Ορφέας Περίδης - Ο Ρολογάς

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια Του Οκτωβρίου 2018

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και επιλέγουν την τελική δεκάδα.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Καλωσορίζουμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου με μια λίστα γεμάτη τραγούδια, τα οποία οι συντάκτες επέλεξαν ως τα καλύτερα του Οκτωβρίου που μόλις εξέπνευσε. Η δεκάδα του Top 10 περιλαμβάνει καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν μακρά πορεία στον χώρο της ελληνικής μουσικής, αλλά και νέους δημιουργούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο και μας συστήνονται με τις μουσικές τους.

Στην κορυφή του Top 10, χωρίς «κονταρομαχίες» και διλήμματα, βρίσκεται «Ο Ρολογάς» του Ορφέα Περίδη. Ένα «καθαρόαιμο» λαϊκό τραγούδι που του ταιριάζει πολύ και το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «Θεατής». Πρόκειται για την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Λευτέρη Μέρου, ενός αυτοδίδακτου μουσικού και σπουδαγμένου ωρολογοποιού, όπου συμμετέχουν πολλοί γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενώ τα τραγούδια είναι σε στίχους του Φάνη Καββαδά.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Aphrodite, μια νέα και πολλά υποσχόμενη τραγουδοποιό με μεγάλο ταλέντο, η οποία, μάλιστα, είναι κόρη της γνωστής ηθοποιού Εβελίνας Παπούλια. Αέρινη, αισθαντική και μαγευτική, μας συστήνεται με το πολύ όμορφο και αγγλόφωνο τραγούδι "Why", ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι Mottet με τη φωνή της Ξένιας Γαργάλη και το τραγούδι «Αυτό Μονάχα», που έχει ένα νοσταλγικό, κινηματογραφικό ύφος και προέρχεται από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Σ' όλο τον κόσμο».

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Nalyssa Green με το ολοκαίνουργιο «Πέφτοντας», μέσα από τον νέο - και ελληνόφωνο αυτή τη φορά - δίσκο της με τίτλο «Μπλουμ», που είναι γεμάτος φρέσκο ήχο και νεραϊδένια φωνητικά. Ακολουθεί ο Λευτέρης Σαμψών με το ιδιαίτερα διασκευασμένο «Άστρο Του Πρωινού» του Θανάση Παπακωνσταντίνου (συμμετέχει και ο ίδιος), για το οποίο, μάλιστα, ο Λευτέρης μας μίλησε μεταξύ άλλων εδώ

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο 19χρονος (t)rapper Saske, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα της σκηνής αυτής, με το ιδιαίτερο τραγούδι «Ξέρω Μάνα», ενώ ακολουθεί η Βιολέτα Ίκαρη με ένα εντελώς διαφορετικό είδος μουσικής, σε σχέση με το προηγούμενο της λίστας. Η Βιολέτα μάς τραγουδά με την χαρακτηριστική της χροιά το «Ζητείται άνθρωπος», που προέρχεται από το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο «Έλα και ράγισε τον κόσμο μου».

Στην όγδοη θέση συναντάμε την Ελένη Τσαλιγοπούλου με τον «Τρύπιο Ουρανό», ένα τραγούδι για τη ζωή που αλλάζει, σε στίχους και μουσική του Νίκου Ζούδιαρη, ενώ ακολουθούν οι Ντο Δίεση με το «Χορεύω», το οποίο αποτελεί προάγγελο της κυκλοφορίας του ολοκληρωμένου ψηφιακού τους album. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου, που μας ταξιδεύει με τη φωνή της στο τραγούδι «Πεταλούδα».

Το Top 10:

01. Ορφέας Περίδης - Ο Ρολογάς
02. Aphrodite - Why
03. Mottet ft. Ξένια Γαργάλη - Αυτό μονάχα
04. Nalyssa Green - Πέφτοντας
05. Λευτέρης Σαμψών ft. Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Άστρο του πρωινού 
06. Saske - Ξέρω μάνα
07. Βιολέτα Ίκαρη - Ζητείται άνθρωπος
08. Ελένη Τσαλιγοπούλου - Τρύπιος ουρανός
09. Ντο Δίεση - Χορεύω
10. Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου - Πεταλούδα

Ακούστε παρακάτω τη λίστα στο Youtube:


Διαβάστε ακόμα