chickn-chickn-album

Chickn - Chickn

Chickn: η ψυχεδέλεια που θέλει η ελληνική rock σκηνή
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
jetztzeit rock, psychedelic rock, experimental

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Omens, Forget/Small Things, Taqsim/Rhy/Tavk Hama

Βαθμολογία:
7,5/10


Οι Chickn αποτελούν ένα από τα πιο hot ονόματα της εγχώριας rock μουσικής σκηνής αυτή την στιγμή. Μάλλον η λέξη rock δεν είναι ικανή να εξηγήσει το μουσικό ύφος της μπάντας, καθώς αυτά που παίζουν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψυχεδέλεια κυριαρχεί παντού και αυτό, στην τελική, είναι που μετράει. Αυτή η ψυχεδελική τάση των μουσικών τους είναι που με έκανε να τους προσέξω, να τους ακούσω και φυσικά να λατρέψω τα τραγούδια τους. Οι Chickn μόλις πραγματοποίησαν το δισκογραφικό ντεμπούτο τους με τον ομώνυμο τίτλο.

Άγγελος Κράλλης, Ευάγγελος Ασλανίδης και Παντελής Καρασεβδάς είναι η τριάδα που απαρτίζει τους Chickn. Δημιουργήθηκαν κάπου στην Αθήνα το 2012, έχουν στο ενεργητικό τους τρία singles και, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι, η μουσική που παίζουν περιγράφεται με τον όρο “Jetztzeit rock”. Η αλήθεια είναι πως ένας χαμός έχει συμβεί γύρω από το όνομά τους. Δικαιολογημένα ή όχι, ο χρόνος θα το δείξει. Προς το παρόν, έχουμε το πρώτο τους album για το οποίο είχα περιέργεια να δω πώς θα ακούγεται και προς τα πού το πάνε οι τύποι. Ακούγοντας το από την πρώτη στιγμή συνειδητοποιώ ότι οι Chickn τελικά το πάνε προς έναν πολύ καλό δρόμο. Θες κιθάρες περασμένες από παραμόρφωση, τις έχεις. Θες έξυπνα riffs και πιασάρικα solo, τα έχεις. Θες ποικιλομορφία, την έχεις. Εν ολίγοις, ο δίσκος είναι εκπληκτικός. Ήδη από το πρώτο κομμάτι, “Chickn Tribe”, το αθηναϊκό συγκρότημα σε έχει βάλει στον πλανήτη του και σε σφυροκοπάει με ψυχεδελικές μελωδίες που θα ζήλευαν καλλιτέχνες των 70’s.

Η πιθανότητα να βαρεθείς κατά την διάρκεια της ακρόασης του album δεν υπάρχει. Σε κάθε τραγούδι οι Chickn παρουσιάζουν και κάτι καινούργιο, κάτι που δεν άκουσες σε προηγούμενα κομμάτια, κάτι που θα τραβήξει εκ νέου το ενδιαφέρον σου. Από τη μία ακούμε το “Omens” που μας ανεβάζει να χαθούμε στα ουράνια και από την άλλη το “Aleppo/Jam” που δείχνει τη μουσική ιδιοφυία της μπάντας. Είναι μεσογειακοί τύποι και το δείχνουν στο “Taqsim/Rhy/Tavk Hama” το οποίο υποθέτω πως live θα ξεσηκώνει και τον πιο χαλαρό θεατή – ακροατή. Ολόκληρο το “Chickn” είναι φοβερό. Δεν πρόκειται να σε προδώσει σε καμία στιγμή. Αντιθέτως, μέχρι τελευταίας μελωδίας θα έχει να σου δώσει και κάτι καινούργιο. Η ελληνική σκηνή πρέπει να αισθάνεται τυχερή που υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Chickn και κυκλοφορούν δίσκους χωρίς αναμασημένη τροφή.     


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα