Κατερίνα Κυρμιζή - Κάκτοι Ι EP

Κατερίνα Κυρμιζή - Κάκτοι Ι EP

Δε βρέθηκε κανείς να δώσει την προσοχή που θα έπρεπε να έχει αυτό το EP της υπερταλαντούχας Κατερίνας Κυρμιζή και του συνοδοιπόρου της Νίκου Γρηγοριάδη!
Διαβάστηκε φορες
1.    Τι θα ακούσεις; 
Ελληνικότατη ποπ

2.    Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις;
Και τα 5

Δε μπορώ να γνωρίζω την απήχηση που μπορεί να είχαν οι «Κάκτοι Ι», της Κατερίνας Κυρμιζή. Πολύ φοβάμαι όμως πως δεν έχουν αυτή που τους αξίζει. Κι είναι να αναρωτιέται κανείς. Δε βρέθηκε κανείς να δώσει την προσοχή που θα έπρεπε να έχει αυτό το EP της υπερταλαντούχας Κατερίνας Κυρμιζή και του συνοδοιπόρου της Νίκου Γρηγοριάδη!

Ένα EΡ, 5 τραγουδιών που το ένα είναι καλύτερο και πιο ενδιαφέρον από το άλλο. Με αποκορύφωμα τις «Χαμένες Γιορτές», ένα τραγούδι έκπληξη που θα έπρεπε να είχε σκίσει σε όλα τα ραδιόφωνα.

Αλλά μάλλον δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί πίσω από την καλλιτέχνιδα, δεν μπορώ πραγματικά να το εξηγήσω διαφορετικά.

Για όσους δε θυμούνται, η Κατερίνα Κυρμιζή έχει κυκλοφορήσει έναν από τους καλύτερους ποπ δίσκους των τελευταίων δεκαετιών, εκείνον με το «Στη πίσω τσέπη του Blue Jean» (Lana φάε τη σκόνη μας) και την «Παραμυθένια», το «Κοντσέρτο για Σοκολάτα και Τριαντάφυλλα». Εκείνην που έπειτα συμμετείχε και σε άλλες αξιόλογες δουλειές, όπως το «Το Παιδί Με Την Κεραία» κι η «Λάρβα», που κάπου χάθηκαν στο χωροχρόνο, αλλά κυρίως πάλι από τα ερτζιανά.

Ακούγοντας όμως τους «Κάκτους» στην αρχή του καλοκαιριού, είπα μέσα μου, πως πραγματικά ήρθε η ώρα να επιστρέψει δυναμικά και να ακουστεί πάλι παντού. Αφού οι «Κάκτοι» αποτελούνται από μια 5άδα τραγουδιών, εξαιρετικά φτιαγμένων, με καταπληκτικές ερμηνείες, υπέροχους στίχους, ολοκληρωμένες και καλοδουλεμένες συνθέσεις, έμπνευση.

Η καλοφτιαγμένη ποπ που μας προσφέρουν, δεν απαντάται τόσο συχνά, με το ειδικό βάρος που έχει αυτή η δουλειά. Απαλλαγμένη από τις παγίδες του έντεχνου τραγουδιού αλλά και της φθηνής ποπ, ισορροπεί απόλυτα πετυχημένα στο σχοινί της καλής μουσικής.

Ιδιαίτερη μνεία στην παρουσίαση της δουλειάς αυτής, αφού και τα 5 τραγούδια οπτικοποιήθηκαν, με έναν απλό αλλά καλαίσθητο τρόπο, γυρισμένα εξ ολοκλήρου από τους 2 δημιουργούς, φανερώνοντας την πολύπλευρη καλλιτεχνική τους παλέτα.

Δώστε μια ευκαιρία στους «Κάκτους» της Κατερίνας Κυρμιζή, όσοι το κάνετε θα βγείτε κερδισμένοι. Κι εσείς εκεί στα «μεγάλα» ραδιόφωνα της Αθήνας, δε μπορεί να μην την έχετε ακούσει, δε μπορεί να μην την ξέρετε, δε μπορεί να μη σας έχει αρέσει αυτή η δουλειά. Όχι δε μπορώ να το δεχτώ, όχι συγκριτικά με αυτά που ακούμε από τις συχνότητες σας.
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα