Muse - Simulation Theory

Ποιους ξένους δίσκους περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2018;

Πολλά συγκροτήματα και μουσικοί των 80s & 90s επιστρέφουν με νέες δουλειές, όπως οι Suede, Prodigy, Richard Ashcroft, Mudhoney, Cat Power, Echo and the Bunnymen...
Διαβάστηκε φορες
Ακόμη κι αν έχουμε 2 μήνες περίπου μέχρι να ολοκληρωθούν - σχεδόν - οι φετινές δισκογραφικές κυκλοφορίες, η αίσθηση μου είναι ότι δύσκολα θα αλλάξουν οι πρώτες θέσεις στις Λίστες με τα Καλύτερα albums της χρονιάς, μετά από την κυκλοφορία των δίσκων, που περιμένουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Πολλά συγκροτήματα και μουσικοί των 80s & 90s επιστρέφουν με νέες δουλειές, όπως οι Suede, Prodigy, Richard Ashcroft, Mudhoney, Cat Power, Echo and the Bunnymen, Dead Can Dance, Kristin Hersh, J Mascis, αλλά και παλαιότεροι όπως ο Rod Stewart κι ο Elvis Costello. Αξιοσημείωτη είναι η επιστροφή των Muse, αν και με τα πρώτα δείγματα, αμφιβάλλω αν αυτός ο δίσκος θα είναι κάτι το ιδιαίτερο...

Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους δίσκους που αξίζει να περιμένετε να ακούσετε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και αυτούς που κυκλοφόρησαν τις 3 προηγούμενες:

Suede - The Blue Hour

21/09


Suede - The Blue Hour: Το 8ο studio album ενός αγαπημένου Βρετανικού συγκροτήματος των 90s. Πρόκειται για ένα δίσκο σε παραγωγή του Alan Moulder, ο οποίος δούλεψε με το ίδιο line-up των Suede, με αυτό που είχαν το 1996:  Brett Anderson (φωνητικά), Richard Oakes (κιθάρα), Mat Osman (μπάσο), Simon Gilbert (drums), Neil Codling (synthesizers & piano). Αξίζει να το ακούσετε!

Μια ατάκα από τον Brett Anderson: «Είναι πραγματικά περίεργο να κάνεις έναν δίσκο - επιστροφή μετά από τόσα πολλά χρόνια. Η επαναδημιουργία της μπάντας ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να γράψεις μουσική που να ακούγεται «φρέσκια», αλλά και φιλική - γνωστή σε όσους μας γνωρίζουν. Είναι πολλά τα παιχνίδια που πρέπει να παίξεις με το μυαλό σου. Είναι πραγματικά μακριά από εκείνη την περίοδο, που έγραφες μουσική κι έβγαινε αβίαστα από μέσα σου...»

Liars - TWTWF (Titles With the Word Fountain): Η συνέχεια του περσινού "TFCF".

Rod Stewart - Blood Red Roses

28/09

Rod Stewart - Blood Red Roses: Ο 30ος δίσκος του μεγάλου Rod Stewart, τρία χρόνια μετά το "Another Country", το οποίο ανέβηκε στην 1η θέση του UK Chart!

Μια ατάκα από τον Rod Stewart: «Πάντα, νομίζω ότο γράφω δίσκους για λίγους φίλους κι αυτή η δουλειά έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Η ειλικρίνεια είναι κάτι που με διακρίνει όλα τα χρόνια και το ίδιο ισχύει και στην μουσική».

Lupe Fiasco - Drogas Wave: Η συνέχεια του περσινού "Drogas Light".

Mudhoney - Digital Garbage: Άλλο ένα συγκρότημα των 90s επιστρέφει με νέο δίσκο, τον 10ο, ακριβώς 30 χρόνια μετά την δημιουργία αυτής της grunge μπάντας του Seattle.

Behemoth - I Loved You At Your Darkest

05/10

Behemoth - I Loved You At Your Darkest: Το 11ο album της Πολωνέζικης metal μπάντας.

Cat Power - Wanderer: Το δέκατο studio album αυτής της «αγγελικής» φωνής με 11 τραγούδια και με μια συνεργασία με την Lana Del Rey σε ένα από αυτά.

Echo & the Bunnymen - The Stars, The Oceans & The Moon: 13 τραγούδια από παλαιότερες δουλειές τους + 2 καινούργια.

Kristin Hersh - Possible Dust Clouds: Την θυμάστε αυτή την φοβερή φωνή αυτής της όμορφης μπάντας των 90s, των Throwing Muses; «Φαντάσου να αγοράζεις την δικιά σου ηλιοφάνεια και γοητεία, αλλά και το σκοτάδι και την βία, τις δύο όψεις της ψυχολογίας σου, δείχοντας και τις δύο. Τα τραγούδια μπορούν να το κάνουν αυτό, εμείς όχι» ... δηλώνει η Kristin.

