Prodigy

Prodigy @ Tae Kwon Do: The Warriors

Ιδρώτας, ένταση, χορός, σπρωξίματα, αποπνικτική ατμόσφαιρα, γυμνα κορμιά, πολλά φώτα κι ένα best of setlist από τους Prodigy. 
Διαβάστηκε φορες
Prodigy

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Michael Gandy και δημοσιεύονται με την άδεια του Stop that Sound blog.

Τη live ανταπόκριση μας από τη συναυλία της Παρασκευής τη διαβάσατε στο "Λεπτό προς Λεπτό" άρθρο μας, στο οποίο ανά 8-10 λεπτά περίπου σας ενημερώναμε για όλα όσα βλέπαμε στο Κλειστό του Tae Kwon Do. Πάμε στο πλήρες review τώρα.

Ποιoi:
οι Prodigy

Που: στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου Tae Kwon Do
Οργάνωση: Διαπιστώθηκαν προβλήματα
Ήχος: Μέτριος έως κακός
Κόσμος: Sold out - Πάνω από 10.000.
Ξεκίνησαν: στις 10:20 μμ
Μας αποχαιρέτησαν: στις 11:50 μμ

Setlist
1. World's On Fire
2. Breathe
3. Omen
4. Poison
5. Thunder
6. Colours
7. Warrior's Dance
8. Firestarter
9. Run With the Wolves
10. Voodoo People
11. Omen (Reprise)
12. Invaders Must Die
13. Diesel Power
14. Smack My Bitch Up

Encore: στις 23:24
15. Take Me to the Hospital
16. Their Law
17. No Good (Start The Dance)
18. Out of Space
19. Comanche

Prodigy

Πριν ξεκινήσουμε να γράφουμε για τη συναυλία, ας ξεκινήσουμε με κάποιες παραδοχές:

- Ξέραμε από πριν ότι η συναυλία ήταν sold out.
- Όσον αφορά τον ήχο, υπάρχει κακό προηγούμενο στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do.
- Ήταν σίγουρο ότι ο κόσμος θα χόρευε μέχρι τελικής πτώσεως, ότι ήχο κι αν είχε η συναυλία.
- Ιδρώτας, ένταση, χορός, σπρωξίματα, αποπνικτική ατμόσφαιρα, γυμνα κορμιά.
- Το ντου από τον (πάρα πολύ) κόσμο που περίμενε έξω ήταν αναμενόμενο.

ProdigyΚαθώς πηγαίναμε στο Φάληρο λέγαμε μεταξύ μας ότι είναι δύσκολο να φανταστείς κάποιο party που να έχουμε πάει τόσα χρόνια και να μην έχει παίξει ένα τουλάχιστον κομμάτι των Prodigy. O dachill - χρόνια dj - μου έλεγε ότι οι δίσκοι των Prodigy ήταν σε ειδικό σημείο, ώστε όταν κάπου έπεφτε το πρόγραμμα να βάλει ένα "Smack my bitch up" για παράδειγμα και να γίνει χαμός...

Αυτό το τελευταίο έγινε την Παρασκευή όπως και να το κάνουμε.

Ο ήχος είχε θέματα (μπούκωνε σε κομμάτια όπως το Run with the wolves και σε κάποια σημεία δεν ακουγόταν ο Keith), όπως στις περισσότερες συναυλίες που έχουμε δει στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do. Ο χώρος δυστυχώς δεν προσφέρεται για αντίστοιχες συναυλίες έντονου χορού, με αποτέλεσμα να υπάρχει αποπνικτική ατμόσφαιρα κάποιες στιγμές. Το ντου έγινε και λόγω αυτού του γεγονότος άνοιξε η πάνω κερκίδα (και καλώς έγινε αυτό, αλλιώς θα είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο στην αρένα), η οποία αρχικά ήταν κλειστή. Η συναυλία ξεκίνησε με 50 λεπτά καθυστέρηση.

Αυτά και άλλα τόσα προβλήματα να υπήρχαν την Παρασκευή, όταν ο κόσμος άκουγε το riff του Breath ή του No Good, δε γινόταν να μη χορέψει!

Αν λοιπόν απομονώσεις αυτή την απίστευτη ανταπόκριση του κοινού και το ότι το ευχαριστήθηκε ο κόσμος, ακόμα κι αν... (βλέπε παραπάνω), τότε εύκολα μπορείς να πεις ότι όλοι περάσανε καλά.Το set των Prodigy ήταν ένα best of πραγματικά. Όλα περίπου τα ακούσαμε! Από τα "Breath", "Omen", "Poison", "Firestarter", μέχρι τα "Voodoo People", " Diesel Power", "Smack My Bitch Up",  "Νo Good (Start The Dance)", "Out of Space".

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι προσπαθούσαμε να σας στείλουμε τα LIVE σχόλια μας από ότι βλέπαμε κι ακούγαμε και γράφαμε μια γραμμή και μετά μας έσπρωχναν από όλες τις μεριές. Βλέπετε το ρεπορτάζ γινόταν στο "πεδίο μάχης". Οι "Warriors" ή αλλιώς "Prodigy People" όσο περνούσε η ώρα έβγαζαν ρούχα από πάνω τους και έσπρωχναν ακόμη πιο δυνατά. Πραγματικά, θυμήθηκα το πως χόρευε ο κόσμος σε κάποιες συναυλίες των "Τρύπες", όταν ήταν στα ντουζένια τους...

Οι ίδιοι οι Prodigy τώρα θα έλεγα ότι ήταν μια χαρά. Ο Maxim είπε καμιά εκατοστή φορές τη λέξη "People" (My people, Prodigy people κλπ). Ο Keith χόρευε συνέχεια, αλλά είχε αφήσει τον Maxim να έχει την επαφή με το κοινό και ο Liam στον δικό του "ηλεκτρονικό" κόσμο. Πιστεύω βέβαια ότι ο Maxim θα μπορούσε να παίξει περισσότερο με τον κόσμο. Το έκανε κάποιες φορές.

Prodigy

Μάλιστα, οι δύο καλύτερες στιγμές της βραδιάς κατά τη γνώμη μου ήταν στο "Smack my bitch up", όπου ο Maxim μας ζήτησε να σκύψουμε κάτω και εκεί που δυναμώνει το τραγούδι, πεταχτήκαμε όλοι στον αέρα. Το δεύτερο highlight της βραδιάς ήταν στο "Out of Space" όπου πάνω από 10.000 άνθρωποι τραγουδούσαν το ρεφρέν: "I'm gonna send him to outa space, to find another race". Δείτε στο παρακάτω video ti γίνεται μόλις παίζουν οι πρώτες νότες του "Out of Space".

Σε γενικές γραμμές η ανταπόκριση ήταν προδιαγεγραμμένη πριν να ξεκινήσει καν η συναυλία. Οι Prodigy ήταν αρκετά καλοί μεν, αλλά είναι εμφανές ότι ο κόσμος χορεύει - εκστασιάζεται - ανατριχιάζει με τα πρώτα τραγούδια τους από τα 90s κι όχι τόσο με τα καινούργια τους (εκτός από το Omen). Όσον αφορά το Γήπεδο του Tae Kwon Do, νομίζω ότι θα πρέπει να γίνονται εκεί συναυλίες, όπως αυτή του J.M. Jarre. Δεν είναι καλό και για τα ίδια τα συγκροτήματα να κάνουν τόσο καλές εμφανίσεις και να τους προδίδει ο ήχος. Είναι κρίμα...

Videos
Με τα χίλια ζόρια τραβούσε τα videos η Μαρία...

Διαβάστε ακόμα