Νέες Ελληνικές κυκλοφορίες - Α' Εξάμηνο 2018

Νέες Ελληνικές κυκλοφορίες - Α' Εξάμηνο 2018

Ποιοι Έλληνες μουσικοί ή συγκροτήματα είναι στο studio κι ετοιμάζουν ή έχουν ήδη έτοιμη τη νέα δισκογραφική δουλειά τους;
Διαβάστηκε φορες
Έχεις σε βινύλιο τον τελευταίο δίσκο του Γιάννη Αγγελάκα; Αγόρασε το σε super τιμή στο discobole!

Ποιοι Έλληνες μουσικοί ή συγκροτήματα είναι στο studio κι ετοιμάζουν ή έχουν ήδη έτοιμη τη νέα δισκογραφική δουλειά τους; Το Mix Grill επικοινώνησε με τις Δισκογραφικές Εταιρείες και σας παρουσιάζει τις σημαντικότερες νέες κυκλοφορίες του Α' Εξαμήνου του 2018.

Μέσα σ' αυτές είναι οι καινούργιες δουλειές της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, του Γιώργου Νταλάρα, του Θάνου Ανεστόπουλου, της Αρλέτας, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του Μίμη Πλέσσα, των Imam Βaildi, των Tango with Lions, του Μανώλη Φάμελλου, του Μύρωνα Στρατή κ.α.

Μπάμπης Παπαδόπουλος

PUZZLEMUSIK

12/01: Κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο του Θεσσαλονικιώτικου συγκροτήματος  Ψύλλοι στ' Άχυρα, με τίτλο το όνομα τους.

Τον Φεβρουάριο κυκλοφορεί το digital single του τραγουδοποιού  Άκη Μπαρούτα  Το τραγούδι έχει τον τίτλο "28.000", συνοδεύεται από animation video clip και είναι ο προπομπός του άλμπουμ του "Επιστρέφω στη Γη" που θα κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου.

Τους δύο πρώτες μήνες της άνοιξης, Μάρτιο και Απρίλιο, θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ της Μαρίας Λατσίνου αλλά και το νέο άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου. Το άλμπουμ της Λατσίνου θα έχει τον τίτλο "Λάρυμνα" και ηχογραφήθηκε σε μια αγροικία (!) στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Το -προς το παρόν άτιτλο - άλμπουμ του Μπάμπη Παπαδόπουλου ηχογραφήθηκε  με τους μουσικούς του Ακούστικ Σετ που τον συνοδεύουν στις ζωντανές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια, αλλά μαθαίνουμε ότι θα παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερη ηχητική ποικιλία καθώς σε κάποια από τα κομμάτια συμμετέχουν επιπλέον μουσικοί.

Tον Μάιο θα υπάρξουν επίσης κυκλοφορίες, αλλά το ποιες ακριβώς θα είναι αυτές δεν είναι ακριβώς γνωστό και αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα αυτήν την περίοδο στις τάξεις της Puzzlemusik, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται και νέες συνεργασίες. Οπότε δεν είναι βέβαιο ποια από τα παραπάνω θα βγουν τον Μάιο και ποια θα πάνε για φθινόπωρο. Από τους  ήδη συνεργαζόμενους με την Puzzlemusik καλλιτέχνες αναφέρονται ενδεικτικά τα ονόματα των Jane Doe και Playground Theory που πλησιάζουν ήδη στο τελικό στάδιο των ηχογραφήσεων.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Δεύτερα Κλειδιά

Αγόρασε τις «Μέρες του Φωτός» της Νατάσσας Μποφίλιου σε βινύλιο σε εξαιρετική τιμή στο discobole!

MINOS-EMI

Κυκλοφόρησε το ΒEST 2018 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ και πριν από έναν μηνα το album των STRING DEMONS.

Θα κυκλοφορήσουν νέοι δίσκοι από :
  • Ελεωνόρα Ζουγανέλη,
  • Γιώργο Νταλάρα,
  • ΔΡΑΜΑΜΙΝΗ,
  • LEON OF ATHENS,
  • Μανώlη Φάμελλο,
  • Κωνσταντίνα Πάλλα,
  • Imam Βaildi

Tango With Lions - The Light

INNER EAR

19/01: Βγήκε το ''The Light'' των Tango With Lions.

Αρχές Φεβρουαρίου, το ''Wealth'' των Mary's Flower Superhead και για πρώτη φορά σε βινύλιο το ''Athanasia'' των Vagina Lips.

Τέλη Φεβρουαρίου το τρίτο album των Noise Figures με τίτλο ''Telepath''.

Tον Μάρτιο θα κυκλοφορήσει το αλμπουμ με τις τελευταίες ηχογραφήσεις του Θάνου Ανεστόπουλου. Τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει ένας δίσκος έκπληξη. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σε λίγο καιρό.

Τον Μάιο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο album των Chickn.

«Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» - Αρλέτα, Λάκης Παπαδόπουλος, Sunny Μπαλτζή

FEELGOOD
  • «Τζαμάικα» - Θέμης Καραμουρατίδης (το soundtrack της ταινίας Τζαμάικα), περιλαμβάνει τα τραγούδια «Για όλα ικανοί» με τον Χρήστο Μάστορα και «Ανοιχτοί Λογαριασμοί» με τη Γιώτα Νέγκα, σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου (κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά).
  • «1968» - Ευανθία Ρεμπούτσικα (το soundtrack της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη) (κυκλοφόρησε).
  • «Η γιαγιά μου μαγειρεύει όνειρα τηγανητά» - Αρλέτα, Λάκης Παπαδόπουλος, Sunny Μπαλτζή (κυκλοφόρησε)
  • «Στάσου Λίγο» - Νίκος Μερτζάνος. Κυκλοφορεί αρχές Φεβρουαρίου.
  • «Το μαύρο» (single) - Βιολέτα Ίκαρη, μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο single από το δίσκο της, ο δίσκος αναμένεται στο 1ο εξάμηνο του 2018
  • «Η ταράτσα του Φοίβου» - Φοίβος Δεληβοριάς (αναμένεται στο 1ο εξάμηνο του 2018)
  • «Άγριο πάθος» (single) - Ελευθερία Πάτση, Το νέο single κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα και ο δίσκος αναμένεται στο 1ο εξάμηνο του 2018.
  • «Πριν από σένα» (single) - Βίκυ Καρατζόγλου, Ελεάνα Βραχάλη, Γιώργος Σαμπάνης, Το single κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης αναμένονται:
  • Νέο single του Ανδρέα Λέοντα (νικητή του X-factor)
  • Νέο single της Ελένης Τσαλιγοπούλου
  • Νέο single του Ίαν Στρατή
  • Νέο single της Τάνιας Μπρεάζου
COBALT MUSIC
  • Ντεμπούτο άλμπουμ Μαλού τον Απρίλη,
  • Νέο άλμπουμ του Μύρωνα Στρατή (έχει κυκλοφορήσει το πρώτο single Αν Τολμάς) τον Μάιο,
  • Κυκλοφορία νέου άλμπουμ Γιώργου Σαμπάνη τον Νοέμβριο
Μίκης Θεοδωράκης

Έχεις πρόσκληση σε δείπνο κυανίου από το Θανάση Παπακωνσταντίνου; Το discobole έχει κάτι καλό για σένα. Για δες!

FM RECORDS


Η σημαντικότερη κυκλοφορία της FM Records έχει τίτλο "All Greece for Mikis Theodorakis" και αφορα τις live ηχογραφησεις απο τις, περσινες πλεον, ιστορικες συναυλίες στο Καλλιμάρμαρο και στο Μεγαρο Μουσικης προς τιμην και με τη παρουσια του Μικη Θεοδωρακη, απο τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη και τη χορωδία 1000 ατόμων.
 
Πολύ σημαντική κυκλοφορία είναι και το "Mikis 21" με μοναδικα remix κομμάτιων του Μικη Θεοδωρακη απο γνωστα του Soundtracks, απο τους Stereomatic CEO, οπως και το "Hellada" οπου οι γνωστοτερες λαικές και εντεχνες συνθέσεις των τελευταίων 20 χρόνων παρουσιάζονται μοναδικα, ορχηστρικά, απο τον βιρτουόζο του μπουζουκιού Θανάση Βασιλά.
 
Επίσης σημαντική κυκλοφορια ειναι ενα έργο του κορυφαίου Έλληνα ενορχηστρωτή και παραγωγού Γιαννη Κ. Ιωάννου που αποτελει μια τετραλογια (μια κυκλοφορια για κάθε εποχή): The 4 Seasons: Autumn, The 4 Seasons: Winter, The 4 Seasons: Spring & The 4 Seasons: Summer.
 
