Lia Hide @ six d.o.g.s.

Ενέργεια και αλληλεπίδραση στην παρουσίαση δίσκου της Lia Hide

Η Lia Hide παρουσίασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το τελευταίο της δίσκο "The Missing Fourth Guest" στη σκηνή του six d.o.g.s στο Μοναστηράκι. 

Διαβάστηκε φορες
Lia Hide στα synths
Lia Hide
incirrina

Το ημερολόγιό μου έχει πολλές σημειώσεις, όμως μία ήταν κυκλωμένη καιρό τώρα. Ποια ήταν αυτή; Η παρουσίαση του δίσκου της Lia Hide στο αγαπημένο stage της Αβραμιώτου, με καλεσμένους τους Incirrina, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τα μέσα του μήνα που διανύουμε. Με αφορμή ωστόσο αυτή την εμφάνισή της είχε μιλήσει στο MixGrill λίγες μέρες πριν.

Ξεκίνησα να κατευθύνομαι προς το κέντρο της Αθήνας, αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει το live. Επιλέγω να φτάνω νωρίς κάπου για να αφουγκράζομαι την ενέργεια και την προσμονή όσων είναι ήδη εκεί. 

Λίγο μετά τις εννέα και μισή το βράδυ οι Incirrina άνοιξαν τη βραδιά για να ζεστάνουν εκείνους που ήταν ήδη εκεί, αλλά και όσους έμπαιναν στο χώρο εκείνη την ώρα. Η μελωδία του “My Only Land” από το δεύτερο δίσκο τους "Lip Led Scream" μας έβαλε στις «σκοτεινές μουσικές» τους. Η ομοιογένεια τους φάνηκε και στα επόμενα κομμάτια, όπου τα synths τους και η κινούμενη εικόνα πίσω τους ως σκηνικό έδενε με τις φωνές του συγκροτήματος των Incirrina, που είναι ένα electronic/minimal synth duo από το 2017. Οι εναλλαγές στις μεταξύ τους ερμηνείες είναι ένα πλεονέκτημα που διαθέτουν όπως και η full analog παραγωγή τους επί σκηνής, κερδίζοντας όσους ήταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο χώρο. Το "Shrapnel Words" προκάλεσε θερμές αντιδράσεις, ενώ προσωπικά ξεχώρισα το “Hatred” από το τελευταίο τους LΡ. Για τελευταίο κομμάτι επέλεξαν ένα καινούριο κομμάτι τους, που δεν έχουν δισκογραφήσει ακόμα, το "Sometimes", δίνοντας την κατάλληλη πάσα στη Lia Hide για τη συνέχεια της βραδιάς.  

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω ότι περίμενα ο περισσότερος κόσμος να έχει έρθει στην ώρα έναρξης, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και καλλιτεχνών, αν και δυστυχώς δε συνηθίζεται στα μέρη μας. 

Μετά από την απαραίτητη αλλαγή προσώπων στη σκηνή, είχε φτάσει η στιγμή για τη Lia Hide και τη μπάντα της την οποία αποτελούν οι Aki'Base στο μπάσο, Γιώργος Ράδος στα τύμπανα, Ντένης Μόρφης στις κιθάρες και ο Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα. Ωστόσο, το stage γέμισε με έξτρα φώτα δαπέδου που μου δημιούργησαν την περιέργεια για το πως θα χρησιμοποιηθούν. Η εισαγωγή από το "Birthdays" μου έλυσε το γρίφο με το άνοιγμα όλων των όρθιων φωτιστικών τα οποία δημιούργησαν και μια άλλη αίσθηση σκηνογραφικά. Η συμμετοχή του Στέλιου Χατζηκαλέα έδωσε τις απαραίτητες ιδιαίτερες πινελιές τόσο στο "Uterus Will" όσο στο "Proposal" όπου η Lia γνώρισε την αποθέωση στο τέλος τους, τόσο για τη φωνητική της παρουσία όσο και για την ενέργεια που εξέπεμπε!

Αμέσως μετά, η τραγουδίστρια έπαιξε στο πιάνο το “Cloud” όπου μαζί με την υπόλοιπη μπάντα έβγαλαν τρομερή ένταση και ρυθμό επί σκηνής κάτι που ένιωσα στον απόλυτο βαθμό. «Σας ευχαριστώ που το κάνατε γιορτή απόψε!», ανέφερε λίγα λεπτά μετά, εμφανώς συγκινημένη. Η έκπληξη όμως της βραδιάς δεν είχε έρθει ακόμα… Για κλείσιμο της παρουσίασης του δίσκου δε θα μπορούσε να ήταν άλλο πέρα από το "Wynnona", όπως ακριβώς και στο LP με τη διαφορά ότι η ζωντανή παρουσίαση του μου δημιούργησε πολλά και έντονα συναισθήματα και η Lia το ερμήνευσε με ένα τόσο ιδιαίτερο και γεμάτο τρόπο που εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα από όλους. Ο κόσμος είχε ζεσταθεί για τα καλά και αυτό φαινόταν και από τις αντιδράσεις του απέναντι στην οικοδέσποινα της βραδιάς. 

Μετά τον κύκλο της παρουσίασης του καινούργιου δίσκου, η τραγουδίστρια ετοίμασε ένα setlist από τραγούδια μέσα από την πορεία της, μεταξύ αυτών ήταν το “Johnny” και το "Rembrandt", βάζοντας τον κατάλληλο ηλεκτρικό ήχο που χρειαζόμασταν εκείνη τη νύχτα. Το κλείσιμο της συναυλίας αυτής ήταν με ένα remix του "Mantis", που κυκλοφόρησε στην καραντίνα! Η βραδιά όμως μας επιφύλασσε και μια έκπληξη! Αντί για καληνύχτα η Lia τραγούδησε acapella (σ.σ. μόνο φωνή, χωρίς μουσική) το "Last night I dreamed you die", αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές φωνητικές της ικανότητες όπου γνώρισε την αποθέωση ξανά!

Ήταν μια σφιχτή παρουσίαση που μου άφησε μια πολύ θετική εντύπωση γιατί άκουσα σχεδόν όλα τα τραγούδια ζωντανά και ένιωσα τη ενέργεια και την αλληλεπίδραση καλλιτέχνη-κοινού -όταν ανέβηκε στη σκηνή η Lia- το οποίο είχε έρθει να ακούσει τα κομμάτια και ήταν προσηλωμένο στη σκηνή. Και στα επόμενα Lia μαζί με την υπέροχη ομάδα σου!

Διαβάστε ακόμα