Πήγαμε στο live των Echo Basement στο six dogs

Μια από αυτές τις βραδιές που ξέρεις τι θα ακούσεις, αλλά και πάλι σε εκπλήσσει.
Διαβάστηκε φορες
Όταν το συναυλιακό βήμα δίνεται στις «νέες» μπάντες ενέχεται ο κίνδυνος το αποτέλεσμα να είναι αδιάφορο, αλλά υπάρχουν και εκείνες οι φορές που, η ανησυχία της ανακάλυψης από τη μεριά των μουσικόφιλων, σε συνδυασμό με την εξερεύνηση των ορίων της μπάντας επί σκηνής, δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έτσι ήταν λοιπόν αυτό το live: το six dogs ήταν σχεδόν γεμάτο από κόσμο, σχεδόν εξαρχής, στη σκηνή ανέβηκαν πρώτα οι Holy Limbo και έπειτα οι Echo Basement.

Οι Holy Limbo μας έβαλαν σε μια διάσταση που οριοθετείται από ρυθμικά μοτίβα του μπάσου, της κιθάρας και των synths, ενώ ταυτόχρονα αυτοαποπροδοσδιορίζεται με τα απλανή φωνητικά. Μας προετοίμασαν το έδαφος για τον πρώτο τους δίσκο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Οι Echo Basement, με ένα EP και ένα LP στη δισκογραφική τους δουλειά, έδωσαν στο κοινό αυτό που λείπει από τις χαώδεις συναυλίες: την αμεσότητα με μια συναυλία που έμοιαζε να είναι μυστικό για λίγους. Σημαντικό βέβαια ήταν πως δεν υστερούσαν ούτε σε permormance ούτε σε ποιότητα ήχου και με μια πολύ καλή εμφάνιση μετέδωσαν στο κοινό που, είτε τους ήξερε είτε ήρθε να τους γνωρίσει, το μουσικό τους στίγμα. Ατμοσφαιρική μουσική που συνδυάζει ρυθμικά στοιχεία με ορχηστρικές μελωδίες, χωρίς να λείπουν δυναμικά ξεσπάσματα και ένταση. Η μπάντα είναι σαφές πως βρίσκεται σε έναν διαρκή πειραματισμό, ο οποίος με βάση τα post-indie-shoegaze στοιχεία, δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.


Setlist
Echo Basement:
1.   Dig my body a hole
2.   Palazzo
3.   Leap of faith
4.   Where is Jessica Hyde?
5.   Our Mondays apart
6.   Do you wanna go for a ride
7.   Goodnight Mrs White
8.   Loneliness is what' s felt among people
9.   Klov
10. Exist
11. Days of retreat

Οι φωτογραφίες είναι της Δήμητρας Τζαβάρα.
Διαβάστε ακόμα