Σκορτσέζε

Τhe Irishman: Το καινούργιο γκανγκστερικό έργο του Scorsese

Μartin Scorsese και Robert de Niro συνεργάζονται ξανά την καινούργια ταινία του σκηνοθέτη.
Διαβάστηκε φορες
Μετά την απογοήτευση που χάρισε το Silence στον σκηνοθέτη του, καθώς δεν κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές ούτε του κοινού ούτε των κριτικών, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα και απο την περιφρόνηση που γνώρισε η ταινία στα κινηματογραφικά βραβεία (Golden Globes, SAG Awards, Oscar, BAFTA), o Scorsese αποφάσισε να βαδίσει εκ νέου σε οικεία κινηματογραφικά μονοπάτια, μεταφέροντας επί της μεγάλης οθόνης το βιβλίο του Charles  Blandt, "I heard you paint houses" (2004).

Η ταινία, το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Stenen Zaillian (Schindler's list, American Gangster, Gangs of New York), αφορά την ζωή του μαφιόζου Frank Sheeran, γνωστού και ως Ιρλανδού. Τον ρόλο του "Irishman" θα υποδυθεί, ο παλαίμαχος γκάνγκστερ Robert de Niro, ο οποίος θα βρεθεί για ένατη φορά στην καριέρα του υπο τις σκηνοθετικές οδηγίες του Scorsese. Στο έργο μέλλει να συνυπάρξουν και άλλοι ηθοποιοί απο τον "κόσμο της μαφίας" που έχουν κατά το παρελθόν συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη, ενώ για πρώτη φορά θα συναντηθούν κινηματογραφικά Scorsese και Αl Pacino.

Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει η δήλωση του Gaston Pavlovich, παραγωγού της ταινίας, που έκανε λόγο πως θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εφέ για την αναπαράσταση της εικόνας του "Irishman" σε νεαρή ηλικία. Όπως επισήμανε, θα δούμε τον de Niro να έχει την  ίδια όψη που είχε το 1974 όταν πρωταγωνιστούσε στο δεύτερο μέρος του Godfather.

Tέλος, τα διεθνή δικαιώματα για την προβολή της ταινίας, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018, κέρδισε όχι κάποιο μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο αλλά αντίθετα το Netflix, το  οποίο αφού πρώτα μας κατέστρεψε τις ζωές με τις εκπληκτικές σειρές του, τώρα ανοίγει τα φτερά του και προς τον χώρο του σινεμά.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα