Giota_Themis

Η Γιώτα Νέγκα πλημμύρισε μουσικές στην Τεχνόπολη

Το συναυλιακό καλοκαίρι ξεκίνησε με τη Γιώτα Νέγκα στην Τεχνόπολη η οποία μας χάρισε μαγικές στιγμές. 
Διαβάστηκε φορες
Η ημερομηνία είχε τσεκαριστεί σχεδόν με την ανακοίνωσή της. Η Γιώτα Νέγκα «Με τα μάτια κλειστά» πλημμύρισε με μουσική την Τεχνόπολη στο Γκάζι σε μια βραδιά που σε όσους την έζησαν θα μείνει αξέχαστη.

Τη σκηνή μοιράστηκε με σπουδαίους συνθέτες που έχει συνεργαστεί κατά καιρούς η τραγουδίστρια όπως ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Κώστας Λειβαδάς

Ο καθαρός αττικός ουρανός ήταν σύμμαχος του πολύ κόσμου που συνέρρευσε στο όμορφο χώρο της Τεχνόπολης είτε για να πάρει τη θέση του ως καθήμενος είτε να παραμείνει όρθιος, περιμένοντας με ανυπομονησία τη Γιώτα Νέγκα.

NEGKA GIOTA
Η εισαγωγή από το «Δε με κρατάει ότι θυμάμαι» έδωσε το έναυσμα για μια μεγάλη γιορτή. Η Γιώτα εμφανίστηκε στη σκηνή, εν μέσω χειροκροτημάτων, με σιγουριά, αποπνέοντας μια όμορφη αύρα που ένιωθες ότι ήταν αμφίδρομη. 

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είστε απόψε μαζί μου και σας ευχαριστώ γι' αυτό, νιώθω ένα μικρό τρακ και συγκίνηση μαζί γιατί θα μοιραστώ τη σκηνή με συνθέτες κεφάλαια της προσωπικής μου πορείας" υποδεχόμενη λίγα λεπτά μετά «αυτόν που ήταν ούτως ή άλλως η αρχή» τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ο οποίος μας αποκάλυψε τον τρόπο που την άκουσε σε μια οντισιόν πριν 15 χρόνια τονίζοντας πως το τραγούδι «Με τα μάτια κλειστά», ένιωθε πως την περίμενε για τέσσερα χρόνια. 

Ακολούθησε το «Να 'χα δυο ζωές» μαζί με «Το τέλειο έγκλημα» σε ένα ιδιαίτερο ντουέτο των δυο τους, αποχαιρετώντας με το αγαπημένο «Με τα μάτια κλειστά» μέσα σε έντονα χειροκροτήματα.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Βαγγέλη Κορακάκη, «έναν από τους πιο γνήσιους λαϊκούς συνθέτες της εποχής μας», όπως είπε χαρακτηριστικά η Γιώτα συμπληρώνοντας «Ο Βαγγέλης είναι ο δημιουργός του πρώτου μου δίσκου και μάλιστα ήταν και ο πρώτος που έγραψε σε γυναίκα ερμηνεύτρια και τον ευχαριστώ γι' αυτό».

Πηγαίνοντας σε ακόμα περισσότερο λαϊκά μονοπάτια τραγούδησαν «Η αλήθεια» και το «Μάνα που ζω» βάζοντας έτσι και ρεμπέτικες πινελιές στη βραδιά επιβεβαιώνοντας παράλληλα και τις ξεχωριστές ερμηνευτικές τους δυνατότητες. 

Το κέφι είχε ανέβει στα ύψη με τη Γιώτα να δίνει τον καλύτερο εαυτό της διασχίζοντας τη σκηνή με «Το σερί» και όλους εμάς να συμμετέχουμε μαζί της με ρυθμικά παλαμάκια λίγο πριν υποδεχτεί τον Κώστα Λειβαδά.

Με εκείνον στο πιάνο η τραγουδίστρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το χειμώνα του 2006, βρήκα κι εγώ έναν άνθρωπο δικό μου, φύλακα και άγγελό μου» για να προσθέσει ο Κώστας «Είναι η βραδιά της Γιώτας απόψε και είμαι πολύ συγκινημένος γιατί συνειδητοποιώ ότι είναι δέκα χρόνια που «Έχω Άνθρωπο» μία μοναδική περίπτωση! Η Γιώτα συνδέει το παλιό καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι με το σήμερα και το μέλλον! Είμαι πολύ τυχερός, που πέρασα χρόνο μαζί της στη σκηνή!» 

Είχε φτάσει η στιγμή για το ιδιαίτερα αγαπημένο «Θερμοσίφωνα» παρέα με το «Έχω άνθρωπο», για να βάλει την πινελιά του ο συνθέτης με το επιτυχημένο «Η επιμονή σου» σε μια πιο ηλεκτρική ροκ εκτέλεση με τον κόσμο να συμμετέχει τραγουδώντας μαζί τους. 

Είχαν μείνει δύο ακόμα προσκεκλημένοι της, δυο συνθέτες με διαφορετική πορεία στο χώρο, ο ένας λίγο πιο αγαπημένος μου, αναφέρομαι στον ένα και μοναδικό Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή παίζοντας τον «Δερβίση» με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα ενθουσιασμού!

NEGKA 2Ο ενθουσιασμός όμως ήταν έκδηλος και στο πρόσωπο του Σταμάτη ο οποίος δήλωσε για την Γιώτα: «Δεν έχω να πω λόγια! Η Γιώτα ήρθε στη ζωή μου για να συνθέσει αυτό που αγαπούσα στο τραγούδι και που με έκανε να γίνω κάτι. Πήρε τις κλωστές από τις μεγάλες Καίτη Γκρέυ και Γιώτα Λύδια, τις έφερε μες στην ψυχή μου και τις κέντησα!» 

Οι από κοινού ερμηνείες τους για τη «Σωτηρία της ψυχής» και η σύνδεση δύο τραγουδιών στα «Καντήλια» και στο «Επεμβαίνεις» ήταν συγκλονιστικές και θα μείνουν ανεξίτηλες σε όλους εμάς που τις ζήσαμε. 

Φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος η τραγουδίστρια έκανε μικρό αφιέρωμα στα παλιά λαϊκά τραγούδια που έχουν γράψει σπουδαίοι συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τσιτσάνης, ο Ζαμπέτας, κι έτσι ήρθαν τα «Αγάπησέ με», «Της ξενιτιάς», «Της ταβέρνας το ρολόι» και «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν». Είναι σημαντικό ν' αναφερθεί ότι τραγούδησε και το πρώτο τραγούδι που έμαθε ως παιδί το «Κάπου νυχτώνει» του μεγάλου Σταύρου Κουγιουμτζή. 

Τελευταίος ήρθε ο Θέμης Καραμουρατίδης, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στους δύο πρόσφατους της δίσκους, για να έρθουν «Τα τραγούδια που λες» και «Το δίκιο μου», με όλη την Τεχνόπολη να τραγουδάει εκστασιασμένη! 

Ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε και η παρουσία του Ντίνου Χατζηιορδάνου, ο οποίος είναι «ένας πολύ σπουδαίος μουσικός, ένας πολύ σπουδαίος σολίστας και ένας πολύ αγαπημένος φίλος καρδιάς» για να έρθει «ένα τραγούδι του Βασίλη Δημητρίου σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη», το «Κι εγώ να λιώνω» παρέα με «Μη τον ρωτάς τον ουρανό», σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό, πλημμυρίζοντας το χώρο με τόσα πολλά συναισθήματα.

NEGKA 3Κλείνοντας τη συναυλία η Γιώτα Νέγκα και οι εξαιρετικοί μουσικοί της, επέλεξαν σαν ρολόι, το τραγούδι που άνοιξε τη βραδιά το «Δε με κρατάει ότι θυμάμαι», ένα τραγούδι ορόσημο της τελευταίας συνεργασίας της με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Οδυσσέα Ιωάννου.

Το λαϊκό τραγούδι ζωντάνεψε μέσα σε αυτές τις δύο ώρες και απέδειξε πόσο αγαπημένη ερμηνεύτρια είναι η Γιώτα Νέγκα με τα χαμόγελα όλων μας να είναι ζωγραφισμένα φεύγοντας από το Γκάζι!

Μουσικοί:
Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι, νυκτά έγχορδα
Κοσμάς Κοκκόλης: Μπουζούκι
Νίκος Καλατζάκος: Πλήκτρα
Δημήτρης Κουζής: Βιολί, μαντολίνο
Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες
Αλέξανδρος Τράμπας: Μπάσο
Αγγελής Ζευγούλης: Τύμπανα

Φιλική συμμετοχή: Ντίνος Χατζηιορδάνου: Ακορντεόν

Επιμέλεια Προγράμματος:  Θέμης Καραμουρατίδης
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Ζαχαρίου

*Φωτογραφίες: Δήμητρα Κανάκη

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα