ταινίες-μάρτιος-2017

Ταινίες - Μάρτιος 2017

Οι συντάκτες μας προτείνουν
Διαβάστηκε φορες
Οι cine-συντάκτες μας μάζεψαν σε αυτό το άρθρο, όλες τις ταινίες που περιμένουμε με ανυπομονησία τους τρεις πρώτους μήνες του 2017. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν τον μήνα που μόλις μπήκε και προτείνουμε: T2 Trainspotting και Logan.

Εκτός από τις παραπάνω πολυαναμενόμενες ταινίες, οι συντάκτες μας προτείνουν να μη χάσετε ούτε τις παρακάτω:

HIDDEN-FIGURES
Αφανείς Ηρωίδες (Hidden Figures)
Ιστορικό, βιογραφικό δράμα (2017)
Σκηνοθεσία: Θίοντορ Μέλφι
Ηθοποιοί: Ταράζι Π. Χένσον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζανέλ Μονέ
Το «Αφανείς Ηρωίδες» είναι η απίστευτη άγνωστη ιστορία των Κάθριν Τζόνσον (Ταράζι Π. Χένσον), Ντόροθι Βον (Οκτάβια Σπένσερ) και Μαίρη Τζάκσον (Τζανέλ Μονέ), τριών ιδιοφυών Αφροαμερικανών γυναικών, οι οποίες εργάζονταν για τη NASA και ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ιστορία: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά, ένα σπουδαίο επίτευγμα που ανέτρεψε την διαστημική κούρσα και ενθουσίασε τον κόσμο. Οι τρεις πρωτοπόροι ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που συνάντησαν λόγω του φύλου και της φυλής τους, εμπνέοντας τις επόμενες γενιές να κάνουν μεγάλα όνειρα.

TSCHICK

Βερολίνο, αντίο (Tschick)

Κοινωνική (2016)
Σκηνοθεσία: Φατίχ Ακίν
Ηθοποιοί: Αλεξάντερ Σιρ, Φρεντερίκ Κέμπτερ, Νικόλ Μερσέντες Μούλερ
Ο αγαπημένος του ελληνικού -και όχι μόνο- κοινού Φατίχ Ακίν («Μαζί, Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού», «Ο Ήχος της Πόλης», «Soul Kitchen», «Η Μαχαιριά») επιστρέφει με μια απρόβλεπτη, διασκεδαστική, συγκινητική περιπέτεια δύο εφήβων που αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους τη ζωή όπως την ξέρουν και να εξερευνήσουν για πρώτη φορά τον μεγάλο κόσμο που τους περιμένει εκεί έξω.



ΤΟ-ΑΓΝΩΣΤΟ-ΚΟΡΙΤΣΙ
Το άγνωστο κορίτσι (La fille inconnue)

Δράμα μυστηρίου (2016)
Σκηνοθεσία: Ζαν Πιέρ & Λυκ Νταρντέν
Ηθοποιοί: Αντέλ Χανέλ, Ζερεμί Ρενιέ
Οι πάντα συνεπείς αδελφοί Νταρντέν, έχοντας ήδη δύο Χρυσούς Φοίνικες στο ιστορικό τους, επέστρεψαν στα γνώριμα εδάφη του Φεστιβάλ Καννών για έβδομη φορά με το Άγνωστο Κορίτσι. Η νεαρή ειδικευόμενη Τζένι, γυρίζει ένα βράδυ στο σπίτι της μετά από μια μεγάλη και κουραστική ημέρα. Χτυπάει το κουδούνι της αλλά εκείνη δεν απαντά. Το επόμενο πρωί, η αστυνομία την ενημερώνει ότι μια άγνωστη γυναίκα βρέθηκε νεκρή κοντά στο σπίτι της.
Επίσημο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Καννών.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Καταπληκτικές Γυναίκες (20th Century Women)
Δραματική Κομεντί (2016)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Μιλς
Ηθοποιοί: Ανέτ Μπένινγκ, Γκρέτα Γκέργoυικ, Ελ Φάνινγκ
1979. Στη Σάντα Μπάρμπαρα ζει η Ντοροτέα Φιλντς, μια αποφασισμένη ανύπαντρη μητέρα κοντά στα 55, που μεγαλώνει τον έφηβο γιο της, Τζέιμι, σε μια εποχή που σφύζει από πολιτιστικές αλλαγές και επανάσταση. Η Ντοροτέα χρησιμοποιεί δύο νεότερες γυναίκες για την ανατροφή του Τζέιμι: τον Άμπι, μια ελευθέρων ιδεών πανκ καλλιτέχνιδα που ζει ως οικότροφος στους Φιλντς, και την Τζούλι, μια πολιτικοποιημένη και προκλητική γειτόνισσα.

ΤΕΛΟΣ-ΚΟΣΜΟΥ
Ακριβώς το τέλος του κόσμου (Juste la fin du monde)
Δραματική (2016)
Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν
Ηθοποιοί: Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Λία Σείντου, Νάταλι Μπέι
Μετά από 12 χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένεια του. Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.
Μέγα Βραβείο από το Φεστιβάλ Καννών
THE-SHACK


Αναζητώντας την Αλήθεια (The Shack)
Φαντασίας (2017)
Σκηνοθεσία: Στιούαρτ Χέιζελντιν
Ηθοποιοί: Σαμ Γουόρδινγκτον, Οκτάβια Σπένσερ
Μετά την απαγωγή και τον ανακοινωμένο μέσω υπόθεσης θάνατο της μικρότερης κόρης του Μακένζι Άλεν Φίλιπς, της Μίσι, ο Μακ λαμβάνει ένα γράμμα και υποπτεύεται ότι αυτό είναι από τον Θεό που του ζητάει να επιστρέψει στην καλύβα όπου υποτίθεται ότι δολοφονήθηκε η Μίσι. Αφού κάνει τη μελέτη του, αφήνει το σπίτι του και φτάνει εκεί για πρώτη φορά μετά το τραγικό γεγονός, καταλήγοντας να έρθει σε επαφή με κάτι που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.



Διαβάστε ακόμα