Πέννυ Μπαλτατζή

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Μαΐου 2018

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και ψηφίζουν τα 10 καλύτερα.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Βρισκόμαστε λίγο πριν την αρχή του καλοκαιριού και σιγά σιγά οι νέες κυκλοφορίες κομματιών μειώνονται. Πολλά από τα τραγούδια, ανάμεσα στα οποία οι συντάκτες κλήθηκαν να ψηφίσουν τα δέκα καλύτερα, βρέθηκαν σε ισοψηφία, ενώ για άλλη μια φορά η ποικιλία ειδών είναι ένα χαρακτηριστικό που διέπει το Top 10 των Ελληνικών Τραγουδιών του Μαΐου.

Ο Μάιος, πάντως, φαίνεται πως είναι ο μήνας ενός κοριτσιού που βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Κυκλοφόρησε ένα τρομερά αισιόδοξο τραγούδι πριν λίγο καιρό, το οποίο αποτελεί το πρώτο single της. Η επίσημη κυκλοφορία του νέου δίσκου, τρίτου της κατά σειρά αναμένεται τον Οκτώβρη. Ο λόγος για την Πέννυ Μπαλτατζή και «Το κορίτσι» σε στίχους και μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Ένα τραγούδι που σε ξεσηκώνει και αναφέρεται σε όλα εκείνα που δείχνει ένα κορίτσι που αγαπά αληθινά!

Πέννυ Μπαλτατζή

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται με μια ανάσα διαφορά το «Ίδιο λάθος» της Γεωργίας Νταγάκη. Ένα τρυφερό τραγούδι που αποκαλύπτει διαφορετικές ερμηνευτικές πτυχές της Γεωργίας, σε μουσική και στίχους του Ορέστη Ντάντου. Το «άτυπο» βάθρο συμπληρώνουν οι Στέρεο Νόβα με ένα ορχηστρικό τραγούδι. Η επιστροφή τους έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και το «Βίντεο κλαμπ» αποτέλεσε το δεύτερο δείγμα του δίσκου που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες. Στο τέταρτο σκαλί συναντάμε την καινούρια Μαρίζα Ρίζου με το τραγούδι «Ας γελάμε συχνά», το οποίο συνοδεύεται με ένα βίντεο κλιπ αρκετά έξυπνο και αισιόδοξο. Ακολουθεί ο «άγνωστος καλλιτέχνης» ή αλλιώς UknownArtist με το ηλεκτρονικό ορχηστρικό του «Jump Cut / The Broadcast», οπτικοποιημένο μάλιστα με ένα ιδιαίτερο τρόπο. 

Αμέσως μετά έρχεται ο Γιώργος Μπίλιος με το «Εκεί (θα πάω να βρω τη γη)» από το πρώτο προσωπικό του δίσκο, που σου αφήνει μια θετική εντύπωση στο τέλος του. Τα επόμενα δύο τραγούδια είναι καινούρια και το καθένα για τους δικούς του λόγους ξεχώρισε στη λίστα του μήνα. Αναφέρομαι στο «Αμάντο Μίο» της Σούλης Ανατολή (όπως αλλιώς λέγεται η Ρένα Μόρφη) και στο «Ποιος απ' όλους είμαι εγώ» του Βαγγέλη Μαρκαντώνη που επέστρεψε μουσικά μετά από καιρό. Έπεται στην ένατη θέση ο Δημήτρης Μητσοτάκης με το νέο του ξεχωριστό κομμάτι «Ο Παύλος και η Μίνα», ενώ τα δέκα καλύτερα για τον Μάιο κλείνουν με τον Πάνο Μπίρμπα και το τραγούδι "The seed of love" από το πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ του "Finchley Road". 


Το Top 10:

01. Πέννυ Μπαλτατζή - Το Κορίτσι 
02. Γεωργία Νταγάκη - Το ίδιο λάθος
03. Στέρεο Νόβα - Βίντεο Κλαμπ
04. Μαρίζα Ρίζου - Ας γελάμε συχνά
05. Unknown Artist - Jump Cut / The Broadcast
06. Γιώργος Μπίλιος - Εκεί (Θα πάω να βρω τη γη)
07. Ρένα Μόρφη a.k.a. Σούλη Ανατολή - Αμάντο Μίο
08. Βαγγέλης Μαρκαντώνης - Ποιος απ' όλους είμαι εγώ
09. Δημήτρης Μητσοτάκης - Ο Παύλος και η Μίνα
10. Panos Birbas - 'The seed of love

Ακούστε όλη τη λίστα εδώ:



*Η φωτογραφία εξωφύλλου ανήκει στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το MixGrill.

Διαβάστε ακόμα