Kurt Vile - Bottle It In

12/10

Kurt Vile - Bottle It In: Πρόκειται για το 8ο studio album του Αμερικάνου Kurt Vile, το οποίο περιέχει συνεργασίες με τους Kim Gordon, Cass McCombs, Stella Mozgawa των Warpaint και Mary Lattimore. Τα πρώτα singles του είναι τα "Loading Zones" και "Bassackwards". Προς το παρόν πάντως, ο δίσκος έχει πάρει μέτριες (προς το καλό - 7.5/10) κριτικές από τους μουσικογραφιάδες ανά τον κόσμο.

St. Vincent - MassEducation: Είναι η ακουστική εκτέλεση του περσινού "MassEducation".

Elvis Costello & The Imposters - Look Now: 10 χρόνια μετά το "Momofuku", ο Costello συνεργάζεται ξανά με τους Imposters σε έναν ρομαντικό και συνάμα «γλυκό» δίσκο με πραγματικά πολλές μελωδίες.

19/10

Richard Ashcroft - Natural Rebel

Richard Ashcroft - Natural Rebel: Ο 5ος δίσκος του Άγγλου τραγουδιστή των Verve, ο οποίος έδωσε μια από τις καλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Άκουσε εδώ το πρώτο single του δίσκου με τίτλο "Surprised by the Joy".

Peter Bjorn and John - Darker Days: Ο 8ος δίσκος της Σουηδικής pop-rock μπάντας.

Cloud Nothings - Last Building Burning
MØ - Forever Neverland
Neneh Cherry - Broken Politics

26/10

Julia Holter - Aviary

Julia Holter - Aviary: Τρία χρόνια μετά το "Have You in My Wilderness", η Julia Holter επιστρέφει με τη νέα της δισκογραφική δουλειά. «Νομίζω ότι ο δίσκος αντανακλά το συναίσθημα της κακοφωνίας και του τρόπου, με τον οποίο ένας άνθρωπος απαντάει σ' έναν άλλο και πως ο καθένας μας ψάχνει την αγάπη». Άκουσε εδώ το πρώτο single του δίσκου "I shall love 2".

01/11

 Sun Kil Moon - This Is My Dinner

Sun Kil Moon - This Is My Dinner: Οι Sun Kill Moon, η μπάντα του Mark Kozelek επιστρέφει με νέο δίσκο, ένα χρόνο μετά το "Common as Light and Love Are Red Valleys of Blood."  Στο album υπάρχει και μια διασκευή στο "Rock ‘N’ Roll Singer" των AC/DC.

02/11

Dead Can Dance - Dionysus

Dead Can Dance - Dionysus: 6 χρόνια μετά το "Anastasis", ο Brendan Perry και η Lisa Gerrard επιλέγουν άλλη μια Ελληνική λέξη για τίτλο ενός δίσκου τους, το όνομα του Αρχαίου Θεού του κρασιού, "Dionysus". Μάλιστα, τα 7 τραγούδια του album είναι αφιερωμένα στη ζωή του Διόνυσου.

The Prodigy - No Tourists: Πρόκειται για τον 7ο δίσκο των Άγγλων, τρία χρόνια μετά το "The Day Is My Enemy". «Μη γίνεις τουρίστας - υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κι ευχαρίστηση που μπορείς να βρεις, αν ξεφύγεις από το μονοπάτι...» -  Howlett.

09/11

Muse - Simulation Theory

Muse - Simulation Theory: Οι Άγγλοι περιγράφουν τη νέα δουλειά τους ως ένα synth-rock album, το οποίο βασίζεται στην ιδέα του φανταστικού, που μπορεί να γίνει... πραγματικό. Λέγεται ότι αυτή η δουλειά, όπως φαίνεται και στο εξώφυλλο, βασίζεται στην ποπ κουλτούρα των 80s και την έννοια της επιστημονικής φαντασίας, που υπήρχε τότε. Δεν είναι τυχαίο ότι το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Kyle Lambert, που έκανε την ίδια δουλειά για την δυνατή τηλεοπτική σειρά (που έχει αναφορές στα 80s), "Stranger Things". Η παραγωγή ανήκει στους τρεις Muse και τους  Rich Costey (Sigur Ros, Frank Turner, Biffy Clyro κ.α.), Mike Elizondo, Shellback και Timbaland.
 

J Mascis - Elastic Days: Ένας από τους καλύτερους εν ζωή κιθαρίστες, ο J Mascis των Dinosaur Jr επιστρέφει με νέο δίσκο και το single “See You at the Movies.” Αυτή την κιθάρα χαίρεσαι πραγματικά να την ακούς, όσο μέτριος κι αν είναι ο δίσκος του...

30/11

The 1975 - A Brief Inquiry Into Online Relationships

The 1975 - A Brief Inquiry Into Online Relationships: Δύο χρόνια μετά το "I Like it When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware of It", οι The 1975 επιστρέφουν με νέα δουλειά και 3 νέα singles “Love It If We Made It,” “Give Yourself a Try” και “TOOTIMETOOTIMETOOTIME.”

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα