ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Γιάννης Κότσιρας: Πήραμε μια γεύση πριν από την πρεμιέρα τους

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου, λίγο πριν από την πρεμιέρα τους το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 στην Ακτή Πειραιώς.
Διαβάστηκε φορες
Λίγο μετά το εορταστικό Σαββατοκύριακο της εθνικής επετείου και λίγο πριν ο Οκτώβρης μας αποχαιρετήσει, το ξεκίνημα της εβδομάδας ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και μουσικό. Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, στις 30 του μήνα, βρεθήκαμε στην Ακτή Πειραιώς για την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και του Γιάννη Κότσιρα, με αφορμή την έναρξη των πολυαναμενόμενων εμφανίσεών τους στο συγκεκριμένο χώρο τον φετινό χειμώνα.

Οι δυο αγαπημένοι καλλιτέχνες μας υποδέχτηκαν εμφανώς ευδιάθετοι και επί το έργον! Είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να πάρουμε μια πολύ μικρή γεύση από το πρόγραμμα, που έχουν ετοιμάσει και να τους απολαύσουμε σε αγαπημένα μουσικά κομμάτια όπως «Δεν Απαντά», «Φτάνει Που Κλαίμε», «Τον Έρωτα Ρωτάω», «Κάπου θα Βρεθούμε», «Σαν Την Αγάπη Την Κρυφή». Τη σκηνή μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα θα μοιράζονται και δύο νέοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές, η Βίκυ Καρατζόγλου και ο Παναγιώτης Λάμπουρας.

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους καλλιτεχνική συνύπαρξη στη Σφεντόνα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιάννης Κότσιρας συναντώνται ξανά φέτος στην Ακτή Πειραιώς «έχοντας την ελπίδα ο κόσμος να ζήσει ξανά εκείνη την εμπειρία ακόμα καλύτερη». Τόσο η Ελευθερία Αρβανιτάκη όσο και ο Γιάννης Κότσιρας τόνισαν, ότι είναι ιδιαίτερα ευτυχείς γι' αυτή τη συνεργασία και χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι έχουν δημιουργήσει μια δουλειά με μεράκι, όπου «έχουν στήριγμα ο ένας τον άλλον και το πρόγραμμα προέκυψε αβίαστα, χωρίς εμπόδια». 

Έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα φωτεινό, εξωστρεφές, συγκινητικό και δυναμικό ταυτόχρονα. Από την αρχή μέχρι το τέλος μοιράζονται τη σκηνή, μπλέκουν τα μεγάλα τους τραγούδια, θυμούνται σπουδαία λαϊκά που αγαπάνε κι ενώνουν τις φωνές και τους μουσικούς τους κόσμους σε ένα καινούριο τραγούδι με τίτλο «Δυο ζωές» το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες σε μουσική Γιώργου Καραδήμου και στίχους Λήδας Ρουμάνη. 

«Δυνατά κάθε φορά» είναι ο τίτλος της παράστασης εμπνευσμένος από τα πιο ωραία τους τραγούδια. Μια παράσταση που στόχο έχει το κοινό να περάσει τόσο καλά όσο περνούν και οι ίδιοι οι καλλιτέχνες μέσα σ' αυτή τη δουλειά. Το σκηνικό, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου ειδικά αυτή τη χρονιά και για αυτήν την παράσταση επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος ΡήγοςΑπό τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο οι αγαπημένοι ερμηνευτές δίνουν ραντεβού με το κοινό στη σκηνή της Ακτής Πειραιώς.


Συντελεστές:

Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης / τύμπανα

Αλέξανδρος Λιβιτσάνος / πιάνο, πλήκτρα

Βαγγέλης Μαχαίρας / μπουζούκι, τζουράς

Δημήτρης Τσάκας / σαξόφωνο

Παρασκευάς Κίτσος / μπάσο

Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο, πλήκτρα

Νίκος Μέρμηγκας / λαϊκά έγχορδα

Κώστας Μιχαλός / κιθάρες

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Γιάννης Πετρόλιας, Λάμπρος Μπούνας, Στρατής Καραδημητράκης

Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη

Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Κότσιρας, Λήδα Ρουμάνη

Photo credits: Γιώργος Καπλανίδης

«Δυνατά κάθε φορά» από 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στην Ακτή Πειραιώς
Ελευθερία Αρβανιτάκη - Γιάννης Κότσιρας
Ώρα έναρξης: 22.30
Eισιτήρια: Είσοδος με ποτό: 15 ευρώ | Τιμή φιάλης ποτού: 150 ευρώ / Τιμή φιάλης κρασιού: 75 ευρώ | Τιμές για φοιτητές: Τιμή φιάλης ποτού: 130€ | Τιμή φιάλης κρασιού: 65€
Κρατήσεις: τηλ. 210 3418020-21 & οnline: www.aktipireos.gr
Διαβάστε ακόμα