trailerparkgirl_gimme10

Gimme 10: Οι επιλογές των Trailer Park Girl

... με αφορμή την κυκλοφορία του EP "The Mixtape".

Διαβάστηκε φορες

Οι Trailer Park Girl είναι μια νεοσύστατη ροκ μπάντα από την Πάτρα.

Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2021, και η σύνθεσή τους περιλαμβάνει τους Igiso Οικονομοπούλου (φωνή), Ευστάθιο Μεσσήνη (κιθάρα), Σπύρο Παπαδημητρόπουλο (μπάσο), και Σπύρο Αλέξανδρο Στεφανίδη (τύμπανα, κρουστά).

Οι Trailer Park Girl κυκλοφόρησαν φέτος το ντεμπούτο EP τους, με τίτλο "The Mixtape", και με αυτή την αφορμή αποκαλύπτουν παρακάτω 10 δίσκους που αποτελούν βασικές επιρροές τους.

10. Human - Three Days Grace (2015)

Γενικά σαν μπάντα μάς αρέσει ο σκληρός ήχος, και οι Three Days Grace είναι από τις μπάντες που πρωταγωνιστούσαν, ειδικά στα εφηβικά μας χρόνια. Το "Human" είναι ένας δίσκος που έχει και αρκετά epic στοιχεία να προσφέρει, με tracks όπως το Painkiller και το Landmine που έχουν δυνατό ξεκίνημα. Το άκουσμα αυτού του δίσκου δεν μας απογοήτευσε ποτέ.

9. The Dark Side Of The Moon - Pink Floyd (1973)

Τι να πούμε και τι να μην πούμε ακριβώς για αυτό το άλμπουμ; Αγαπημένο από εμάς και τον κόσμο, τόσο δημοφιλές που καταντά γραφικό πλέον το να πούμε ότι είναι μια από τις βασικές μας επιρροές. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τραγούδια από αυτόν τον δίσκο, καθώς είναι όλα τους αριστουργήματα.

8. NOLA - Down (1995)

Και εδώ είναι που ξεκινά να γίνεται fun η φάση. Είμαστε όλοι φαν της heavy μουσικής που αργότερα έγινε ευρέως γνωστή ως stoner εδώ στην Ελλάδα. Οι Down μας αρέσουν γιατί συνδυάζουν τις γνώσεις, την κατάρτιση και την όρεξη ατόμων που είναι frontmen σε άλλες μπάντες ο καθένας, αλλά παρ' όλα αυτά το συγκεκριμένο πρότζεκτ δουλεύει με τα 1000. Το "NOLA" είναι αγαπημένο άλμπουμ, καθότι έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των επιτυχιών τους μέσα. Είναι άχαστο!

7. Bleach - Nirvana (1989)

Grunge το ιδίωμα και μιλάμε για τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο κομμάτι από αυτό το άλμπουμ μας εκφράζει καλύτερα! Αλλά μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι μας βοήθησε αρκετά να γράψουμε συγκεκριμένα οργανοπαικτικά στοιχεία στα τραγούδια μας.

6. Nevermind - Nirvana (1991)

Πιο πολύ από το ίδιο το άλμπουμ μπορούμε να πούμε ότι ο τίτλος είναι αυτός που διηγείται μια ιστορία για εμάς. Αφήνοντας ο καθένας άτομα και καταστάσεις πίσω, λέγοντας «nevermind» και προχωρώντας παρακάτω, στο να κάνουμε το δικό μας όσο καλύτερα μπορούμε. Πέρα από αυτά όμως, ο ήχος είναι επαναστατικός για την εποχή, και αυτό μας κάνει να θέλουμε να το ακούμε και να επηρεαζόμαστε από αυτό.

5. California Crossing - Fu Manchu (2001)

Μια φορά τους ακούς και μετά τέλος -δεν ξεκολλάς! Είναι εκείνη η κατάσταση που θέλεις να πάρεις τη σανίδα του σερφ και να κάνεις τη φάση σου. Με tracks όπως το "Mongoose", το ομώνυμο, το "Downtown In Dog Town" και το "Wasteoid" νιώθει κανείς την απελευθέρωση και τη διασκέδαση που σε ωθεί αυτή η μπάντα να απολαύσεις.

4. Blues Pills - Blues Pills (2014)

Τώρα πρόκειται να μιλήσουμε για μια μπάντα που έχει διαφορετικά δεδομένα από τις υπόλοιπες που αναφέραμε. Θα τους χαρακτηρίζαμε masters του σύγχρονου blues ήχου. Με κομμάτια όπως το "Black Smoke" και το "Astral Plane" μάς έκλεψαν την καρδιά και μας ώθησαν στο να κάνουμε step up το παιχνίδι μας σε ένα υψηλότερο level.

3. Death By Sexy - Eagles Of Death Metal (2006)

Αυτή είναι η μπάντα στην οποία θα θέλαμε πιο πολύ να μοιάσουμε. Rock n’ roll ριφάκια και σέξι στίχοι είναι το απόλυτο combo για μια μπάντα που θέλει, αν μη τι άλλο, να κάνει εντύπωση. Αγαπημένα tracks είναι το "I Want You So Hard" και το "Don’t Speak", γιατί δίνουν μια άλλη αισθητική στη ροκ που έχουμε συνηθίσει.

2. Stadium Arcadium - Red Hot Chili Peppers (2006)

Στο συγκεκριμένο σχήμα γίνεται αναφορά πιο πολύ για συναισθηματικούς λόγους. Πάντα είχαν να προσφέρουν και πάντα θα έχουν. Μας έχουν βοηθήσει πολύ στη σύνθεση, ειλικρινά. Αυτόν τον δίσκο τον αγαπάμε ιδιαίτερα, διότι έχει ένα blend από τα αγαπημένα μας δικά τους τραγούδια.

1. Songs For The Deaf - Queens Of The Stone Age (2002)

Main, μεγάλη και πάντα σημαντικότατη επιρροή στη μουσική μας το συγκεκριμένο σχήμα. Τους παρακολουθούμε πολύ γιατί έχουν να μας διδάξουν πολλά. Ο εκάστοτε μουσικός ωφελείται μαθαίνοντας από τις μπάντες που είναι στις βασικές επιρροές του. Έτσι κι εμείς γουστάρουμε να ακούμε και να μαθαίνουμε από μπάντες σαν κι αυτή.

Η Facebook σελίδα των Trailer Park Girl

Διαβάστε ακόμα