Συνέντευξη: Βασιλική Κακοσαίου

Τραγούδι ή υποκριτική; Απαντά " ...Και στα δύο μ’αρέσει που ¨συναντιέμαι¨ με ανθρώπους, και μαθαίνω ν’ακούω και να συνεργάζομαι."
Διαβάστηκε φορες
Βασιλική Κακοσαίου; Πού πάει; Τι έχει να μας πει για τη συμμετοχή της στη σειρά “Μίλα μου βρώμικα”; Τι τραγούδια θα λέει φέτος στο Κοοκοο τις Πέμπτες και τις Παρασκευές με τους Maraveyas Ilegal; ε..ε.. δεν αποκαλύπτουμε άλλα ξεκίνα να διαβάζεις!

Από πού έρχεσαι και πού πηγαίνεις; Πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου πριν σε γνωρίσουμε από τη μουσική και την τηλεόραση.
Έρχομαι από την υπέροχη Λιβαδειά, με τα κρύα τα νερά και τα νόστιμα σουβλάκια! Που πηγαίνω, άγνωστο.Ακόμη κι αν ήξερα, η ζωή σίγουρα θα μου άλλαζε τα σχέδια. Απόδειξη το παρελθόν μου.Τελείωσα το σχολείο στη Λιβαδειά. Σπούδασα ένα χρόνο στη Θασσαλονίκη στο τμήμα της θεατρολογίας, αλλά αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα. Σπούδασα οικονομικά στο Πάντειο Παν/μιο, και παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα υποκριτικής στη σχολή του Κωστα Νταλιάνη, “Μοντέρνοι Καιροί”.

Νιώθεις περισσότερο τραγουδίστρια ή ηθοποιός; Ή και τα δύο;
Νιώθω ότι εκφράζομαι μέσα από την κάθε ιδιότητα διαφορετικά. Το τραγούδι με απελευθερώνει και με συγκεντρώνει ταυτόχρονα. Με γοητεύει που όλα είναι δράση – αντίδραση, που κάθε live είναι διαφορετικό και απρόοπτο και καλύτερο από το προηγούμενο. Στην υποκριτική, κάθε ρόλος είναι κι ένας άλλος κόσμος, που συναντιέται με το δικό μου και ο δικος μου με τον άλλον ηθοποιό και δημιουργείται μια αλυσίδα και κάθε φορά μια καινούρια φανταστική αληθινή ιστορία. Και στα δύο μ’αρέσει που ¨συναντιέμαι¨ με ανθρώπους, και μαθαίνω ν’ακούω και να συνεργάζομαι.

Η συμμετοχή σου στο "Μίλα μου βρώμικα" πώς προέκυψε; Οι εντυπώσεις σου από αυτήν την εμπειρία;
Ένα πρωί σ’ένα ταξί, γνώρισα τη Μυρτώ Κοντοβά. Κουβεντιάσαμε για λίγο μέχρι τον προορισμό μας και χαθήκαμε. Δύο χρόνια αργότερα, μ’έψαξε μέσω της στήλης της στην Αthens voice. Μου πρότεινε το ρόλο της Τερης, πήγα στην audition κι έτσι βρέθηκα κι εγώ στην παρέα του “Μίλα μου Βρώμικα”!

Εμφανίζεσαι και φέτος με τους Maraveyas Ilegal. Σας βρίσκουμε κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Koo Koo (κλικ).  Τι θα δούμε εκεί; Τι διαφορετικό να περιμένουμε στα φετινά live σας;
Η βάση παραμένει η ίδια : full ενέργεια, κέφι , χορός, υπέροχα τραγούδια. Θα ακούσετε επιπλέον καινούρια τραγουδια του Κωστή, το ένα καλύτερο από το άλλο! Να περιμένετε και πιο εσωτερικές και ατμοσφαιρικές στιγμές, που νομίζω πως ολοκληρώνουν και διαφοροποιούν την παράσταση.

Τι κομμάτια να περιμένουμε από εσένα;

Από τη μακρινή Ρωσία, φέτος ταξιδεύουμε σε πιο θερμά κλίματα!Να περιμένετε διασκεύες από Ζaz, Patricia Kaas, all time clasic Paolo Conte κ.α., καθώς και ένα καινούριο κομμάτι αλα ελληνικά, σε στίχους Τάκη Δήμητσα και μουσική Κωστή Μαραβέγια.

Να πάμε λίγο πιο παλιά...Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τους Ilegal; (Νομίζουμε ότι θεωρείσαι πλέον μέλος του συγκροτήματος...)
Τρία χρόνια πριν, έγινε η συνάντηση με τον Κωστή. Εκείνη την περίοδο έστηνε την παράσταση και την μπάντα. Το σχέδιο ήταν να στηθεί μια παράσταση αυτοσχέδια και διαδραστική σ’ένα υπόγειο στου Ψυρρή, στον Αλχημιστή. Χρειάζονταν ένα άτομο για το μπαρ και τα φώτα. Έτσι ενδύθηκα το ρόλο της Ρωσίδας μπαργούμαν με ληγμένη άδεια παραμονής στη χώρα. Ως αντάλλαγμα ένα
τραγούδι με την ντουντούκα μου..In the deathcar we are alive!!!

Σε ξέρουμε σαν ερμηνεύτρια. Γράφεις μουσική ή στίχους;
Προς το παρόν όχι. Στίχους γράφω,και μετά τους σβήνω! Και πάλι απ’την αρχή. Η προσπάθεια μετράει!Ίσως κάποια στιγμή γράψω στίχους που δε θα θέλω να σβήσω..

Ετοιμάζεις κάτι άλλο για φέτος;
Κάτι ετοιμάζω, αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσω γι’αυτό.

(Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Μαραβέγια)

Διαβάστε ακόμα