Monika

Manifest Day 1: Monika, Berlin Brides, B-Sides

Ημέρα Σάββατο 25/9/2010. Πρώτη μέρα του καθιερωμένου πλέον διήμερου μουσικού φεστιβάλ της Πάτρας το MANIFEST, το οποίο διοργανώνεται από τη Manifest by Mojo.
Διαβάστηκε φορες
Monika

Ημέρα Σάββατο 25/9/2010
. Πρώτη μέρα του καθιερωμένου πλέον διήμερου μουσικού φεστιβάλ της Πάτρας το MANIFEST, το οποίο διοργανώνεται από τη Manifest by Mojo.

Ώρα 20:00. Οι πόρτες έχουν ήδη ανοίξει από τις 19:00, αλλά ο κόσμος δεν είναι ακόμα αρκετός για να γεμίσει την όμορφη αίθουσα της "Ακτής Δυμαίων". Σήμερα περιμένουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον line-up από την εγχώρια μουσική σκηνή: τους πολλά υποσχόμενους B-Sides, τις εκρηκτικές μουσικές περσόνες Berlin Brides και το κορίτσι - θαύμα της ελληνικής μουσικής σκηνής Monika.

b-sidesΠρώτοι στην σκηνή (περίπου 20:15) εμφανίστηκαν οι B-Sides, το πενταμελές συγκρότημα από την Πάτρα, το οποίο έχει κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ του "Story without end" (B-otherside records) μέσα στο 2010. Οι B-Sides στην δεύτερη (μετά την περσινή) εμφάνιση τους στα πλαίσια του Manifest άνοιξαν το διήμερο με το "Small things", το πρώτο κομμάτι από το άλμπουμ τους και κατάφεραν να τραβήξουν για τα καλά την προσοχή του κοινού. Ακολούθησε το πολύ όμορφο "Angel" και στη συνέχεια το δυνατό "Like a dog".


b-sides2Όπως σημείωσε και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Βασίλης, "είναι πολύ όμορφο να βλέπεις γνωστούς στο κοινό", καθώς ανάμεσα στους μουσικόφιλους πατρινούς βρίσκονταν αρκετοί fans του συγκροτήματος, οι οποίοι τους καταχειροκροτούσαν. Στη συνέχεια ακούσαμε το "Rain" σε πολύ καλή εκτέλεση και το γνωστό "Queen", στο οποίο συμμετείχε πολύ και το κοινό. Μέχρι το τέλος της εμφάνισής τους ακούσαμε τα "Fading away", "Forest", "Snail" και το "Rekill" με το οποίο έκλεισαν. Σίγουρα το live είναι ένα από τα ατού των B-Sides, καθώς η εμφάνισή τους ήταν πολύ παραπάνω από αξιόλογη και οι ίδιο φάνηκαν πολύ δεμένοι μεταξύ τους.


Αφού οι B-Sides έπαιξαν για περίπου 40 λεπτά, ανέβηκαν στη σκηνή η Νατάσα και η Μαριλένα, αλλιώς οι Berlin Brides.  Ξεκίνησαν με τα “Princess in distress”, “Random play” και “Ete Athenian” και συνέχισαν για να παίξουν το πιο γνωστό “Off the rack”, στην εκτέλεση του οποίου ίσως έπρεπε να δώσουν κάτι παραπάνω.

Βerlin Brides

Ακολούθησαν τα “Bikini wax”,  “Rubberize”, “Rejection Junkie”, “Paralyzed”, “Hit and run”, “Failure to wank” και έκλεισαν αφιερώνοντας σε όλους μας το “Ballad for the touch-deprived”. Η καλύτερη στιγμή της εμφάνισης των Berlin Brides ήταν όταν ένας θαυμαστής τους ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε με τη Νατάσα στο “Hit and run”. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής τους προέτρεπαν τον κόσμο να σηκωθεί, να χορέψει και να διασκεδάσει. Προσωπικά, οι κοπέλες με εντυπωσίασαν, αλλά δεν δέχτηκαν από το κοινό την ανταπόκριση που τους άξιζε. Αναμένουμε το πλήρες άλμπουμ “Modern Celibacy” (Inner Ear Records) μέσα στον επόμενο μήνα.

berlin bridesberlin brides

Τηρώντας το πρόγραμμα του φεστιβάλ, οι Berlin Brides μας αποχαιρέτησαν περίπου στις 22:00. Πλέον, η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου αλλά και η συγκέντρωσή του κοντά στη σκηνή, απέδειξε πως οι περισσότεροι βρέθηκαν σήμερα στην «Ακτή Δυμαίων» για τη Monika, η οποία ανέβηκε στη σκηνή, όπως ήταν προγραμματισμένο, λίγο πριν τις 22:30.

MonikaΜε την χαρακτηριστική αμεσότητά της μας ευχαρίστησε και κάθισε στο πιάνο της. Ανάμεσα σε άλλα ακούσαμε με τη συνοδεία εξαίρετων μουσικών τα: “Pretend”, “Bloody sth”, “I’m not young in my youth”, “Never”, “Ca commence bien”, “Babe”, “Show me come on”, “Obsession”, “Are you coming with us”, “Away from my land”, “Over the hill”, “Run to ruin”, “Avatar”.

Το βασικό set έκλεισε με μια ευχάριστη έκπληξη:  “Let me roll it” (Paul McCartney & Wings). Τέλος, μας φύλαξε για το encore τα “Yes I do” (τραγούδι που πολλοί ζητούσαν φωναχτά να το ακούσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισής της) και “Not enough”.

MonikaΚαλύτερες στιγμές της Monika η εκτέλεση των “Bloody sth” και “Babe” και το πάθος στην παρουσία της  στο “Avatar”. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν έντονη στα “Babe”, “Over the hill” και “Yes I do”, αν και πολλοί ήταν οι θαυμαστές της που τραγουδούσαν μαζί της από την αρχή μέχρι το τέλος, γεγονός που εντυπωσίασε και την ίδια, όπως δήλωσε. Η τρίτη εμφάνιση της Monika στην Πάτρα (δεύτερη στη σκηνή του Manifest) ήταν ατμοσφαιρική και συγκινητική καθώς, όπως δήλωσε η ίδια, «στην Πάτρα νιώθω ότι επιστρέφω στο μουσικό μου ξεκίνημα». Το κλίμα στην «Ακτή Δυμαίων» επιβεβαίωνε την βαθιά σχέση της Monika με την Πάτρα και τον κόσμο της.

Στο ξεκίνημα του επόμενου 24ωρου, βρίσκομαι στο αυτοκίνητο «ξαναπαίζοντας» στο μυαλό μου τις καλύτερες στιγμές του Σαββάτου που πέρασε, σκεφτόμενη όμως και αυτές που έρχονται την Κυριακή.

Monika

Διαβάστε ακόμα