Άλλες σημαντικές κυκλοφορίες είναι:

- από τον σπουδαίο έλληνα συνθέτη και μουσικό Μίμή Πλέσσα τη νέα του κυκλοφορία με ορχηστρική Jazz με τιτλο "On a personal note..."
- από τον γνωστό έλληνα συνθέτη και μουσικό Χρήστο Παπαδόπουλο τη νέα του κυκλοφορία με τίτλο "Α Τantalizing Aroma".
- από τον ανερχόμενο έλληνα συνθέτη world μουσικής, Μίμη Νικολόπουλο, τη πρώτη του κυκλοφορια με τίτλο "Deviation".
- από τον γνωστό έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιό τη νέα του κυκλοφορία με τίτλο "Chromata".
- από τον γνωστό έλληνα βιρτουόζο του μπουζουκιού Δημήτρη Μαργιολα το νεο του single "Lionas".
- από τη γνωστή ελληνική ροκ μπάντα Χρονιρ δύο κυκλοφοριες τους με τίτλους: "Τραγούδια για λίγους" & "Γκρίζα χώρα".
- Τέσσερα albums με ακυκλοφόρητο υλικό του έλληνα συνθέτη και μουσικού Νίκου Ξανθούλη.
- από τις ανερχόμενες ελληνίδες συνθέτριες, Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου τη νέα του κυκλοφορία με τίτλο "50 Legendary Songs: Mikis Theodorakis".
- από τoν γνωστό έλληνα Dj, συνθέτη και παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής Don Taylor 3 lounge κυκλοφοριες με τους τίτλους "Santorini Lounge", "Milos Lounge" & "Athens Lounge".
- από τον ανερχόμενο Αμερικάνο Dubstep Dj Subdocta το νεο του single "Ederlezi Dub"
- από την Νεανική χορωδία Εδεσσας το single "Χρυσοπράσινο Φύλλο" του Μίκη Θεοδωράκη.
- από την Athens Symphony Orchestra τη κυκλοφορία "Bouquet of Classical Roses".
- από τον ανερχόμενο συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Aural Fragment μια νέα κυκλοφορία με τίτλο "Oceanic"
- Ένα live album με το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου - Μαγνησίας 2017 με τη συμμετοχη μεγάλων ελλήνων κιθαριστών: "Volos - Magnesia Guitar Festival 2017"
- Τρείς κυκλοφορίες από ανερχόμενους νέους έλληνες καλλιτεχνες: Νέλλυ Αλιγιζάκη – "Σε ένα αύριο" (έντεχνο - λαικό), Menelaos – TBD (New Age instrumentals), Κώστας Ρείσης - TBD (έντεχνο - λαικό).
- από τον συνθέτη Dr. Sergei Shaboutin μια κυκλοφορία με παιδικά τραγούδια με τίτλο "Τα παιδάκια μαθαίνουν Αριθμητική και Γραμματική".
- από τη συνθέτη και μουσικό Λένκα Πέσκου δύο κυκλοφορίες με παιδικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τίτλους "enka's Jingle Bells & 12 more Instrumental Christmas Favorites" & "Lenka's Silent Night & 19 other Christmas Piano Instrumentals".
- Δύο κυκλοφορίες ορχηστρικής ροκ και ηλεκρονικης μουσικης, από τον ελληνα συνθέτη και μουσικό Γιώργο Τιάκα (Χρονιρ) με τίτλούς: "Crossing the Wasteland" & "Sci-fi Terrors".
- Μια συλλογή με νέες και παλιότερες συνθέσεις world ethnic instrumental μουσικης από τον καταλογο της FM Records με τίτλο "From Athens to Paris".
- Μια συλλογή με νέες και παλιότερες συνθέσεις ηλεκτρονικής μουσικης από τον καταλογο της FM Records με τίτλο "Elektron"
Όπως επίσης και πολλές αλλες ψηφιακές συλλογές με ορχηστρικό ρεπερτόριο από τον κατάλογο της FM Records (fmrecords.net).

ΝΕΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

  • Γλυκερία & Σταύρος Σιόλας - Καταιγίδα
  • Ανδριάνα Μπάμπαλη - Spell
  • Χρίστος Μοδέστου & Απόστολος Αρμάγος - Τέσσερα τζιαι τέσσερα
  • Μιρέλα Πάχου - Ριπλέι
  • Στάθης Γκαντζούρας - Σε ένα άδειο χαρτί
  • Αλεξάνδρα Κλάδη - Στην Τηλεόραση Μπροστά
  • Kulamacus - Αδάμ και Εύα
  • Usurum - Κλείσε τα παράθυρα


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
6,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα