11 και κατι

Μία συναυλία «χωρίς σύνορα» στο Ηράκλειο

Στο χώρο θα συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF).  
Διαβάστηκε φορες
Δεν είναι μία συνηθισμένη σχολική μουσική ομάδα, δεν την συναντάμε μόνο στο χώρο του σχολείου στις καθιερωμένες γιορτές κι εκδηλώσεις. Εδώ και αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα οκτώ, οι 11 και κάτι, η μουσική ομάδα του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου, συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της πόλης τους.
 
Οι δράσεις τους μας έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν. Για ακόμη μία φορά είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε και να επικοινωνήσουμε την πολύ όμορφη προσπάθεια τους. Διότι εκτός του ότι έχουν εξελιχθεί σε ένα σχήμα πολύ ταλαντούχων μουσικών που οι εμφανίσεις τους είναι καθόλα πετυχημένες, είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την όποια δράση αλληλεγγύης λαμβάνει χώρα στην πόλη.  Δεν είναι λίγα όσα έχουν καταφέρει σε συνεργασία τους με το ΚΕΣΑΝ, το Κοινωνικό Ιατρείο και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 

Φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, οι 11 και κάτι τραγουδούν για τους  Γιατρούς  Χωρίς Σύνορα. Σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Κρήτης θα μας χαρίσουν μία πολύ όμορφη μουσική βραδιά την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις οκτώμιση το βράδυ στο πάρκο Γεωργιάδη. Σκοπός τους η στήριξη ομάδων και δράσεων αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται, αναδεικνύοντας τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα σχολεία για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των νέων στην κοινωνική ζωή.

 Στο χώρο θα συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF). 

Τελικά, αποδεικνύεται πως η μουσική δεν είναι πολυτέλεια στην τόσο δύσκολη εποχή που βιώνουμε. Πέρα από τρόπος έκφρασης, είναι τρόπος προσφοράς αλληλεγγύης, βοήθειας και συμπαράστασης. Δεν αλλάζει τον κόσμο, όμως μας παρακινεί να τον αλλάξουμε εμείς.

Οι 11 και κάτι είναι η απάντηση σε εκείνους που θέλουν να γίνεται επιφανειακή δουλειά στα σχολεία, στους αδιάφορους καθηγητές και στους νέους που μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει γύρω τους. 

Όσοι βρίσκεστε στην πόλη του Ηρακλείου, μην χάσετε την συναυλία αυτή!.Διαβάστε ακόμα