Ταινίες - Μάιος 2016

Οι συντάκτες μας επιλέγουν τις καλύτερες ταινίες που θα βγουν στις αίθουσες το Μάιο
Διαβάστηκε φορες

captain america civil war mixgrill picksCaptain America: Civil War
Captain America: Εμφύλιος πόλεμος
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας (2016)
Μετά το τέλος της ταινίας Οι Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron o Στιβ Ρότζερς (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η ιστορία του “Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος”. Μετά από ένα διεθνές επεισόδιο στη Νιγηρία, όπου χρειάστηκε η καταλυτική επέμβαση των Εκδικητών, ξεκίνησαν κάποιες πολιτικές διεργασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα κυβερνητικό σώμα αρμόδιο να εγκρίνει σε ποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επεμβαίνει το επίλεκτο σώμα των super ηρώων. Η νέα αυτή γραφειοκρατική αντιμετώπιση αδρανοποιεί, κατά κάποιο τρόπο, τους Εκδικητές, καθώς αυτοί πρέπει να στρέψουν όλη την προσοχή τους, για να αντιμετωπίσουν έναν νέο καταχθόνιο κακό που εμφανίζεται και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο.
Σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo
Σενάριο: Christopher Markus, Stephen McFeely
Με τους: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson

The Man Who Knew Infinitythe man who knew infinity
Ο άνθρωπος που γνώριζε το άπειρο
Βιογραφική δραματική (2015)
Το 1913, στην Ινδία, ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως είχε αποτύχει στις σπουδές του εξαιτίας της εμμονικής, μοναχικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζ.Χ. Χάρντι, έναν επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης», ο άνθρωπος που θα αναστάτωνε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο ρομαντικό τρόπο.
Σκηνοθεσία: Matt Brown
Σενάριο: Matt Brown
Με τους: Dev Patel, Jeremy Irons, Malcolm Sinclair
xmen apocalypse
X-Men: Apocalypse

Περιπέτεια Φαντασίας (2016)
Από την αυγή του πολιτισμού, λατρευόταν σαν θεός. Ο Απόκαλιψ, ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men της Marvel, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις πολλών άλλων μεταλλαγμένων, καταλήγοντας αθάνατος και ανίκητος. Ξυπνώντας μετά από χιλιάδες χρόνια, απογοητεύεται από τον κόσμο που βρίσκει και σχηματίζει μια ομάδα...
Σκηνοθεσία: Bryan Singer
Σενάριο: Simon Kinberg, Bryan Singer
Με τους: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence


El cuerpothe body el cuerpo
Το σώμα
Θρίλερ μυστηρίου, ισπανική (2012)
Στη μέση της νύχτας, ένας άντρας που τρέχει πανικόβλητος τραυματίζεται θανάσιμα από ένα διερχόμενο αμάξι. Όταν φτάνει η αστυνομία, ανακαλύπτει ότι ο άντρας ήταν ο νυχτοφύλακας στο κοντινό νεκροτομείο, από το οποίο στη συνέχεια διαπιστώνει ότι έχει εξαφανιστεί μία σορός. Το σώμα της Μάικα Βιγιαβέρδε, μιας γνωστής και πλούσιας κοσμικής γυναίκας, δεν βρίσκεται πια στον παγωμένο θάλαμο. Ο επιθεωρητής Χάιμε Πένια, που αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, σφραγίζει το νεκροτομείο κι αρχίζει την έρευνα. Βασικός του μάρτυρας είναι ο Άλεξ Ουγιόα, σύζυγος της Μάικα, ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να ξετυλίξει το νήμα της εξαφάνισης, αφού γνωρίζει όλα τα μυστικά της. Όταν όμως θα ξεσπάσει μια ισχυρή καταιγίδα, το νεκροτομείο θα απομονωθεί, και μια σειρά παράξενων φαινομένων θα αρχίσει να εκτυλίσσεται, σηματοδοτώντας μια εφιαλτική βραδιά για όλους.
Σκηνοθεσία: Oriol Paulo
Σενάριο: Oriol Paulo, Lara Sendim
Με τους: José Coronado, Hugo Silva, Belén Rueda

alice through the looking glass
Alice Through the Looking Glass
Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη
Περιπέτεια Φαντασίας (2016)
Θα παρακολουθήσουμε ακόμη ένα ταξίδι της Αλίκης, αυτή τη φορά μέσα από έναν καθρέφτη. Η ηρωίδα μας θα μεταφερθεί -παραδοσιακά- σε μια άλλη διάσταση, θα συναντήσει καινούργιους, αλλά και γνώριμους χαρακτήρες. Θα κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς που θα της στήσουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες. Σκοπός τους να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν.
Σκηνοθεσία: James Bobin
Σενάριο: Linda Woolverton, βασισμένο στα βιβλία του Lewis Carroll
Με τους: Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter



The Nice Guys the nice guys
Κωμωδία περιπέτειας (2016)
Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70. Ο άτυχος ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς (Ράιαν Γκόσλινγκ) και ο μπράβος Τζάκσον Χίλι (Ράσελ Κρόου) πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν την υπόθεση μιας αγνοούμενης κοπέλας, καθώς και μία φαινομενικά ασύνδετη υπόθεση του θανάτου μιας πορν σταρ. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, αποκαλύπτουν μια σοκαριστική συνωμοσία που φτάνει στους υψηλότερους κύκλους εξουσίας.
Σκηνοθεσία: Shane Black
Σενάριο: Shane Black, Anthony Bagarozzi
Με τους: Ryan Gosling, Matt Bomer, Kim Basinger









Διαβάστε ακόμα