Ekeinos+2002gr

Εκείνος + Εκείνος σε μια μαγική βραδιά γεμάτη μουσική!

Έντεκα χρόνια μετά επέστρεψαν. Οι Εκείνος + Εκείνος παρουσίασαν το νέο δίσκο τους στο Σταυρό του Νότου σε μια βραδιά γεμάτη μουσική.
Διαβάστηκε φορες
Οι Εκείνος + Εκείνος επέστρεψαν στα μουσικά δρώμενα έχοντας στις αποσκευές τους τον καινούριο δίσκο τους «Μέτρα με τέχνη τον καιρό», που κυκλοφορεί ήδη ψηφιακά, και μας το παρουσίασαν επί σκηνής μαζί με μουσικές εκπλήξεις αλλά και με τους καλεσμένους, τους 2002 GR.

Περιμένοντας λίγο έξω από το Σταυρό του Νότου, ένιωθα πως η επιστροφή των δύο αυτών καλλιτεχνών μόνο για καλό μπορεί να είναι και δεν έπεσα έξω. Με την είσοδο μου, η αύρα τους με περικύκλωσε και όσο ο κόσμος ερχόταν καθυστερημένα τόσο η ανυπομονησία διαγράφονταν στα πρόσωπά τους. 

Το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ, όταν οι πέντε τους ανέβηκαν στη σκηνή για να μας καλωσορίσουν ορχηστρικά παρέα με «Τα χειμωνιάτικα μπαρ», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια τους, που ένωσε τις φωνές μας μαζί τους με το ξεκίνημα μιας βραδιάς γεμάτης μουσική!!

«Σε στίχους Γιώργου Πολυμενάκου με «τα χειμωνιάτικα μπαρ» ξεκίνησαν όλα για τους Εκείνος + Εκείνος»
ανέφερε χαρακτηριστικά λίγα λεπτά μετά ο Νίκος Καλλίνης.

Εκείνος + Εκείνος

Για ν' ακολουθήσει «Ένα καράβι παλιό» και το δικό τους «Να με αγαπάς» σε μια δυναμική εκτέλεση όπου τα riff της κιθάρας στο κλείσιμο του έδωσαν το κάτι παραπάνω μουσικά! 

Συνεχίζοντας το δικό τους ταξίδι στο χρόνο με το «Όπου και να 'σαι» μαζί με το «Ένα ρόδο και ένα αγκάθι» στο οποίο έκαναν φωνητικά και οι πέντε που βρίσκονταν στη σκηνή, σε μια στιγμή που με εξέπληξαν ευχάριστα. 

Έχετε δει μουσικό στα τύμπανα να τραγουδάει; 

Δεν το βλέπουμε συχνά αυτό αλλά με το Δημήτρη Αιγινίτη γίνεται, και δη στο ξεχωριστό «Βράδυ Σαββάτου», ο οποίος με τη ζεστή ερμηνεία του κέρδισε και το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις. 

Αμέσως μετά, «Φέρε μαζί σου αλλαξιές», το πρώτο single που κυκλοφόρησε για το νέο δίσκο τους, λίγο διαφορετικά παιγμένο στη σκηνή, για να έρθει το «Μετανιώνω» που έχουν γράψει εκείνοι σε στίχους του Νίκου Γρίτση να δώσει μια λαϊκή νότα στη βραδιά! 

«Σαν τελευταίο τσιγάρο» από το μακρινό 2000, λίγο πριν δώσουν πάσα στους καλεσμένους, τους 2002 GR ν' ανέβουν στη σκηνή. Πρώτα ο Ηλίας Ασβεστόπουλος, όπου τραγούδησαν μόνο με μια κιθάρα, ως ντουέτο με τον Νίκο το ιδιαίτερο «Να μ' αγαπάς» του Παύλου Σιδηρόπουλου για να πλαισιωθεί λίγο αργότερα από το υπόλοιπο συγκρότημα.

Εκείνος + Εκείνος

Οι 2002 GR πλέον στη σκηνή, ερμήνευσαν τραγούδια όπως «Είπες πως μ' αγαπάς», «Δεν είσαι έρωτας εσύ»,  «Μαγική Αυλή» συμπαρασύροντας μας στους ρυθμούς τους, με τις φωνές μας να γίνονται ένα σαν μια μεγάλη παρέα, δίνοντας παράλληλα και μια πιο νοσταλγική πινελιά στην εμφάνιση τους.

Επιστρέφοντας οι Εκείνος + Εκείνος στη σκηνή, ξεκίνησαν να παίζουν ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους, «Τα λόγια κομμάτια», που όλοι μαζί τραγουδήσαμε σε μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς!

Ρίχνοντας λίγο την ένταση, ο Νίκος τραγούδησε acapella (σ.σ χωρίς μουσική) την εισαγωγή από το «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» δείχνοντας και τις ερμηνευτικές του ικανότητες για να μπουν οι υπόλοιποι στη συνέχεια, μεταμορφώνοντας το σε μια έντονα ροκ διασκευή που δεν ακούς συχνά.

Έπειτα, ξανά ο Δημήτρης στο τραγούδι παρέα αυτή τη φορά με το Νίκο ως ντουέτο για το πετυχημένο «Εφάπαξ» για ν' ακολουθήσει το «Τι θα γίνει», ένα νέο κομμάτι από το «Μέτρα με τέχνη τον καιρό».
 
Φτάνοντας σιγά σιγά προς τέλος, ακούσαμε το δικό τους «Σιωπή» αλλά και το «Πεθαίνω για σένα» για να μας αποχαιρετήσουν προσωρινά με το πάντα χαρούμενο «Η φωτεινή πλευρά της ζωής».

Φεύγοντας μόνο για λίγο επέστρεψαν για το encore με τα διαχρονικά «Χαιρετίσματα» συμπληρώνοντας το με το μοναδικό "Superstition" του Stevie Wonder για να μας καληνυχτίσουν μετά από σχεδόν τρεις ώρες σερί πάνω στη σκηνή με το αξεπέραστο "Όταν έχω εσένα".

Με έντονη δυναμική και ροκ ήχους κατέθεσαν αυτό που αγαπάνε, χωρίς διάλειμμα, οι Εκείνος + Εκείνος τόνισαν την παρουσία τους στα μουσικά πράγματα τόσο με την εμφάνισή τους όπου και γνώρισαν την αποθέωση όσο και με ένα δίσκο που αξίζει ν' ακούσεις και να στηρίξεις!

Και όπως είπε ο Νίκος μαζί με την καληνύχτα του "Να αγαπάτε, να συγχωρείτε και να μη ξεχνάτε πως η ζωή είναι πολύ μικρή".

Εκείνος: Νίκος Καλλίνης
+ Εκείνος: Κώστας Λογοθετίδης

Μαζί τους στη σκηνή:
Γιάννης Γρυπαίος: Μπάσο
Βαγγέλης Κρίθαρης: Ηλεκτρική Κιθάρα
Δημήτρης Αιγινίτης: Τύμπανα

*Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσεσμετζής

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα