Ταινίες - Νοέμβριος 2010

Οι προτάσεις των συντακτών του MG για τις κινηματογραφικές ταινίες του Νοεμβρίου
Διαβάστηκε φορες
Οι συντάκτες του MixGrill προτείνουν τις καλύτερες (για αυτούς!) ταινίες που παίζονται στον κινηματογράφο το μήνα Νοέμβριο.


Io sono l'amore (I am love)
Δράμα  - Μια τραγική ιστορία αγάπης που εκτυλίσσεται στην αλλαγή της χιλιετίας στο Μιλάνο. Η ταινία ακολουθεί την πτώση μεγαλοαστών λόγω των δυνάμεων του πάθους και της ανιδιοτελούς αγάπης.
Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino
Σενάριο :
Luca Guadagnino, Barbara Alberti, Ivan Cotroneo, Walter Fasano
Παίζουν οι: Tilda Swinton, Flavio Parenti




The kids are alright 
Δραματική κομεντί - Δύο παιδιά που έχουν συλληφθεί με τεχνητή σπερματέγχυση φέρνουν τον βιολογικό πατέρα τους στην οικογενειακή ζωή τους.
Σκηνοθεσία: Lisa Cholodenko
Σενάριο: Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
Παίζουν οι: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo



You Will Meet a Tall Dark Stranger
Ρομαντική κομεντί - Η ταινία παρακολουθεί δύο παντρεμένα ζευγάρια καθώς τα πάθη, οι φιλοδοξίες και τα άγχη τους τους οδηγούν σε προβλήματα. Όταν ο Alfie αφήνει τη γυναίκα του Helena για ένα call-girl, η Helena ακολουθεί τις συμβουλές ενός απατεώνα μέντιουμ. Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί τη γνωστή φράση - ψευτοπρόβλεψη των μελλοντολόγων: "Θα συναντήσεις ένα ψηλό, μελαχρινό άντρα".
Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Woody Allen
Παίζουν οι: Anthony Hopkins, Naomi Watts, Antonio Banderas, Gemma Jones, Pauline Collins, Freida Pinto, Josh Brolin



The social network

Βιογραφικό δράμα - Το Φεβρουάριο του 2004, ο δευτεροετής φοιτητής του Harvard, Mark Zuckerberg μαζί με το φίλο του Eduardo Saverin εμπνεύστηκαν το Facebook, μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που αρχικά αφορούσε αποκλειστικά τους φοιτητές του εν λόγω Πανεπιστημίου και τελικά έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως. Όμως σιγά - σιγά η καλή σχέση των δύο συμφοιτητών ξεθωριάζει και η στενή φιλία θα μετατραπεί σε μια απίστευτη δικαστική διαμάχη...
Σκηνοθεσία: David Fincher
Σενάριο: Aaron Sorkin, Ben Mezrich
Παίζουν οι: Andrew Garfield, Jesse Eisenberg, Justin Timberlake


The American
Δράμα/Περιπέτεια - Όταν μία αποστολή στη Σουηδία πάει στραβά, ο Jack (George Clooney), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, θα καταφύγει στην κεντρική Ιταλία. Εκεί θα πρέπει να οργανώσει, χωρίς να τραβήξει την προσοχή των ντόπιων, τη επόμενη δουλειά που σκοπεύει να είναι και η τελευταία του. Από κυνηγός, όμως, τώρα έχει μετατραπεί σε κυνηγημένο, καθώς οι ανοιχτοί λογαριασμοί επιστρέφουν και απαιτούν ξεκαθάρισμα. Όπως πάντα, μόνος ανάμεσα σε αγνώστους που αδυνατεί να εμπιστευτεί, ο Jack αναζητά τη λύτρωση για τις πράξεις μιας ολόκληρης ζωής
Σκηνοθεσία: Anton Corbijn
Σενάριο: Rowan Joffe, Martin Booth
Παίζουν οι: George Clooney, Irina Bjοrklund, Johan Leysen



The Town
Περιπέτεια/Θρίλερ - Το Charlestown της Βοστώνης διατηρεί εξέχουσα θέση στην παραγωγή εγκληματιών στις Η.Π.Α. Μία τετράδα εξ αυτών, έχει καταφέρει να μείνει ασύλληπτη ληστεύοντας χρηματαποστολές και τράπεζες. Όταν θα χρειαστεί εν μέσω μίας επιχείρησης σε τοπική τράπεζα να πάρουν για λίγο όμηρο τη διευθύντρια (Rebecca Hall), ο Doug (Ben Affleck), εγκέφαλος της ομάδας, καταλήγει να την ερωτευτεί. Ανάμεσα στην επιθυμία να εγκαταλείψει την παλιά ζωή για χάρη της και σε εκείνα που τον κρατούν δέσμιο στη γενέτειρά του, οι επιλογές του ακολουθούν ένα δραματικό μονοπάτι.
Σκηνοθεσία: Ben Affleck
Σενάριο: Peter Craig, Ben Affleck, Aaron Stockard
Παίζουν οι: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Blake Lively

Red
Κωμωδία/Περιπέτεια - Ο Frank (Bruce Willis), ο Joe (Morgan Freeman), o Marvin (John Malkovich) και η Victoria (Helen Mirren), συνταξιοδοτημένοι top πράκτορες της CIA, γίνονται στόχος εξαιτίας των μυστικών που γνωρίζουν. Παγιδευμένοι με την κατηγορία της δολοφονίας, αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα, την εμπειρία και την ομαδική δουλειά, ώστε να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες τους. Για να επιβιώσουν θα πρέπει να φέρουν εις πέρας τη δυσκολότερη αποστολή τους: να εισχωρήσουν στα κεντρικά γραφεία της CIA και να αποκαλύψουν μια από τις μεγαλύτερες συνομωσίες της αμερικανικής κυβέρνησης.
(Δείτε το μόνο για τον απίστευτο John Malkovich και τη διαφορετική Helen Mirren!)
Σκηνοθεσία: Robert Schwentke
Σενάριο: John & Erich Hoeber, Warren Ellis, Cully Hammer
Παίζουν οι: Bruce Willis, John Malkovich, Morgan Freeman, Helen Mirren,

Διαβάστε ακόμα