David LaChapelle. 

Επαναστάτης, ανατρεπτικός , το «κακό παιδί» του χορού  ή «άγγελος από τους ουρανούς»,  άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.Όμως η αριστοτεχνία έχει υψηλό τίμημα.

Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος όταν είσαι  το πιο «περιζήτητο απόκτημα»  στον χώρο του μπαλέτου;


*Η φωτογραφία εξωφύλλου τραβήχτηκε από τον Vassilis Skopelitis.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα