To Θέατρο της Εβδομάδας | 11.12 -17.12

Πολλές παραγωγές φτάνουν στο τέλος τους, ενώ σημαντικές παραστάσεις ξεκινούν.
Διαβάστηκε φορες
Βρισκόμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Δεν είναι λίγες οι παραστάσεις που κατεβαίνουν αυτήν την εβδομάδα δίνοντας τη σκυτάλη σε εκείνες που θα ακολουθήσουν μετά τις γιορτές. Έχουμε, λοιπόν, μία τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη  «Λολίτα», την «Κυρά της Ρω», τον «Μάρτυρα», την «Τομή» και πλήθος άλλων.

Αξίζει να αναφερθούμε στις λίγες αριθμητικά παραστάσεις που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα, καθώς περιλαμβάνονται μεγάλες παραγωγές, μονόπρακτα, σημαντικότατοι ερμηνευτές. Όλοι αναμένουν το "Shadowland" που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά, αν με ρωτάτε,  προσωπικά αναμένω τις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» στο Θέατρο Χώρα.

Ένα είναι σίγουρο. Και αυτή την εβδομάδα οι επιλογές είναι πολλές!

Πιο αναλυτικά:

Είναι εντάξει... @Θέατρο Μπιμπ
Ένα μονόπρακτο σε συνεδρίες της Αντιγόνης Πανταζή.
Μία γυναίκα ξεκινάει τη διαδρομή της προς την αποδοχή του εαυτού μέσα από μια σειρά συνεδριών ή αποφυγής τους. Σύμμαχος και αντίπαλος ο εαυτός της.

Μια οργανική παράσταση με δύο ηθοποιούς ή ένα πρόσωπο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του αντιμετωπίζοντας το τραγελαφικό της ζωής. Η σχέση με τον εαυτό, με τον Άλλο, με τον ψυχοθεραπευτή, με τον έρωτα, με την παιδική ηλικία, με τις ματαιώσεις και τα τραύματα μπορεί να είναι μία μάχη, πολλές φορές άνιση, μπορεί να είναι κι ένας χορός. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Και είναι εντάξει…

Παίζουν:Αντιγόνη Πανταζή, Χριστίνα Χριστοφή

Πρεμιέρα: 11/12

**********************************************************

Shadowland @Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Καλώς ήρθατε στη χώρα των χορευτικών σκιών!

Οι Pilobolus, από τα διασημότερα νεοϋρκέζικα συγκροτήματα
 σύγχρονου χορού, παρουσιάζουν την πρωτοποριακή παράσταση
 Shadowland που έχει καθηλώσει περισσότερους από 800.000
 θεατές σε όλο τον κόσμο.

Με θαυμαστή τελειότητα,  απαράμιλλη δεξιοτεχνία και ανεξάντλητη ενέργεια, τα λαστιχένια κορμιά των Pilobolus ξαφνιάζουν και ανατρέπουν όλα όσα έχουμε δεί μέχρι σήμερα! Χρησιμοποιώντας πολυμέσα, πολλαπλές κινούμενες οθόνες, μέσα από το περίπλοκο παιχνίδι των φώτων με το σκοτάδι, οι Pilobolus εμπνέονται από το θέατρο σκιών και το συγχωνεύουν με τις ποιητικές τους χορογραφίες. Η Shadowland είναι το ταξίδι ενός νεαρού κοριτσιού σε έναν κόσμο ονειρικό που συνδυάζει τον σύγχρονο χορό με την φαντασία των σκιών! Οι χορευτές, ζωντανά πίσω από την οθόνη, μεταμορφώνονται σε μυθικά πλάσματα και σε ζώα της ζούγκλας, σχηματίζουν ένα μυστηριώδες γιγαντιαίο κεφάλι, ένα αυτοκίνητο, έναν ελέφαντα, έναν κένταυρο, φτιάχνουν τοπία, 
αλλάζουν όψεις και οι εκπλήξεις δεν σταματούν!

Πρεμιέρα: 13/12

**************************************************************

Οι γυναίκες του Παπαδιαμάντη @ Θέατρο Χώρα
Οι γυναίκες στον Παπαδιαμάντη, μοναχικές αλλά δυναμικές φιγούρες, παλεύουν με τη φύση, τη ζωή, το θάνατο, με τη χαρά και τη λύπη. Μάνες, γυναίκες, κόρες ξενιτεμένων, ναυτικών ή χαμένων ανδρών που συμμαχούν για να κερδίσουν την επιβίωση, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, αποτελούν το δραματουργικό καμβά αυτής της σκηνικής δημιουργίας με αρωγό το δημοτικό τραγούδι, την παράδοση και το θρησκευτικό πνεύμα του συγγραφέα.

Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού-Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της παπαδιαμαντικής δημιουργίας, στήνεται ένας χορός από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας.

Οι μελωδίες και η ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μπερδεύονται με το πένθιμο πνεύμα της Σταύρωσης και του Πάσχα, η χαρά της γέννας συναντά με το πόνο του θανάτου. Η μαγεία και η δεισιδαιμονία διασταυρώνονται τη θρησκοληψία και την προκατάληψη.

Παίζουν: Νένα Μεντή, ΄Ερση Μαλικένζου,Χριστιάννα Ματζουράνη, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου.

Πρεμιέρα: 15/12

**************************************************************

Έξω Χιονίζει @ Θέατρο Επί Κολωνώ Black Box
Εκατό χρόνια μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το μέντιουμ Νίνα καλεί στη σκηνή γνωστού κινηματοθεάτρου τα εκτοπλάσματα έξι ξένων στρατιωτών, που είχαν βρεθεί στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Ο κάθε ένας θα καταθέσει τη δική του μαρτυρία, ζωντανεύοντας ένα σύμπαν σαρκοφάγο, αντιηρωικό, ξεκαρδιστικό αλλά και σπαρακτικό. Ένα σύμπαν, μ’ ένα πιάτο γίδα βραστή, τα φονικά κουνούπια της μαλάριας, μια μπανιέρα με το αίμα τριάντα φαντάρων, με εκρήξεις ερωτοπάθειας στα μιούζικ χωλ της πόλης, με στοχασμούς για τα αποφάγια που οι πεθαμένοι αφήνουν και με εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά της πόλης στα 1917, εικόνες από την πολυφυλετική Θεσσαλονίκη της εποχής.

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στη ζεστή αίθουσα του κινηματοθέατρου, καθώς έξω χιονίζει. Κι ενώ το χιόνι πέφτει και λιώνει, λιώνουν κι οι λέξεις, οι πόνοι, τα χάδια, οι μέρες, οι ιστορίες, κι ο μυστηριώδης θεατής της τρίτης σειράς χάνεται στο σκοτάδι.

Παίζουν:Ειρήνη Ιωάννου, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας

Πρεμιέρα: 16/12

*********************************************************

Παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία:

Τομή @ Θέατρο Νέου Κόσμου εως 12/12
Κρήτες @ Χυτήριο εως 12/12
Μύτη @ Πόρτα εως 12/12
Υπόγειο @ Cartel εως 12/12
Λου Χσουν : το ημερολόγιο ενός τρέλου @ Αργώ εως 12/12
Η παρέλαση @ 104 εως 12/12
Μάρτυρας @ Vault  εως 12/12 

Δηλητήριο @ Αργώ εως 13/12
Τα 5 στοιχεία @ Αλκμήνη εως 13/12

Lulu @ Bios εως 15/12

Κορσάζ @ Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης εως 17/12
Κυρά της Ρω @ Ροες εως 17/12
Η φόνισσα @ Αλκμήνη εως 17/12
Lolita Reversed @ Επί Κολωνώ εως 17/12
MAIDen @ 104 εως 17/12

Σπεύσατε!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα